Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Първата половина на 2024 за euShipments.com – изпълненa с нови успехи, развитие и ръстове

Jul
04

euShipments.com: с още престижни отличия, разширяване на логистичната мрежа с ново придобиване, както и големи подобрения и разширявания на оперативните капацитети - постигнахме всичко това само през първата половина на годината.

Първата половина на 2024 премина изключително успешно за euShipments.com и меджународната ни логистична група. Постигнахме множество значими успехи и отбелязахме някои ключови моменти в развитието на компанията. Бяхме отличени от различни издания като успешен и бързо развиващ се бизнес и постигнахме значителни подобрения на оперативните си капацитети.

 

Ето в хронологичен ред кои са главните ни постижения през първата половина на 2024:

 

• euShipments.com беше включена в Топ 10 на най-големите логистични компании в България. Класацията беше публикувана в ежегодния доклад “Транспорт, логистика и куриерски услуги” на редакцията на сп. Капитал; В първата половина на 2024 беше публикуван и друг годишен доклад на медията – “Гепард”, наблюдаващ най-динамичните бизнеси в България. Базирайки се на методология, проследяваща определени финансови показатели, анализаторите на Капитал ни класираха сред водещите компании на национално ниво, както и в класацията Топ 20 за област Русе.

 

• Отново бяхме отличени като една от 1000-та най-бързо развиващите се компании в Европа. За втора поредна година международното издание Financial Times ни включи в реномирания си списък FT1000, изготвян ежегодно в партньорство със Statista. Класацията проследява ръстовете в приходи на десетки хиляди европейски компании от всички индустрии и служи не само за отличие на най-динамичните бизнеси, но и като идентификатор на пазарни тенденции и инвестиционни възможности. 

 

• Броени дни след публикуването на списъка FT1000 euShipments.com осъществи ново придобиване. То е част от M&A стратегията ни за неорганичен растеж в партньорство с фонда за дялови инвестиции BlackPeak Capital. Словашкият фулфилмънт оператор Swiss Point Data стана част от международната ни логистична група. Новото стратегическо партньорство с базираната в Братислава компания утвърждава позициите ни в Централна Европа и значително оптимизира мрежата ни. Подобренията обхващат не само фулфилмънта и международните доставки, но и процесите по връщане и замяна на екомерс пратки. От своя страна клиентите на словашката компания вече имат пълен достъп до над 600 метода за доставка до целия ЕС и ще могат с лекота да разширят бизнеса си в нови дестинации от логистичната ни мрежа.

 

• През първата половина на 2024 стартира и експлоатацията на най-новия ни фулфилмънт център. Той се намира в Русе, България, с площ 10600 кв.м., 2750 палетоместа и 5 товарни рампи. Центърът се състои от две сгради, в които се извършва цялата гама от логистични процеси на компанията – фулфилмънт, крос-докинг, инджекшън пойнт, обратна логистика, клиентско обслужване. 

 

• Helpship, една от компаниите част от логистичната ни група, разшири своя фулфилмънт склад в Орадя, Румъния. Разширяването се изразява в нови 7000 кв.м., с които общата площ на този логистичен център надхвърля 12 000 кв.м. С оптимизацията на тази локация общата ни оперативна площ на територията на Европейския съюз е над 30 000 кв.м., които са на разположение за логистичните нужди на нашите клиенти. 

 

• Разширихме оперативните си екипи в собствените локации от мрежата ни. Висшият ни мениджмънт приветства новият Директор Корпоративни стратегии – Тихон Евдокимов, доказан експерт по екомерс логистика с над 30 години опит. Обособихме нов Key Accounts Management екип, които координира процесите, които извършваме за ключови клиенти на групата. Финансовият ни отдел има нови попълнения в редиците си – експерти с дългогодишен опит в сферата. С тяхна помощ разработваме нови, още по-гъвкави решения за изплащане на Наложени платежи към онлайн търговците, за да стимулираме допълнително бизнес развитието им.

 

• В първата половина от годината постигнахме и нов рекорд в броя на обработените пратки в мрежата ни. Завършихме 2023 с над 5 000 000 обработени пратки, а само през първата половина на 2024 обработихме 4 600 000. A пиковият период на четвъртото тримесечие от годината тепърва предстои. Това темпо на растеж е не само доказателство за способността ни да удовлетворим логистичните изисквания на нашите клиенти, но и утвърждава позициите ни на екомерс логистичен лидер в региона на ЦИЕ.

 

 

Постигнатото през първата половина на 2024 е в резултат на стремежа ни да отговорим на нарастващите нужди на екомерс бизнеса. За онлайн търговците новите ни постижения означават по-стабилна логистична мрежа, множество бизнес ползи от споделения опит и ноу-хау между всички компании – членове на групата ни, увеличени оперативни капацитети, които да обезпечат ръстовете им.

 

Най-искрено благодарим на стотиците онлайн търговци, които избраха нашите решения за своята международна логистика и бизнес експанзия! 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата по-долу >>

Имате въпрос?