Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Започна втори сезон на радио рубриката ни за онлайн търговия

Jan
31

Новият сезон на ексклузивната ни рубрика за онлайн продажби и доставки стартира отново в ефира на Дарик радио

Новият втори сезон на ексклузивната ни радио рубрика “Онлайн продажби и доставки в България и чужбина” стартира в понеделник, 29-ти януари, в ефира на предаването Дарик Кафе. Отново гостуваме на водещите Дюзев и Райчев, които ще бъдат домакини и на втория сезон от поредицата ни. 

 

Участници в пилотния епизод на новия сезон бяха нашият изпълнителен директор Светлозар Димитров и  търговският ни директор Вихрен Бисет. Те резюмираха накратко първия сезон, както и гостите във всеки епизод, чието участие тип кейс-стъди имаше за цел да информира слушателите на Дарик относно различни аспекти и детайли от успешната електронна търговия. 

 

“Електронната търговия вече не е ‘модерен’ начин за продажби, а задължителен. Всеки бизнес има форма на онлайн присъствие и продава своите продукти или услуги през дигитални канали”

– коментира Димитров и в думите му се крие причината да продължаваме радио рубриката си и през 2024. Повече от всякога онлайн търговците имат необходимостта от ясно разбиране на основните предизвикателства и проблеми за бизнеса заедно с тяхното решения. Ние отново ще бъдем на линия, в ефира на Дарик Кафе, за да информираме и съветваме – през призмата на над 12-годишния ни експертен опит.

Втори сезон – какво предстои?

През новия сезон на радио сериите ни за електронна търговия ще се фокусираме върху най-новите предизвикателства пред предприемачите в тази сфера – инфлацията и оттам увеличени разходи за управление на дейността, геополитически сътресения, появата на нови силни играчи на международната екомерс сцена. Индустрията е обект на засилваща се конкуренция, особено в Централна и Източна Европа, което е една от големите причини за тревога от страна на онлайн търговците в региона. В последните 1-2 години наблюдавахме навлизането на огромни китайски маркетплейси, както и големи брандове от Западна Европа – които вече напълно локализират сайтовете и рекламите си за привличане на по-голям пазарен дял в региона. Решението на този проблем е в пределите на простата математика – намаляването на клиентската база на един пазар се компенсира с навлизане (и увеличаване на клиентската база) на други пазари. Въпреки това много онлайн търговци изпитват нерешителност да разгърнат бизнеса си в нови географии. Все още им липсва добро познаване механизмите и процесите на международните продажби, но истината е, че всъщност е

“много лесно, стига да имаш правилните партньори и правилната логистика”,

сподели Бисет в ефир. 

 

Както Дюзев посочи, “една легенда се завръща” – партньорството ни с Дарик радио, изразено чрез първия сезон на рубриката ни, беше изключително успешно и полезно начинание с цел споделяне на експертни детайли от екомерс индустрията директно от кухнята. Предстои цял един сезон 2, през който се надяваме да помогне на още по-голям брой онлайн предприемачи да разпознаят болните места в своя бизнес и да се осмелят развият търговията си на международни пазари – именно нещото, което ще им помогнат да бъдат конкурентоспособни на останалите екомерс играчи и съответно по-успешни в бизнеса си. 

 

Гледайте целия пилотен епизод на втори сезон тук:

 

 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата по-долу >>

Имате въпрос?