Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Участвахме в GPeC Summit – най-голямата и важна e-Commerce инициатива в Румъния

Nov
07

GPeC Summit 2022 - Вижте акценти от най-престижното и важно еCommerce събитие в Букурещ. Научете повече >>

GPeC е поредица от събития, която събира на едно място представителите на е-търговията в Румъния. Форматът оценява най-добрите компании в индустрията и в последните няколко години се радва на засилено чуждестранно внимание. Както престижното румънско бизнес издание Business Review определя,

„GpeC е най-значимото събитие за онлайн търговия в Румъния“.

 

С удоволствие взехме участие в GPeC, за да създаваме нови контакти и да поддържаме връзка с клиенти и партньори от Румъния, която за нашите клиенти е една от най-важните държави за онлайн продажби и доставки.

 

Тази година GPeC Summit отново не ни разочарова. Изключително много успешни и интересни представители на електронната търговия, както и свързаните с нея индустрии, посетиха залите на Националния театър в Букурещ, където се проведе събитието. 

 

Презентациите по време на GPeC Summit бяха фокусирани върху бъдещето на eCommerce сектора на Балканите и в Европа като цяло. Експерти от бранша представиха своя анализ относно появата на нови трендове. Бяха изказани иновативни идеи, които ни вдъхновиха да споделим с вас някои основни моменти от презентациите и нашите дискусии с партньорите ни в Румъния.

 

Западът инвестира в изграждането на бранд. Изтокът не, а иска да генерира продажби.

 

Ако се замислим над това твърдение, действително в страните от Западния свят на изграждането на бранд се гледа много по-сериозно, отколкото на изток. Дори ако вземем само и единствено Европа като пример, се наблюдава доста по-развито усещане за бранд идентичност в западните държави от континента. Тепърва много компании от различни сектори в Източна Европа започват да развиват брандинга на своя бизнес. Факт е, че един утвърден бранд разполага с много по-голяма разпознаваемост сред потребителите и съответно генерира много повече продажби при равни други условия.

 

Колкото по-силен е брандът, толкова по-малък бюджет за маркетинг.

 

Това не е универсална формула и, разбира се, има много изключения, но генерално при наличието на силен и разпознаваем бранд, със съответната изградена репутация сред потребителите, нуждата от вливане на голям бюджет за маркетинг активности намалява. 

 

Ние бихме могли да добавим, че в изграждането на бранд е включено създаването на определен имидж, който е свързан с качеството на предлаганите продукти/услуги. За нашите клиенти брандът euShipments е синоним на гъвкави логистични решения, качество, сигурност и оптимално представяне.

 

Локален старт с глобално планиране.

 

Говорейки за онлайн търговия, естествено е повечето стартиращи бизнеси да не могат веднага да придобият желания обхват и да навлязат във всички пазари, на които искат да се развиват. Процесът на развитие не винаги е лесен, но базирано на нашия опит най-успешни и дългогодишни са бизнеси, които имат визия за глобално разрастване. 

 

Ние винаги съветваме своите клиенти да мислят глобално, защото във висококонкурентната индустрия на онлайн продажбите глобалното планиране и визионерството са предпоставка за бъдещи успехи.

Локални куриери и локални платежни инструменти.

 

Като онлайн търговец, да предложиш на своите клиенти локални куриери и локални платежни инструменти, осигурява ценно удобство за потребителите и ги превръща в лоялни клиенти. А изпълнението никога не е било по-лесно. С интегратор на куриерски услуги като нас, онлайн магазините могат дори да избират между най-добрите местни куриери за всеки пазар, на който оперират.

 

В допълнение, опцията Наложен платеж е активна в 17 държави, което предоставя доза сигурност за покупката до момента на доставка, особено за нови потребители. 

 

Поне две независими опции за доставка.

 

Предоставянето на избор относно методите на доставка е голямо преимущество за всеки онлайн магазин. Както разнообразието от продукти, така и разнообразието от опции за доставка гарантират едно позитивно клиентско преживяване. Всеки онлайн търговец следва да разполага с поне два различни местни куриера за доставка ‘последна миля’, както и за всеки от тях различни опции за адрес на доставка:

  • 🔵 Личен адрес
  • 🔵 Куриерска офис мрежа
  • 🔵 Партньорски точки за достъп (PUDOs)
  • 🔵 Автоматични пощенски станции (Parcel lockers)

 

Доставка на следващия работен ден.

 

Онлайн пространството позволява на търговците да продават без ограничения от локацията. За позитивно потребителско преживяване и изграждане на лоялни клиенти такъв следва да бъде и подходът по отношение доставката на продукти. Отдалечената локацията на търговеца не би трябвало да създава забавяне в транзитното време за поръчките на потребителите, затова на помощ идват фулфилмънт услугите. Чрез използването на стратегически фулфилмънт локации подготовката и изпращането на поръчки могат да бъдат извършени бързо и лесно, с доставка за един работен ден.

 

Превърнете локалния си онлайн магазин си в международен онлайн бизнес.

 

Безспорно, за да бъде успешен вашият онлайн магазин, е необходима иновативност, адаптивност и глобално мислене. Ако сте готови да изведете бизнеса си на следващо ниво, свържете се с нашия търговски екип или ни изпратете запитване, за да ви изготвим индивидуална оферта!

 

Ние предлагаме гъвкави куриерски и фулфилмънт решения за онлайн магазините, които искат да се адаптират към динамично променящите се условия на дигиталния свят. Като доверен партньор на онлайн търговците вече цяло десетилетие, имаме голямо количество опит, което пренасяме в услугите си. Стремим се към непрекъснато развитие, за да следваме своята основна цел – да създаваме неизчерпаеми логистични решения за своите партньори и да растем заедно!

 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата за запитвания по-долу

Имате въпрос?