Contactaţi-ne

+359 700 70 755

Contactează-ne prin e-mail la:

office@euShipments.com

UN PARTENER DE CURIERAT, DE ÎNCREDERE, O SINGURĂ INTEGRARE API, MULTE OPŢIUNI DE LIVRARE

Mar
15

INTEGRAREA API DEZVOLTATĂ DE EUSHIPMENTS ECONOMISEŞTE MULT TIMP ŞI RESURSE PENTRU PRELUCRAREA COMENZILOR.

Automatizarea pentru optimizarea proceselor operaţionale şi administrative, precum şi pentru evitarea erorilor umane, este deseori una dintre priorităţile de bază ale fiecărei afaceri de e-comerţ tocmai lansată sau care este în creştere. Noi de la euShipments înţelegem perfect acest lucru şi pe parcursul ultimilor 8 ani am investit tocmai în dezvoltarea infrastructurii noastre de IT. Dezvoltarea integrării API este unul dintre factorii principali care ne permite să venim în întâmpinarea nevoilor individuale şi diferite ale fiecărui e-comerciant şi să soluţionăm aceste probleme.

 

INTEGRAREA API DEZVOLTATĂ UNEŞTE TOATE INFORMAŢIILE CU PRIVIRE LA PARTEA DE LOGISTICĂ A AFACERII DVS. ONLINE.

Integrarea API dezvoltată de euShipments oferă posibilitatea fiecărui e-comerciant să-şi prelucreze comenzile şi să-şi livreze expedierile beneficiind de serviciile a peste 20 de companii de curierat din întreaga Europa, listând direct a.z. „last mile“ AWB. Tot prin aceasta integrare API, e-comercianţii pot lansa comenzi de îndeplinit de către fiecare dintre cele 10 depozite de fulfillment din reţeaua euShipments. Mai jos am explicat detaliat diferenţele dintre cele două modele de operare.

 

Este foarte important să subliniem că ambele modele se pot folosi împreună sau separat.

 

În orice caz, indiferent de câte depozite veţi folosi şi în câte ţări vă veţi expedia pachetele, integrarea API pe care am creat-o este una singură şi cuprinde toate informaţiile, în integralitatea lor şi care privesc partea logistică a afacerii dvs. on-line:

  • – rapoarte şi situaţii cu stocurile în fiecare depozit de fulfillment
  • – starea/statusul comenzilor,
  • – urmărire/tracking şi istoric detaliat al fiecărui AWB.
  • – informaţii despre plăţile prin ramburs achitate.

 

Înainte să înceapă colaborarea cu euShipment, fiecare e-comerciant trebuie să-şi creeze un cont în sistem. Fiecărui cont individual corespunde un cod unic de acces – token-ul API. În fiecare cont pot exista mai multe societăţi/persoane juridice, nu doar una singură. Acestea vor avea statut de sub-cont. Lucrul acesta este necesar atunci când e-magazinul funcţionează prin câteva companii, spre exemplu atunci când există companii diferite pentru vânzările în ţări diferite.

 

EUSHIPMENTS OFERĂ DOUĂ MODELE DE BAZĂ DE LUCRU, CARE STAU LA DISPOZIŢIA E-COMERCIANTULUI PRIN INTEGRAREA API UNICĂ.

  • Servicii de curierat rutier – în cazul acesta magazinul online foloseşte API al euShipments pentru a genera direct AWB de la curierul care va livra expedierile către destinatarul final. Acest curier poate să fie unul care face livrări în Bulgaria sau poate să fie unul dintre partenerii noştri locali în străinătate. De regulă noi alegem acel curier împreună cu comerciantul pentru a-i întâmpina cel mai bine nevoile.

 

În cazul în care se face livrare rutieră prin curier, echipa magazinului on-line are posibilitatea de a lista singură AWB-urile generate prin integrarea sa API la noi, şi poate pregăti singură pachetele de expediat. După aceea venim noi şi preluăm pachetele pregătite de la locaţia fizică a magazinului on-line. Apoi le transportăm cu soluţiile noastre logistice până la depozitul curierului local, un partener de-al nostru din ţara străină respectivă.

 

Pentru a crea un AWB pentru acest serviciu de curierat rutier, accesaţi serviciul web:
https://api1.inout.bg/api/v1/createAWB 

 

  • Livrare de la depozit de fulfillment partener euShipments – în acest caz e-comerciantul va folosi API-ul nostru pentru a lansa o comandă către unul dintre depozitele de fulfillment cu care colaborăm. E-comerciantul lansează comanda în sistemul nostru, iar când vine timpul să împachetăm expedierea şi s-o pregătim de livrare, un operator de-al nostru generează AWB-ul curierului.

 

Pentru a crea o comandă de livrare de la depozitul de fulfillment cu care colaborează euShipments, accesaţi serviciul web:

https://api1.inout.bg/api/v1/fulfilment/create-order

 

În acest caz magazinul on-line va pune la dispoziţia noastră informaţiile obişnuite despre expediere (destinatar, adresa de livrare, plata prin ramburs etc.), dar şi nişte informaţii suplimentare – produsele pe care cei de la depozitul de fulfillment trebuie să le ambaleze în pachetul comenzii respective:

 

“products”: [

        {

            “refNumber”: “1001

            “qty”: 3

        }

    ]

 

Este necesar ca produsele, cu codurile aferente (SKU) şi codurile de bare, să fie create în prealabil în sistemul euShipments. Pentru ca integrarea noastră API să fie şi mai uşoară, noi folosim şi preluăm codurile produselor aşa cum sunt ele create pe platforma e-magazinului, astfel nu este necesar procesul de product code mapping.

 

CELE DOUĂ MODELE DE OPERARE SE POT FOLOSI CONCOMINTENT, ÎN FUNCŢIE DE NEVOILE MAGAZINULUI ON-LINE.

Exemplu:

 

Un magazin on-line din Plovdiv, Bulgaria vinde produse în Polonia, România şi Spania.

 

Acesta foloseşte serviciul web https://api1.inout.bg/api/v1/createAWB, pentru a genera AWB-urile către România şi Polonia, le listează, pregăteşte şi ambalează pachetele, lipeşte AWB-ul respectiv pe fiecare expediere/pachet în parte. După aceea EuShipments va trimite zilnic un curier la depozitul curierului la Plovdiv care va prelua expedierile de acolo. Acestea sunt ulterior transportate la Ruse, Bulgaria, iar comerciantul vede prin integrarea sa API statusul comenzii: Warehouse Ruse. După aceea expedierile sunt încărcate în liniile euShipments de transport în regim grupaj şi sunt transportate la depozitul curierului local din România şi la cel din Polonia. Curierul le va scana ca fiind primite şi acestea intră în reţeaua de livrări.

 

Revenind la magazinul on-line din Plovdiv, Bulgaria – prin aceeaşi integrare API, acesta lansează comenzile primite din Spania în sistemul euShipments folosind serviciul:https://api1.inout.bg/api/v1/fulfilment/create-order. Sistemul distribuie în mod automat aceste comenzi către depozitul nostru din Valencia în care gestionarii vor genera AWB-urile curierilor locali spanioli, le vor lista, vor ambala comenzile şi le vor preda curierilor pentru a fi livrate a doua zi lucrătoare. În acest caz, e-comerciantul a trimis în prealabil bunuri la depozitul nostru din Valencia şi urmăreşte zilnic stocurile disponibile în depozit, folosind sistemul euShipments.

 

În ambele cazuri magazinul on-line dispune de toate informaţiile despre comenzile primite – status/stare, istoric complet. E-comerciantul poate verifica cu exactitate când a fost ambalată, expediată şi livrată comanda către utilizatorul final.

 

INTEGRAREA API DEZVOLTATĂ ECONOMISEŞTE MULT TIMP ŞI RESURSE PENTRU PRELUCRAREA COMENZILOR.

Integrarea API dezvoltată de noi permite cu o mică investiţie din partea e-comerciantului să fie economisit mult timp şi resurse la prelucrarea comenzilor, pe o perioadă lungă de timp. Managerul contului Dvs. la euShipments, în care puteţi avea deplină încredere, dar şi departamentul nostru de IT stau la dispoziţia dvs. oricând pentru asistenţă şi ajutor. Astfel într-adevăr veţi putea uita, complet, de grija logisticii. еuShipments va prelua această parte, pentru ca dvs. să vă puteţi concentra asupra dezvoltării afacerii dvs. şi creşterii vânzărilor.

 

Folosind reţeaua dezvoltată de noi pentru servicii internaţionale de curierat, fiecare magazin online îşi va putea livra expedierile folosind concomitent mai multe companii de curierat – va putea oferi clienţilor/destinatarilor expedierilor să aleagă singuri, în baza preferinţelor lor, sau poate lăsa la discreţia noastră alegerea companiei de curierat care va livra până la birou, la adresă şi/sau APS, echilibrând astfel optim parametrii livrării precum – termenul de livrare, preţul şi calitatea.

 

Rămâneți la curent cu euShipments pe blogul nostru sau pagina de Facebook pentru a afla mai multe știri interesante și utile.

🔵🔵🔵

 

Puteți afla totul despre euShipments și despre livrările internaționale de curierat terestru și serviciile de îndeplinire pe care le oferim pentru magazinele online aici.

Aşteptăm întrebările dvs. şi prin emailoffice@euShipments.com sau prin formularul de mai jos!

AI O ÎNTREBARE?