Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Първа стратегическа среща на групата на euShipments

Jul
06

euShipments, BlackPeak Capital, Pick&Pack и Helpship обединяват усилия, услуги и стратегии

Първа стратегическа среща на групата на euShipments.com се проведе в средата на месец юни тази година. Двудневната ни “лятна” стратегическа среща 2023 събра в Русе, България, екипите на euShipments, BlackPeak Capital, Pick&Pack и Helpship. Тази среща имаше за цел да очертае синергиите и ползите, които съвместните операции и споделените ресурси от логистичната ни мрежа носят на онлайн търговците.

 

Предистория на групата на euShipments

 

Отляво надясно: Светлозар Димитров - euShipments, Матей Яворек - Pick&Pack, Лора Димитрова - euShipments, Стефан Попа - Helpship

Отляво надясно: Светлозар Димитров – euShipments, Матей Яворек – Pick&Pack, Лора Димитрова – euShipments, Стефан Попа – Helpship

 

Както знаете, в рамките на по-малко от половин година осъществихме първите си две придобивания – част от стратегията ни за придобивания и сливания, създадена в партньорство с BlackPeak Capital. Припомняме, че в края на 2022 придобихме хърватския eCommerce логистичен лидер Pick&Pack, а в края на май 2023 придобихме и един от най-големите румънски фулфилмънт оператор – Helpship.  Техните фулфилмънт центрове – в Загреб, Хърватия и Орадя, Румъния – и двата на ключови локации от гледна точка на международна логистика, започнаха ускорен процес по синхронизация на операции и услуги. Целта е нашите клиенти се възползват от унифициран модел на работа и максимално улеснено използване услугите на всички фулфилмънт центрове в мрежата ни.

 

Първа стратегическа среща

 

Начало на Стратегическата среща в Русе, България

Начало на Стратегическата среща в Русе, България

 

Срещата ни маркира основните аспекти по обединяването на сили с Pick&Pack и Helpship, като обсъдихме следните, ключови за бъдещото ни развитие,  теми:

 

  1. Преглед на основните бизнес показатели на трите компании и прогнозни трендове – по тази точка си поставихме ясно измерими цели, за да можем в следващия период да се фокусираме към най-силните си страни като група и да ги развиваме, за да осигурим максимално полезни логистични решения за онлайн търговците
  2. Ефективно разпределение и експлоатация на ресурси – за да могат клиентите ни да почерпят възможно най-много ползи от сътрудничеството на групата, наша генерална цел е да направим достъпа до ресурсите ни (портфолио услуги на куриерски партньори, фулфилмънт центрове, лайнхоли, точки за инжектиране на обеми пратки, софтуерни разработки, добавена стойност от експертността ни и пр.) възможно най-бърз и лесен. Заедно обсъдихме план с конкретни действия и срокове, които ще ни доведат пределно бързо до целта.
  3. Изграждане на ефективен план за действие по отношение на маркетинг и продажби – визията ни е все по-активно да достигаме и запознаваме възможно най-голям брой онлайн магазини, продаващи в Европа, с ползите, които могат да извлекат от логистичната ни мрежа и обединените процеси и операции на трите компании. По този начин те ще имат възможността да вземат по-информирано решение при избора на правилния логистичен партньор.
  4. Интеграция на софтуерни системи и операции – в унисон с едно от основните предимства на бизнес модела на euShipments – всички клиенти на групата ще имат достъп до цялото ни портфолио от услуги отново само през една единствена интеграция. Това ще улесни значително развитието им, като по време на стратегическата ни среща набелязахме основните стъпки, върху които ще работим.

 

Нашата първа стратегическа среща надгради визиите за общо развитие и  бележи фундамента на мащабния процес по “овладяване” на синергиите ни. Срещата приключи с празнични коктейл и вечеря, на които ключовият мениджмънт на трите компании, както и членове на екипа на BlackPeak Capital, имаха възможността да прекарат време заедно в неформална обстановка.

 

Финалът на ползотворната ни първа стратегическа среща

Финалът на ползотворната ни първа стратегическа среща

 

euShipment, Pick&Pack и Helpship, с подкрепата на BlackPeak Capital, ще работим по конкретна прогресивна стратегия. Чрез създаването и следването й затвърждаваме ангажимента си да предоставяме на онлайн търговците всеобхватни логистични решения и персонализиран подход. Това ще им позволи да  израстват в динамичната индустрия на електронната търговия с увереност, да стимулират активно продажбите си и да постигат устойчив успех на все по-конкурентните европейски пазари. 

 

euShipments.com е и социално отговорна компания, като провизира средства от всяка обработена пратка в бюджета си за подпомагане на различни социални каузи и инициативи. Доверявайки пратките си на нас, онлайн търговците помагат на различни каузи в подкрепа на хора в неравностойно положение и различни социални и спортни инициативи, свързани с детско и младежко образование и развитие.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата за запитвания по-долу

Имате въпрос?