Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Защо Русе е най-подходящата фулфилмънт локация за вашите пратки?

Jun
30

Фулфилмънт складът ни в Русе дава множество ползи на онлайн търговците, продаващи в Румъния, Унгария, Гърция и България.

Всеки, който се развива в сферата на електронната търговия, отлично знае, че срокът на доставка е от първостепенна важност. Повечето български онлайн магазини или вече продават в Румъния, или проучват как да продават конкурентно на местните силни „играчи“.

 

Ние, от екипа на euShipments, имаме знанията и опита, на базата на които помагаме на всеки онлайн търговец да разшири дейността си извън територията на България – с по-бързи крачки и то само такива, които го водят напред.

 

Какво е важно да обмислим, преди да стартираме успешно онлайн продажбите си в чужбина?

Благодарение на дългогодишния ни опит в работата с eCommerce клиенти, стигнахме до извода, че всеки онлайн магазин трябва да се погрижи отлично за следните няколко аспекта, свързани с международните продажби и cross-border доставките си:

  • 💠 Да избере подходяща складова или фулфилмънт локация, която да се намира възможно най-близо до таргетираните от него нови пазари и така да подсигури на клиентите си възможно най-атрактивен срок на доставка.
  • 💠 Да доставя пратките си с местен силен куриер, който да е добре познат и предпочитан от получателите му в конкретната държава.
  • 💠 Да подсигури персонал, говорещ местния език, за всички нива на клиентско си обслужване.
  • 💠 Да разполага с местен адрес за обработване на недоставени пратки, връщания и замени.

Подходяща фулфилмънт локация за складиране и обслужване на поръчки и пратки.

Днес ще дадем полезни съвети за най-важния аспект в международните доставки – локализирането на склада и то от гледната точка на доставки до Румъния, Унгария, Гърция и България. Съвсем отговорно можем да споделим с всички вас, че в този контекст гр. Русе в България стои логистично най-добре и то не само заради факта, че ние развиваме дейността си там. От гледната точка на фулфилмънт услугите този град реално се намира в две от четирите държави. Това беше и основната ни мотивация да построим новата ни фабрика за пратки именно там.

фулфилмънт център

Какви са дейностите, които извършваме в нашия фулфилмънт център, така че да направим онлайн бизнесите още по-успешни?

 • 📦 Организираме натоварването на продаваните от тях стоки от посочен от тях адрес.
 • 📦 Посрещаме ги в склада и верифицираме количествата и качеството на отделните стоки, изпратени към нас.
 • 📦 Подреждаме стоката на палетната ни складова система и т.н. Pick & Pack локации, така че обработването на единица поръчка да отнема минимално време.
 • 📦 Заедно с IT отдела на клиента изграждаме интегрирано решение между двете страни, така че да автоматизираме процеса по получаване на поръчките в склада, генерирането на товарителниците и обработването на пратките.

 

По този начин подготвяме всички стоки на нашите клиенти, така че да бъдем готови за обработване на поръчки и изпращане на пратки до международни дестинации в най-кратки срокове. Онлайн магазините, с които си партнираме, получават няколко десетки или стотици нови поръчки през деня. В зависимост от техния брой, през определен период от време, опитните ни специалисти изписват стоките от склада, окомплектоват ги и ги опаковат, така че да пътуват до получателите максимално обезопасени и спрямо специфичните изисквания на всеки наш клиент онлайн търговец.

 

фулфилмънт център

Защо Русе е най-подходящият избор за фулфилмънт локация?

Тук е моментът да споделим защо в началото категорично заявихме, че Русе е най-добрият избор за управление на поръчки и пратки тогава, когато ще продавате в Румъния, Унгария, Гърция и България.

Защото изградената от нас куриерска мрежа и разработените фулфилмънт услуги позволяват доставката на пратки с изключително кратки транзитни времена.

Всяка една поръчка, която е генерирана в системата от онлайн магазина до 16:00 ч., е обработена и изпратена за доставка още на следващия работен ден както до Румъния, така и до България, а транзитните времена за Гърция и Унгария са само 48 часа.

*Естествено, малко изключение правят доставките до т.н. “отдалечени дестинации”, които куриерите не винаги обслужват на следващия от изпращането работен ден.

Поради ключовото разположение на склада ни, всяка пратка, която го напуска, е на по-малко от 10 минути път до Дунав мост и границата с Румъния, а депата на българските ни куриерски партньори са дори още по-близо.

 

Затова ние, от екипа на euShipments.com, определяме Русе като град в две държави и вярваме, че всеки онлайн търговец, който продава едновременно в Румъния и България, би извлякъл множество ползи, ако разполага със стоки на склад тук.

 

А ако в същото време той избере нас за свой логистичен партньор, то тогава предпоставките за успех са още повече. Твърде лесно заявяваме това, но като хора с богат опит държим да се аргументираме.

 

фулфилмънт център

6 причини защо всеки търговец може да ни се довери за оптимизирането на логистичните му процеси.

 1. Защото в последните години сме единствената изцяло българска компания, която е специализирана в куриерското и фулфилмънт обслужване на онлайн магазини.
 2. Защото всеки наш клиент инвестира минимално административно време за обработване на поръчки и пратки, тъй като се доверява само на един доставчик в наше лице и подписва само един договор, чрез който покрива целия логистичен процес – от опаковането на поръчките до изплащането на инкасираните от наложени платежи суми.
 3. Защото ни е грижа за всяка пратка. Съществуват множество куриерски компании от типа „Ship and Pay“. Наричаме ги така, защото за тях са важни само броят обработени или изпратени от вас пратки и най вече – това те да им бъдат платени. Изключително рядко се среща някой да следи какво се случва с пратките ви, докато пътуват до получателите си. Още по-рядко се случва куриерът да търси начини как да достави 2 или 3 пратки повече или как бързо да върне недоставените, така че тези стоки да са на ваше разположение за нови продажби.
 4. Защото събираме инкасираните от наложени платежи суми и ги изплащаме в избрана от вас валута и разплащателна сметка.
 5. Защото на ваше разположение е all-in-one клиентски интерфейс и/или API интеграция, която не само генерира товарителници, но и ви дава пълна информация за всяка пратка в реално време независимо от държавата на доставка.
 6. Защото във всяка отделна държава ви предоставяме поне 2 независими опции за доставка посредством най-доказалите се куриерски компании, които са високо предпочитани от вашите крайни получатели.

 

фулфилмънт център

Нека заедно достигнем по-бързо до вашите нови клиенти в чужбина!

В заключение искаме да споделим, че в последните няколко години броят клиенти, които ползват услугите ни постоянно нараства и веднъж доверил пратките си на нас, всеки онлайн търговец се превръща в наш приятел и партньор в дългосрочен план.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

 

Всичко за euShipments и предлаганите от нас международни сухопътни куриерски доставки и фулфилмънт услуги за онлайн магазини може да научите тук.

Очакваме вашите въпроси и на office@euShipments.com или на формата по-долу!

 

 


Бетина Благовестова

Отдел "Финанси и счетоводство", euShipments
Имате въпрос?