Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Придобиваме логистична компания в Хърватия – текущия ни партньор PICK & PACK d.o.o.

Jan
17

Инвестирахме в нашето първо придобиване на логистична компания - резултат от стратегията ни за бизнес експанзия в Европа.

PICK & PACK е хърватска логистичка компания, една от най-бързо развиващите се в страната, с която сключихме стратегическо партньорство преди няколко месеца. По този начин установихме използването на тяхната складова локация в Загреб като наш трети собствен фулфилмънт център – след двата предишни в Русе и Будапеща. 

 

Ускореното ни развитие в последните години създаде нуждата за разрастване оперативната база и фулфилмънт локациите ни. Докато в началото на 2022 оперирахме с няколко партньорски склада в различни Европейски локации и 1 собствен – в Русе, България, то едва няколко месеца по-късно удвоихме капацитета си с нов собствен склад в Будапеща, Унгария. Резултатите са налице – оптимизирани транзитни времена и цени на eCommerce доставки за цяла Централна Европа.

 

Инвестирахме в нашето първо придобиване

 

Именно стратегическата локация на PICK & PACK в Загреб привлече вниманието на екипа ни. Прогнозното развитие на процеси и услуги за компанията при наличието на една такава фулфилмънт локация в Хърватия звучеше повече от обещаващо. По тази причина следващата стъпка “напред”, която осъществихме в края на 2022 и с която влизаме уверено и безкомпромисно в 2023, е придобиването на PICK & PACK. С гордост споделяме, че на 22.12.2022 компанията прехвърли 60% от акциите си на euShipments и стана част от мрежата ни за доставки.

 

Предистория на придобиването

 

Начален етап в стратегията ни за експанзия в Европа беше сключването на партньорството ни с BlackPeak Capital – компания за дялови инвестиции с екип от доказани международни експерти. Чрез тази колаборация освен допълнителен капитал за инвестиции в бизнес развитието ни, получихме на своя страна ценен финансов съветник, с многогодишен опит в придобивания и сливания. По този начин уверено навлязохме в процес по търсене на подходящи бизнеси с ключови Европейски локации за разширяване и развитие на нашия собствен. 

 

Докато в първите години от създаването на euShipments голяма част от клиентите ни бяха от Балканския регион – България, Румъния, Гърция, то към днешна дата имаме клиенти от цяла Европа. С търговски представителства в няколко държави вече уверерено определяме компанията като международна. След сключването на партньорство с BlackPeak Capital беше въпрос на време, и то не много време, преди да осъществим първото си придобиване, и то вече е факт.” – коментира съоснователят на euShipments Светлозар Димитров. 

 

Той, заедно със своя бизнес партньор Лора Димитрова, споделя, че макар на пръв поглед придобиването на мажоритарен дял от друга логистична компания да изглежда като количествен растеж – повече собствени фулфилмънт локации в мрежата на euShipments и по-голям оперативен екип, реална цел на самото придобиване е увеличаване на качеството на услугите за всички международни eCommerce клиенти на двете компании.

 

“Нашата стратегия за развитие е да се обединим с логистични компании, които вече прилагат подобни подходи и споделят нашите ценности и визия за успех. Придобиването на Pick & Pack е чудесен пример, който ще бъде от полза и за двете компании, но най-важното – за нашите клиенти. Споделянето на ресурси и бизнес знания ще подобри качеството и надеждността на нашата услуга, като по този начин ще ни утвърди като правилния логистичен партньор на всеки онлайн търговец, продаващ в Европа” – допълва Димитрова.

 

След влизане в контакт с PICK & PACK и проведени множество анализи и одити, установихме търсеното съответствие на бизнес модел на оперативно ниво и визии за развитие между двете компании. Но най-важният момент в този процес е припознаването на двата екипа и желанието ни за бъдещи успехи като едно цяло.

 

PICK & PACK е хърватска логистична компания, фокусирана върху услуги за eCommerce сектора. Макар и без дълги години опит зад гърба си, екипът на компанията успява да следва изключително висок стандарт в услугите си за хърватския пазар. PICK & PACK се налага като един от лидерите в логистиката за онлайн магазини на местно ниво и е безценен партньор за всички свои клиенти. Създателят на компанията Матей Яворек познава отблизо “болните места” във фулфилмънт и куриерските услуги за онлайн магазини в Хърватия и неговата идея за бизнес се гради именно върху решаването на тези проблеми.

 

“Бил съм собственик на няколко онлайн магазина и знам от първо лице с какви проблеми се сблъскват хората в тази индустрия. По тази причина стартирах фулфилмънт компания – да помагам на другите и да правя процесите им по-лесни. Когато влязохме в контакт с euShipments осъзнах, че ставайки част от  техния бизнес и използвайки техния опит, е най-доброто следващо ниво на развитие за PICK & PACK” – споделя Матей по отношение придобиването от euShipments.

 

Оттук накъде?

 

Придобиването на PICK & PACK носи изключителни ползи не само за двете компании, но и за нашите клиенти. Споделяме ресурси и бизнес познания – PICK & PACK за местния хърватски пазар, а ние от своя страна – за най-иновативните процеси и най-добрите практики в eCommerce логистиката на международно ниво. Това прави услугите ни по-качествени и рентабилни от всякога, като по този начин се утвърждаваме като правилният избор за логистичен партньор на всеки онлайн търговец, продаващ в Европа.

 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата за запитвания по-долу

Имате въпрос?