Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Преференциални цени за доставка на пратки от български онлайн търговци.

Jul
06

Научете как да се възползвате от промоционалните цени за доставка на пратки от България до Европа.

Винаги сме следвали една-единствена цел – да помогнем на българските онлайн търговци да доставят още по-конкурентно на международни пазари. Това ни мотивира да предложим по-атрактивни цени за доставка на пратки от онлайн магазини, позиционирани в България, до техните крайни получатели в чужбина. Работихме в 2 основни направления: 

 

  • 💠 Осигурихме по-ниски цени за стандартна доставка до адрес.
  • 💠 Активирахме изцяло нова и по-достъпна опция за доставка от България до международни пазари: доставка до АПС – автоматични пощенски станции (lockers, автомати), и до PuDo мрежи (Pick Up-Drop Off локации).

 

Валидност и достъпност на преференциалните условия за куриерски доставки.

Срокът на промоцията е до 31.08.21 г.
Важи за всички онлайн търговци, които вече продават и доставят в поне една от 27-те държави част от нашата мрежа за международни B2C доставки. Договорените по време на този период условия остават валидни и след 31.08.21 г. Важно е онлайн търговецът да активира една от нашите куриерски и/или филфилмънт услуги не по-късно от 31.08.21.

 

Нашите настоящи и бъдещи клиенти – онлайн търговци, могат да предоставят възможността на своите получатели в чужбина сами да изберат дали да получат пратките си до адрес или до предпочитана от тях автоматична пощенска станция или Pick Up-Drop Off локация. И двете опции функционират едновременно при избора на метод за доставка в онлайн магазина на търговеца.

 

И двата метода за доставка са възможни през нашия клиентски интерфейс. Освен това, те са достъпни и през API интеграцията, която осъществява връзката между платформата за онлайн продажби, избраната от онлайн търговеца, и нашата логистична мрежа.

Преференциални цени за доставка на пратки.

 

Преференциални цени за доставка на пратки от български онлайн търговци.

Описаните в таблицата промоционални цени за доставка важат за стандартната международна куриерска доставка през изградената от нас куриерска мрежа с абсолютно същите куриерски партньори и същите куриерски компании, които извършват last-mile доставките.

 

Допълнение към тази услуга е опцията за доставка до глобална мрежа от Pick Up-Drop Off локации или локъри. Към момента в тази мрежа са активни близо 30 000 точки за предаване на онлайн поръчки:

  • Франция – 10 000
  • Полша – 12 000
  • Чехия – 5000
  • Румъния – над 1550
  • Словакия – над 1300
  • Унгария – 700

 

Този брой постоянно ще се увеличава. В допълнение ние, от euShipments, се ангажирахме да интегрираме все повече подобни и вече развити мрежи от АПС и PuDo локации. Броят достъпни за вас локации гарантирано ще нараства с времето поради 2 основни фактора:

  • 💠  Броят на локациите в глобалната мрежа, която вече интегрирахме, нараства ежедневно.
  • 💠  Добавянето на други подобни мрежи мултиплицира броя на възможните локации за доставка.  

 

Какви са ползите от доставката до АПС или PuDo локация в пазари извън България?

Освен фактът, че за някои от държавите цената на този тип доставка е с 20-30% процента по-ниска от доставката до адрес, има и друг ключов аспект, който би могъл да спести много ресурси на онлайн търговците.

 

Често срещана практика е в т.нар. “premium prepaid” пазари, където не се използва наложен платеж при доставка, получателите да сигнализират, че куриерът не е посетил техния адрес и не е предал пратката. Те твърдят, че пратката не е получена и изискват възстановяване на платените от тях средства или повторно изпращане на продукта, който вече са поръчали (и получили). 

 

Именно затова редица онлайн търговци предпочитат изпращането на пратки до PuDo локация или локър. В този случай предаването на пратката няма как да бъде оспорено, защото получаването винаги е персонално или се осъществява чрез PIN/QR код верификация. По този начин онлайн търговецът си гарантира, че пратката ще бъде получена конкретно от човека, приключил чекаута в онлайн магазина му.

 

При доставките, осъществени чрез подобен тип мрежи, транзитните времена не зависят от временното и/или сезонното натоварване, а са винаги на следващия ден от предаването на пратките на местния куриер. 

 

Онлайн магазините дават свободата на получателите си само да изберат вида доставка – до личен/бизнес адрес или до офисна/Locker локация, която би им била най-удобна. Така получателите ви управляват времето си по-гъвкаво, защото не се съобразяват с час за посещение от куриер.

 

Защо беше важно за нас да разработим тази новата опция за доставка на пратки от България до международни пазари?

Мотивирани сме от желанието ни да повишим конкурентоспособността на българските онлайн магазини. Голяма част от крайните получатели на нашите активни клиенти все по-често изявяват желание да получават пратките си през удобен за тях локър (AПС локация) или офис (PuDо локация). Обратната връзка от крайните получатели, както и от проучванията, които проведохме, потвърждават факта, че този тип доставки са вече изключително наложен и търсен модел за получаване на стоки, поръчани онлайн. 

 

Силно препоръчваме вашият онлайн магазин да предлага този метод на доставка като алтернатива на доставката до адрес. В противен случай онлайн бизнесът ви ще понижи своята конкурентоспособност и има вероятност да изгубите определена част от потенциалните си купувачи, които предпочитат да получават пратките си по този начин.

 

За да доставяме пратките ви на видните по-горе ценови условия, е нужно да управлявате активен онлайн магазин с продажби на поне една международна дестинация, както и да активирате една от нашите куриерски и/или фулфилмънт услуги в срок от до 31.08.21.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

 

Всичко за euShipments и предлаганите от нас международни сухопътни куриерски доставки и фулфилмънт услуги за онлайн магазини може да научите тук.

Очакваме вашите въпроси и на office@euShipments.com или на формата по-долу!

 

 


Бетина Благовестова

Отдел "Финанси и счетоводство", euShipments
Имате въпрос?