Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Виртуални бъндъли – софтуерното ни решение, което увеличава вашите международни онлайн продажби

Mar
28

Създадохме софтуерен инструмент за успешни онлайн продажби и управление на бъндъли

В тази статия ще ви разкажем повече за Виртуалните бъндъли и преимущества за всички настоящи и бъдещи клиенти, които могат да се възползват без никакви допълнителни условия и такси.

 

Онлайн продажби на бъндъли (продукти в комплект)

 

Комплектите от продукти или бъндъли – сет от различни подобни или взаимодопълващи се продукти – са приложими за продажби в различни eCommerce поднаправления като мода и аксесоари, козметика, хранителни добавки, продукти за дома, играчки, подаръци и т.н. Вместо поотделно, онлайн търговците могат да продават различни свързани продукти заедно – с оптимизирана цена, като по този начин увеличават едновременно продажбите и потребителската удовлетвореност от покупката. В същото време това е много успешен метод за продажба на по-непопулярни продукти в портфолиото на онлайн магазина.

 

Много онлайн търговци прилагат такъв тип тактика в определени периоди от годината – обикновено свързани с различни празници и поводи за пазаруване – Св. Валентин, 8-ми март, Великден, Коледа, включително Черен петък и сезонни разпродажби. В такива случаи не само онлайн поръчките се увеличават, но и броят на поръчваните стоки, и комплектите с продукти са повече от добре дошли. “Колкото повече, толкова повече”.

 

Бъндъли – Основни предимства 

 

Популярни методи за увеличаване на онлайн продажбите са секции като “Често купувани заедно” или “Свързани продукти”. Подобно на тях офертите за бъндъли по ненатрапчив начин предлагат закупуване на продукти, допълващи или превъзхождащи тези, които вече са добавени в потребителската количка. 

 

Според продуктовото направление на онлайн магазина тези бъндъли могат да създават условия за upselling/cross-selling по един много успешен и удовлетворителен за потребителите начин. Когато става въпрос за онлайн продажби на козметика например – дневен крем за лице може да се предложи в комплект с нощен крем от същата серия, който съществува и като отделен свързан продукт.

 

Друго предимство на продажбите на продукти в комплект е комбинацията от високооборотни продукти с допълващи такива, които не се радват на същата популярност. Такъв комплект може да съдържа две книги от един и същ жанр, като едната е бестселър, а втората е от новоизгряващ и все още неутвърден автор – и съответно не се поръчва еднакво често. 

 

Има две особености, които трябва да се вземат под внимание – стойността на бъндъла трябва да бъде съобразена със стойностите на продуктите в него – прекалено малката или липсваща отстъпка не създава “смисъл” за потребителите от допълнителната покупка и може да доведе до малко или дори никакви поръчки на самия бъндъл. В същото време когато се създава комплект от продукти, трябва да се търси полезност за потребителите, а не да се комплектоват продукти на случаен принцип. Ако вземем отново примера по-горе – бъндъл от два криминални романа ще бъде доста по-предпочитан и поръчван от бъндъл криминален роман и книжка за оцветяване.

 

Често срещани трудности и как да ги избегнете с euShipments

 

Създаването на сетове от продукти и тяхното маркетиране далеч не изчерпват подготовката за успешни онлайн продажби на комплекти. Една от най-често срещаните трудности е всъщност адаптиране на оперативните процеси по подготовката на поръчките. В практиката си често сме срещали онлайн търговци, които преди започване на работа с нас са изпитвали сериозни затруднения в продажбите на бъндъли. Някои от тях дори избягват използването им в своето портфолио от продукти заради високите оперативните ресурси, съпътстващи поръчки на комплекти. 

 

Основна цел в подготовката на бъндъл е да се избегне окомплектоването на неправилни продукти и едновременно с това процесът да протича максимално бързо. По този начин предварителната подготовка на комплекти изглежда като логично решение. Но колко точно комплекта от вид трябва да бъдат подготвени и колко оперативно време и средства ще изразходва този процес? 

 

А има и допълнителни трудности, когато онлайн търговец реши предварително да подготви своите бъндъли – на първо място е затрудненото управление на наличности. Когато наличности от продукти се “затварят” в бъндъл, това създава предпоставка за тяхното по-бързо изчерпване като единични продукти. В такава ситуация най-разумно е да се възстановят наличности чрез разкомплектоване на бъндъли – и отново се създава разход на време и средства.

 

Наблюдавайки подобен тип затруднения, ние създадохме “Виртуални бъндъли”. Това е софтуерен инструмент за управление на комплекти продукти бързо и безпроблемно чрез виртуалната среда на нашият клиентски панел. Той е създаден за улеснение на нашите eCommerce клиенти и успешно увеличава международните им онлайн продажби. 

 

А как точно се случва това?

 

Повечето онлайн магазини, независимо дали са базирани на определена eCommerce платформа или частно софтуерно решение, имат готови инструменти за създаване на бъндъли. След създаване на определените комплекти в онлайн платформата си, всеки търговец, използващ фулфилмънт услугите на euShipments, може да влезе в своя клиентски интерфейс и да създаде аналогични бъндъли, като просто уточни съдържание по брой и вид продукти за всеки един бъндъл. Всеки комплект се създава буквално с няколко клика и от този момент системата на euShipments е готова за правилно предаване на информация за бъндъли от онлайн магазина към оперативния ни фулфилмънт екип, който се грижи за подготовка на поръчки. Дори не е необходимо онлайн търговците да индикират по някакъв начин, че ще продават комплекти – процесът започва автоматично.

 

Основните предимства в използването на нашето софтуерно решение са:

 

  • 💠 Гарантира бързина и ефикасност при подготовката на бъндъли по еднакъв начин с подготовката на стандартни поръчки.

 

  • 💠 Не е необходимо използването на допълнително пространство за съхранение на комплектовани продукти, което дава и допълнителна гъвкавост на продуктовите наличностите.

 

  • 💠 Не се изискват време и средства за предварителна подготовка на комплекти.

 

  • 💠 Абсолютно ненужни са и допълнителни софтуерни бъндъл инструменти и приложения (които изискват единично заплащане или дори месечен абонамент за ползване)

 

Уважаеми онлайн търговци, ако искате да използвате продуктовите комплекти като част от своята стратегия за продажби, не се колебайте да използвате нашите готови решения. С помощта на усъвършенствания ни фулфилмънт процес и специализирания ни софтуерен инструмент “Виртуални бъндъли” давате на своите потребители едно наистина качествено потребителско преживяване. Потърсете ни още днес!

 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата за запитвания по-долу

Имате въпрос?