Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Подобряваме логистичната си мрежа с ново придобиване в Румъния

Jun
06

С присъединяването на Helpship към групата на euShipments затвърждаваме позициите си и подобряваме услугите си за Румъния и Централна Европа

Чрез придобиването на Helpship реализираме ново ключово партньорство в чужбина. Румънският фулфилмънт оператор стана втората компания, която се присъединява към групата на euShipments.com

 

Както знаете, вече над десетилетие активно развиваме своята мрежа за фулфилмънт и международни доставки на територията на целия Европейски съюз и Великобритания. Чрез придобиването на Helpship засилваме присъствието си на румънския пазар, който е ключов за нас поради разположението си и експоненциалния ръст на онлайн продажбите през последните години.

 

Това е второто ни стратегическо придобиване след старта на партньорството с фонда за капиталови инвестиции BlackPeak Capital. Сделката е част от по-широка стратегия за сливания и придобивания за интернационализиране на бизнеса чрез установяване на водещи позиции на ключови пазари в региона на ЦИЕ и по този начин осигуряване на първокласна логистика, фулфилмънт и международни доставки за водещите играчи в електронната търговия от региона и извън него. В края на миналата година придобихме мажоритарен дял от хърватския лидер в доставките от онлайн търговия Pick&Pack.

 

Helpship е основана през 2019г. от Стефан Попа и Йосиф Ческа. Базирано на техния собствен успешен онлайн магазин, те осъзнават необходимостта от качествени фулфилмънт услуги. Фулфилмънт складът на Helpship в Орадя, Румъния, е стратегически разположен близо до румънско-унгарската граница и е добре свързан с главните магистрали. През 2023г. компанията е сред най-успешните и предпочитани доставчици на фулфилмънт услуги от румънски онлайн търговци, обработвайки над 80 000 онлайн поръчки всеки месец.

 

 

От създаването си през 2012г. досега ние от euShipments отбелязваме силен органичен растеж на своята клиентска база, обем на обработени международни пратки и приходите си. В резултат на това си осигурихме и водеща позиция сред българските представители в уважаваната класация на Financial Times, FT1000: Най-бързо развиващите се компании в Европа за 2023г. Синергията с Helpship е факт и придобиването носи множество ползи за клиентите и на двете компании – онлайн търговците от региона, които искат бързо и лесно да се развиват на нови международни пазари. Като част от нашата група, румънският фулфилмънт оператор може да предложи на своите клиенти цялото портфолио от услуги на повече от 50 от водещите куриерски компании в Европа, с над 600 метода на доставка, и по този начин да стимулира растежа на бизнеса им в чужбина. Благодарение на новото партньорство Helpship добавя и нова услуга в портфолиото си – международни e-commerce доставки от адресите на електронните магазини – независимо от тяхното местоположение в Румъния.

 

Стефан Попа, който е и Изпълнителен директор на Helpship, ще продължи да управлява компанията, използвайки ресурсите на euShipments.com за предоставяне на иновативни логистични услуги на онлайн магазини в Румъния и региона. Светлозар Димитров, Изпълнителен директор на euShipments.com и Вихрен Бисет, Търговски директор на euShipments.com, ще се присъединят към борда на директорите на Helpship.

 

„Започва нов, вълнуващ етап в развитието на Helpship и заедно с целия ми екип сме готови за бъдещите предизвикателства. Сега, като част от групата на euShipments.com, основната цел зад това стратегическо партньорство е нашата компания да се превърне в най-конкурентния фулфилмънт оператор в Румъния, напълно специализиран в международни решения за растеж и доставки от електронна търговия. По този начин всички клиенти на Helpship могат да растат по-бързо от всякога в Румъния, региона и цяла Европа.” – коментира придобиването Стефан Попа.

 

„Бизнес идеологията на euShipments.com е да решава логистичните проблеми на онлайн търговците. Ето защо за нас е важно да следваме пътя на пратките и да подобряваме операциите си на стратегически места. Helpship, като висококачествен фулфилмънт оператор, заедно с изключително благоприятното си местоположение, е идеалното попадение спрямо нашите цели за развитие на бизнеса. С финансовата подкрепа и менторството на BlackPeak Capital, това придобиване ни позволява да се позиционираме силно „на вратата между Източна и Западна Европа“, което е безценно предимство за нашите международни eCommerce клиенти.“ – споделя Светлозар Димитров

 

Придобиването на Helpship позволява на клиентите и на двете компании да се възползват от нашата добре оптимизирана логистична мрежа. С по-широк обхват и покритие онлайн търговците могат безпроблемно да навлязат в нови пазари, да увеличат своята клиентска база и да се възползват от нови бизнес възможности. Освен това опитът и ресурсите ни ще подобрят логистичните възможности на Helpship, което ще доведе до по-бързи, по-надеждни и ефективни услуги за всички румънски онлайн търговци, които са избрали компанията за свой партньор. От своя страна ние утвърждаваме своето присъствие на румънския пазар и можем да гарантираме още по-усъвършенствани решения за фулфилмънт и международни доставки на всички онлайн търговци, продаващи на територията на цяла Европа.

 

 

euShipments.com е и социално отговорна компания, като провизира средства от всяка обработена пратка в бюджета си за подпомагане на различни социални каузи и инициативи. Доверявайки пратките си на тях, онлайн търговците помагат на различни каузи в подкрепа на хора в неравностойно положение и различни социални и спортни инициативи, свързани с детско и младежко образование и развитие.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата за запитвания по-долу

Имате въпрос?