Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Растеж на българската онлайн търговия в кризисни времена

Nov
24

Ето какво сподели Светлозар Димитров на конференцията Ecommerce and Retail Summit, организирана от "Капитал“.

Дискусията на тема онлайн търговия, стратегии за растеж и адаптиране към нарастващото търсене привлече вниманието на аудиторията по време на конференцията Ecommerce and Retail Summit, организирана от “Капитал“. В нея участваха:

 

  • Светлозар Димитров, управляващ партньор, euShipments.com
  • Иван Александров, основател и управляващ директор, ebag
  • Емил Вагенщайн, бизнес развитие, Ozone.bg
  • Ивайло Тончев, директор “Маркетинг”, framar.bg

 

Те разказаха как онлайн търговията е отбелязала ръст и споделиха важни съвети за онлайн търговците.

 

 

Онлайн търговия – какво се случва с нея по време на Корона кризата?

 

В това време на пандемия много онлайн магазини просперираха, защото онлайн продажбите в определени категории се увеличиха. Това са продукти за дома и забавление вкъщи, козметика, хранителни добавки. Светлозар Димитров сподели, че именно търговците от тези сфери ги нарекохме “Силните на деня”, защото от тях идват около 60% от общия обем изпратените пратки от онлайн бизнесите. През 2020 г. euShipments ще отчетем годишен оборот, който е около 60 пъти по-голям от отчетения през 2015 г. Управляващият партньор на euShipments съобщи още:

 

“Нашият ръст е резултат от ръста на онлайн търговците, които обслужваме логистично.”

 

Какво е предизвикателството през тази година?

Главната цел на euShipments е да увеличи обхвата на куриерската си мрежа, да има по-голяма гъвкавост и да развива нови услуги с насока да направят онлайн търговците по-конкурентноспособни на международните пазари. 

 

 “Растежът е свързан с разширяване на териториалния ни обхват, с нови логистични решения. Тестваме нови технологични решения за достъп до нашата мрежа на по-малки онлайн търговци.”

 

Какво се очаква да се случи при нова вълна на пандемията?

 

Всички, които се занимават с онлайн търговия, трябва да бъдат подготвени, че всеки един момент стоките, които продават, могат да станат трендови, а поръчките могат да се умножат многократно и трябва да бъдат обработени максимално бързо. Ние, от euShipments, сме специализирани в работата с онлайн магазини и разбираме нуждите на онлайн търговците, затова разработихме логистично решение, което да удовлетвори нуждите им при приемане и окомплектоване и предлагаме експресен срок на доставка на поръчките до над 20 държави, като гарантираме, че можем да се справим с непредвидено големи обеми от поръчки и пратки, които да обработим и изпратим в чужбина.

 

Помагаме на онлайн търговците.

Светлозар Димитров сподели още, че в много държави, в които euShipments оперира, вече сме договорили сътрудничество с поне втора куриерска фирма, което увеличава опциите за доставка, а от там и сигурността, произтичаща от наличието на поне още 1 алтернатива. euShipments сме готови да се справим с големите и непредвидени увеличения в онлайн продажбите на нашите клиенти, като им помагаме с професионални куриерски и фулфилмънт услуги, за да разширят бизнеса си на международните пазари.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

 

Всичко за euShipments и предлаганите от нас международни сухопътни куриерски доставки и фулфилмънт услуги за онлайн магазини може да научите тук.

Очакваме вашите въпроси и на office@euShipments.com или на формата по-долу!

Имате въпрос?