Z novo pridobitvijo v Romuniji izboljšujemo svoje logistično omrežje

Aug
21

S pridružitvijo družbe Helpship skupini euShipments krepimo svoj položaj in izboljšujemo svoje storitve za Romunijo in Srednjo Evropo

S prevzemom družbe Helpship smo vzpostavili novo ključno partnerstvo v tujini. Romunski izvajalec e-fulfillmenta je postal drugo podjetje, ki se je pridružilo skupini euShipments.com.

 

Kot veste, že več kot desetletje aktivno razvijamo svojo mrežo za fulfillment in čezmejno dostavo po vsej EU in Združenem kraljestvu. S prevzemom družbe Helpship krepimo svojo prisotnost na romunskem trgu, ki je za nas ključen zaradi svoje lokacije in eksponentne rasti spletne prodaje v zadnjih letih.

 

To je naš drugi strateški prevzem po začetku partnerstva s skladom zasebnega kapitala BlackPeak Capital. Posel je del širše strategije prevzemov in združitev, s katero želimo internacionalizirati poslovanje z vzpostavitvijo vodilnih položajev na ključnih trgih v regiji Srednje in Vzhodne Evrope ter tako vodilnim akterjem e-trgovine v regiji in zunaj nje zagotoviti vrhunsko logistiko, fulfillment in čezmejno dostavo. Konec lanskega leta smo pridobili večinski delež v hrvaškem vodilnem podjetju na področju spletnega nakupovanja Pick&Pack.

 

Družbo Helpship sta leta 2019 ustanovila Stefan Popa in Iosif Cheska. Na podlagi lastne uspešne spletne trgovine sta spoznala potrebo po kakovostnih storitvah fulfillmenta. Helpshipovo skladišče za fulfillment se nahaja v kraju Oradea (Romunija) in je strateško locirano v bližini romunsko-madžarske meje ter zelo dobro povezano z glavnimi avtocestami. Leta 2023 je podjetje med najuspešnejšimi in najbolj zaželenimi ponudniki storitev fulfillmenta s strani romunskih spletnih trgovcev, saj vsak mesec obdela več kot 80 000 spletnih naročil.

 

 

V euShipments smo od ustanovitve leta 2012 do danes zabeležili močno organsko rast baze strank, obsega obdelanih mednarodnih pošiljk in prihodkov. Tako smo si zagotovili vodilno mesto med bolgarskimi predstavniki na ugledni lestvici časopisa Financial Times, FT1000: Najhitreje rastoča podjetja v Evropi za leto 2023. Sinergija s podjetjem Helpship je dejstvo, prevzem pa prinaša številne koristi strankam obeh podjetij – spletnim trgovcem iz regije, ki se želijo hitro in enostavno razvijati na novih mednarodnih trgih. Kot del naše skupine lahko romunski izvajalec izpolnjevanja svojim strankam ponudi celoten portfelj storitev več kot 50 vodilnih kurirskih podjetij v Evropi z več kot 600 načini dostave in tako spodbudi rast njihovega poslovanja v tujini. Z novim partnerstvom Helpship v svoj portfelj dodaja novo storitev – mednarodno dostavo za e-trgovine – ne glede na njihovo lokacijo v Romuniji.

 

Stefan Popa, izvršni direktor podjetja Helpship, bo še naprej vodil podjetje in uporabljal euShipments vire za zagotavljanje inovativnih logističnih storitev, ki jih bodo lahko uporabljali spletni trgovci v Romuniji in regiji. Svetlozar Dimitrov, generalni direktor podjetja euShipments.com in Vichren Bisset, operativni direktor podjetja euShipments.com, se bosta pridružila upravnemu odboru podjetja Helpship.

 

“Začenja se novo, razburljivo poglavje v razvoju družbe Helpship in skupaj s celotno ekipo smo pripravljeni na prihajajoče izzive. Ker smo zdaj del skupine euShipments.com, je glavni cilj tega strateškega partnerstva, da naše podjetje postane najbolj konkurenčen ponudnik storitev fulfillmenta v Romuniji, ki je v celoti specializiran za mednarodno rast spletnih trgovcev in rešitve za dostavo. Na ta način lahko vse stranke Helpshipa v Romuniji, regiji in po vsej Evropi rastejo hitreje kot kdaj koli prej.” – je prevzem komentiral Stefan Popa, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja HelpShip

 

“Poslovna ideologija podjetja euShipments.com je reševanje logističnih težav spletnih trgovcev. Zato je za nas pomembno, da izboljšamo svoje delovanje na strateških mestih. Družba Helpship kot visokokakovostni izvajalec fulfillmenta skupaj s svojo izjemno ugodno lokacijo odlično ustreza našim namenom razvoja poslovanja. S finančno podporo in mentorstvom podjetja BlackPeak Capital nam ta prevzem omogoča, da se močno pozicioniramo “na vratih med vzhodno in zahodno Evropo”, kar je neprecenljiva prednost za naše mednarodne stranke v e-trgovini.” – Svetlozar Dimitrov, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja euShipments.com

 

S prevzemom družbe Helpship bodo stranke obeh podjetij imele koristi od našega dobro optimiziranega logističnega omrežja. S širšim dosegom in pokritostjo lahko spletni trgovci nemoteno vstopajo na nove trge, širijo svojo bazo strank in izkoriščajo nove poslovne priložnosti. Poleg tega bodo naše izkušnje in viri izboljšali logistične zmogljivosti podjetja Helpship, kar bo omogočilo hitrejše, zanesljivejše in učinkovitejše storitve za vse romunske spletne trgovce, ki so podjetje izbrali za svojega partnerja. Z naše strani utrjujemo svojo prisotnost na romunskem trgu in tako lahko vsem spletnim trgovcem, ki prodajajo v tujino, zagotovimo še naprednejše rešitve fulfillmenta in mednarodne dostave.

 

 

euShipments.com je tudi družbeno odgovorno podjetje, saj sredstva od vsake obdelane pošiljke v svojem proračunu namenja za podporo različnih družbene pobude. S tem, ko nam trgovci zaupajo svoje pošiljke, pomagajo različnim društvom pri podpori prikrajšanim osebam ter različnim socialnim in športnim pobudam, povezanim z izobraževanjem in razvojem otrok in mladih.

 

Spremljajte euShipments na našem spletnem blogu ali na Facebooku, kjer boste izvedeli še več zanimivih in koristnih informacij.

🔵🔵🔵

Naša prodajna ekipa vam je na voljo za svetovanje in dodatne informacije o logističnih storitvah, ki jih ponujamo za spletne trgovine.

Z njo se lahko povežete prek:

✆ 0700 70 755

✉ office@eushipments.com

⌨ spodnjega obrazca >>

IMATE VPRAŠANJE?