Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Партньорството между euShipments.com и BlackPeak Capital ще цели оптимизиране на вашите международни доставки.

Apr
07

Научете как чрез привлечения капитал от BlackPeak Capital, ние, от euShipments.com, ще успеем да подобрим доставките на вашия онлайн бизнес.

Безкрайно щастливи сме да съобщим, че преди броени дни ние, euShipments.com, официално сключихме партньорство с BlackPeak Capital за привличане на външен капитал в размер на до 7,5 млн. евро. Тази стъпка ще ни позволи да се разрастваме с още по-ускорени темпове на международно ниво, чрез сливания и придобивания на логистични компании в Централна и Западна Европа. За да разкажат повече по темата, Капитал поканиха на интервю Светлозар Димитров и Лора Димитрова, Управляващи съдружници в euShipments.com, а целия материал можете да прочетете в сайта на Капитал или в печатното им издание.

 

В качеството си на лидер в развитието и разработката на цялостни куриерски, логистични и фулфилмънт услуги за онлайн магазини на територията на България, но и за онлайн търговците от Централна и Източна Европа, от euShipments.com предлагаме решения, които драстично увеличават покритието на вашия онлайн бизнес и ви спестяват излишните разходи, свързани с логистичния процес. По този начин лесно и бързо ще можете да извлечете максимума от все по-осезаемото разрастване на електронната търговия.

 

Набраният капитал и външното финансиране ще дадат на euShipments.com невероятната възможност да ускори растежа си чрез придобивания и сливания и ще подпомогне разрастването на компанията в международен план чрез ускорен пробив и в пазарите от Западна Европа.

 

Стремежът ни постоянно да подобряваме процеса по изпращане, складиране, проследяване и доставяне на вашите пратки до държавите от Европейския съюз и Обединеното кралство в партньорство с над 30 местни куриерски компании е един от основните ни приоритети вече 10 години. Доверието на нашите клиенти към качеството на услугите ни е от най-голямо значение за нас. Неслучайно и първите ни 2 фулфилмънт центъра се намират в гр. Русе – на границата ни с Румъния, тъй като това е най-доброто местоположение, което позволява да гарантираме експресни транзитни времена и атрактивни цени за доставка на вашите пратки до държавите в региона и Европа. Всички наши услуги са обединени в една динамична и стабилна IT платформа, която предоставя на онлайн търговците редица предимства. 

 

Какво означава това партньорство за вас, онлайн търговците? 

 

Клиентите на euShipments.com получават 2 независими опции за доставка чрез поне 2 сигурни куриерски компании за всяка държава, до която доставят. А сега те ще могат да разчитат и на още по-добри и по-ефективни условия за доставката на техните пратки до западноевропейските пазари, благодарение на оптимизациите в международната ни куриерска и фулфилмънт мрежа в Европа, чрез Buy-and-Build стратегия. С нея ще се стремим да разширим дейността си и покритието на собствената си куриерска и фулфилмънт мрежа да генерираме още повече стойност за вас, онлайн търговците, и да увеличим качеството на услугите си, чрез инвестиции или придобивания в перспективни логистични компании в Централна и Западна Европа. Пример за това е и откриването на първия ни фулфилмънт склад извън територията на България, този в Унгария. Чрез него ще имаме възможността да оптимизираме цената и транзитните времена за доставка до ключови онлайн пазари като: Унгария, Словакия, Словения, Чехия, Полша, Австрия, Италия и Хърватия.Този успех нямаше да бъде възможен без съдействието на нашите доверени партньори и клиентите ни, които постоянно ни предизвикват да се развиваме. 

 

Лора Димитрова, Съосновател и Финансов Директор на euShipments.com, споделя пред Капитал:

 

“Развитието на нашата компания се дължи изцяло на нашите лоялни клиенти и партньори. Следваме нуждите на първите и разработваме услуги, които решават проблеми с доставките за вторите. Сега нашите клиенти са силно ориентирани към продажби в премиум пазарите в Западна Европа и това за нас означава да сме здраво стъпили там преди тях. BlackPeak Capital имат изключително богат опит в реализирането на международно разрастване като това, от което имаме нужда в момента, и затова избрахме да си партнираме с тях.”

 

Кои са BlackPeak Capital и как финансирането на euShipments.com стана реалност?

 

BlackPeak Capital е създаден през 2014 г. и е насочен към инвестиции в дялов капитал за растеж от 5-10 милиона евро в бързо-развиващи се малки и средни бизнеси в България, Румъния, Словения, Хърватия и Сърбия. Тяхната цел е да установяват партньорства с предприемачи от региона с амбицията да изграждат компании на световно ниво на базата на постоянни иновации, органичен растеж и придобивания.

 

Ангел Стефанов и Ивайло Господинов от BlackPeak Capital коментират:

 

Инвестицията в euShipments.com е част от нашата стратегия да консолидираме фрагментирания пазар, в който оперира компанията и средствата ще бъдат насочени както към придобиване на стратегически компании от ЦИЕ, така и за реализиране на иновативни стратегии за подобряване качеството на услугата.

 

Подкрепа за финансовата инвестиция от BlackPeak Capital срещаме и в лицето на Европейския Инвестиционен Фонд (ЕИФ), финансова институция за предоставяне на финансиране на малки и средни предприятия. Христо Стоянов, регионалния мениджър на ЕИФ за България, коментира следното: 

 

„Успешното развитие на euShipments.com е доказателство за качествата на мениджърския екип и потенциала на индустрията, в която оперира. Приветствам инвестицията на BlackPeak Capital в тази водеща компания с иновативен бизнес модел. ”

В целия материал от интервюто пред Капитал можете да прочетете какво още споделят Христо Стоянов, Росица Чопева-Янчева, Управляващ Партньор в XfigureFinance, и Светлозар Димитров, Управляващ Съдружник в euShipments.com

 

Оптимизирайте логистиката на вашия онлайн бизнес с euShipments.com

 

Доверете се на 10-годишния ни опит в международните доставки и в изграждането на позитивни взаимоотношения с редица чуждестранни пазари. Чувствайте се свободни да ни изпратите запитване, като ние ще ви предоставим оферта, която включва най-добрата комбинация от фулфилмънт и куриерски услуги, изцяло съсредоточена върху всички възможни начини, по които може да оптимизирате вашия бизнес. 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Свържете се с нас по телефон или чрез формата за запитвания по-долу, за ви предложим най-предпочитаните опции за международни доставки на онлайн поръчки и пратки в Европа.


Бетина Благовестова

Отдел "Финанси и счетоводство", euShipments
Имате въпрос?