Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Защо онлайн продажбите в чужбина не са “сложен проект”?

Jun
15

Ето какво сподели Вихрен Бисет пред сп. "Мениджър Нюз" за решенията и тенденциите във връзка с доставките и продажбите в чужбина по време на двойната криза.

Като следствие от всички промени и трудности в извършването на доставките на онлайн продажбите в чужбина, много от онлайн бизнесите се оказаха зависими от ограниченията на избраната от тях куриерска компания, тъй като разчита само на една опция за доставка. В извънредна ситуация, в която квартали, градове, дори държави бяха затворени, това води до неблагоприятни последствия за онлайн бизнесите и тяхната дейност.

 

Как да подсигурите онлайн продажбите в чужбина?

Както Вихрен Бисет споделя пред сп. “Мениджър Нюз”, нашите клиентите са спокойни за онлайн бизнеса си, защото използват интегрираните ни куриерски и фулфилмънт решения. Така те могат да доставят пратките си с повече от една куриерска  компания. Това е възможно, тъй като сме единствената 100% българска компания, която предлага едновременно сухопътни куриерски услуги и доставки от множество фулфилмънт складове, разположени в различни държави в Европа и портфолио от над 20 местни куриерски компании.

 

Ето какво още споделя Бисет:

 

“Нашата цел е да затворим логистичния цикъл около един онлайн магазин, като по този начин бремето на доставката падне изцяло върху нас, а за търговеца остане най-важната активност – да се грижи за продажбите.“

 

Пред какви промени бяха изправени онлайн бизнесите вследствие от кризата?

Според Бисет, промените в онлайн продажбите и бизнес процесите свързани с тях, са в две основни направления:

 

    • Опцията „Наложен платеж“. Много куриерирски компании преустановиха изцяло опцията “Cash on delivery” или започнаха да приемат наложени плащания единствено чрез карта – т.н. “Card on delivery”. Онлайн магазините трябваше много бързо да се адаптират към тези нови обстоятелства и да намерят нови куриери, които да доставят пратките им спрямо спецификите на конкретния пазар и/или нуждите на техните клиенти.
    • Опция за куриерски доставки от местен фулфилмънт склад. Поради забавянията при сухопътното преминаване на редица Европейски граници, сроковете на доставка на международните куриерски пратки се удължиха. Благодарение на това, онлайн търговците започнаха да осъзнават, че доставката от нашите местни фулфилмънт складове е много по-сигурна алтернатива, защото доставката се извършва чрез вътрешнонационална куриерска услуга.

 

Според Вихрен Бисет, тези промени най-вероятно ще се запазят в бъдеще и ще имат дългосрочен ефект върху тенденциите за развитие на Европейската онлайн търговия.

 

Едно интегрирано решение за доставки до над 20 държави с над 20 куриерски компании в изградена мрежа от 10 фулфилмънт складове.

Онлайн бизнесите, които ни се довериха, знаят какво означава да имаш стабилен логистичен партньор, който да е винаги до теб и в растежа, и в трудните моменти. Ние предлагаме едно интегрирано решение за доставки до над 20 държави, което е изградено така, че всеки онлайн търговец, независимо къде е базиран, да бъде изцяло конкурентен на местните силни онлайн играчи. Постигаме това с експресен срок на доставка, местен адрес за върнати поръчки и замяна на продукти, доставка с местен и добре познат на получателите куриер.“, споделя Вихрен Бисет

 

Прочетете статията от интервюто с Вихрен Бисет в сайта на сп. “Мениджър Нюз”, за да се информирате повече за промените, наложени от противоепидемиологичните мерки, както и за решенията на възникналите трудности пред онлайн търговците. Ще научите още какви са глобалните последиците за онлайн търговията и как вашия онлайн бизнес може да се възползва от тях.

 

🔵🔵🔵

 

Всичко за euShipments и предлаганите от нас международни сухопътни куриерски доставки и фулфилмънт услуги за онлайн магазини може да научите тук.

Очакваме вашите въпроси и на office@euShipments.com или на формата по-долу!

Имате въпрос?