Pridobitev logističnega podjetja na Hrvaškem – našega sedanjega partnerja PICK & PACK d.o.o.

Jul
06

V okviru naše strategije širitve poslovanja v Evropi smo se odločili za naložbo v prvi nakup logističnega podjetja

PICK & PACK je hrvaško logistično podjetje, ki je eno najhitreje rastočih v državi in s katerim smo pred nekaj meseci sklenili strateško partnerstvo. Njihovo skladišče v Zagrebu smo začeli uporabljati kot tretji lastni fulfillment center, po centru Ruse v Bolgariji in v Budimpešti.

 

Zaradi hitrega razvoja v zadnjih letih smo morali razširiti svojo operativno bazo in fulfillment lokacije. V začetku leta 2022 smo imeli več partnerskih skladišč na različnih evropskih lokacijah in eno lastno v mestu Ruse, le nekaj mesecev pozneje pa smo z novim lastnim skladiščem v Budimpešti podvojili svoje zmogljivosti. Rezultati so bili takojšnji – optimizirani tranzitni časi in cene dostave e-trgovine za celotno srednjo Evropo.

 

Odločili smo se za naložbo v prvi nakup logističnega podjetja

 

Našo ekipo je pritegnila strateška lokacija podjetja PICK & PACK v Zagrebu. Predvideni razvoj procesov in storitev za podjetje s prisotnostjo takšne fulfillment lokacije na Hrvaškem se je zdel več kot obetaven. Zato je bil naslednji korak, za katerega smo se odločili konec leta 2022 ter s katerim samozavestno in brezkompromisno vstopamo v leto 2023, nakup podjetja PICK & PACK. S ponosom vam sporočamo, da je podjetje 22. decembra 2022 preneslo 60 % svojih delnic na podjetje euShipments in postalo del naše dostavne mreže.

 

Ozadje nakupa

 

Začetna faza naše strategije za širitev v Evropi je bila sklenitev partnerstva s podjetjem BlackPeak Capital, kapitalsko investicijsko družbo z ekipo izkušenih mednarodnih strokovnjakov. S tem sodelovanjem smo poleg dodatnega kapitala za naložbe v razvoj poslovanja pridobili dragocenega finančnega svetovalca z dolgoletnimi izkušnjami na področju prevzemov in združitev. Tako smo samozavestno začeli postopek iskanja primernih podjetij s ključnimi evropskimi lokacijami za razširitev naše logistične mreže.

 

»V prvih letih razvoja podjetja euShipments je velik del naših strank prihajal iz balkanske regije, in sicer iz Bolgarije, Romunije in Grčije, danes pa imamo stranke iz vse Evrope. S prodajnimi predstavniki v več državah lahko podjetje danes ponosno opredelimo kot mednarodno. Po sodelovanju s podjetjem BlackPeak Capital je bilo le še vprašanje časa, kdaj bomo izvedli prvi prevzem, kar je zdaj že dejstvo,« pove soustanovitelj in izvršni direktor podjetja euShipments Svetlozar Dimitrov.

 

Skupaj s poslovno partnerico Loro Dimitrovo pojasni, da je prevzem večinskega deleža v drugem logističnem podjetju na prvi pogled videti kot kvantitativna rast, saj prinaša več lastnih fulfillment lokacij v mreži euShipments in večjo operativno ekipo, vendar je pravi cilj samega prevzema povečati kakovost storitev obeh podjetij za vse mednarodne stranke na področju e-trgovine.

 

»Naša razvojna strategija temelji na povezovanju z logističnimi podjetji, ki že uporabljajo podobne pristope ter delijo naše vrednote in vizijo uspeha. Prevzem družbe Pick & Pack je odličen primer koristi za obe podjetji, predvsem pa za naše stranke. Z združitvijo virov in poslovnega znanja bomo izboljšali kakovost in zanesljivost naše storitve ter se tako uveljavili kot pravi logistični partner vsakega spletnega trgovca, ki prodaja v Evropi,« doda Dimitrova.

 

Po začetni komunikaciji z družbo PICK & PACK ter številnih analizah in revizijah smo zadovoljno potrdili, da se poslovni model na operativni ravni in razvojna vizija obeh podjetij ujemata. Najpomembnejši trenutek v tem procesu pa je podpora obeh ekip in njuna želja po prihodnjem uspehu v skupnem podjetju.

 

PICK & PACK je hrvaško logistično podjetje, ki se ukvarja predvsem s storitvami za e-trgovino. Čeprav je podjetje mlado, njegova ekipa pri svojih storitvah za hrvaški trg uspešno sledi izjemno visokim standardom. Trenutno je podjetje PICK & PACK eno vodilnih na področju logistike za lokalne spletne trgovine in je neprecenljiv partner za vse svoje stranke. Ustanovitelj podjetja Matej Javorek razume »boleče točke« pri fulfillment in kurirskih storitvah za spletne trgovine na Hrvaškem, njegova poslovna zamisel pa temelji na reševanju teh težav.

 

»Bil sem lastnik več spletnih trgovin in iz prve roke vem, s kakšnimi težavami se soočajo ljudje iz te panoge. Zato sem ustanovil fulfillment podjetje, da bi pomagal drugim in jim olajšal postopek. Ko sem stopil v stik s podjetjem euShipments, sem spoznal, da je postati del njihovega poslovanja in koristiti njihove izkušnje najboljši naslednji korak v razvoju podjetja PICK & PACK,« pove Matej o nakupu s strani podjetja euShipments.

 

Kako naprej?

 

Prevzem podjetja PICK & PACK prinaša izjemne koristi ne le obema podjetjema, temveč tudi njunim strankam. Omogočila bo združitev virov in poslovnega znanja, ki jih ima podjetje PICK & PACK za lokalni hrvaški trg, mi pa za najbolj inovativne procese in najboljše prakse v logistiki e-trgovine na mednarodni ravni. Tako bodo njihove storitve kakovostnejše in zanesljivejše kot kdaj koli prej, s čimer bodo prava izbira za logističnega partnerja vsakega spletnega trgovca, ki prodaja v Evropi.

 

 

Spremljajte euShipments na našem spletnem blogu ali na Facebooku, kjer boste izvedeli še več zanimivih in koristnih informacij.

🔵🔵🔵

Naša prodajna ekipa vam je na voljo za svetovanje in dodatne informacije o logističnih storitvah, ki jih ponujamo za spletne trgovine.

Z njo se lahko povežete prek:

✆ 0700 70 755

✉ office@eushipments.com

⌨ spodnjega obrazca >>

IMATE VPRAŠANJE?