Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

От локален български онлайн магазин до международен европейски бизнес

Mar
02

Запознайте се с историята на партньорството ни с АПРИМОНИЯ ЕООД и как от локален български онлайн магазин се превърнаха в международен бизнес в няколко европейски държави.

С г-н Владимир Ризов – собственик и управител на вече международен европейски бизнес, Апримония ЕООД, се запознахме в началото на 2019 г. По това време компанията му развиваше успешен онлайн бизнес, като предлагаше на българския пазар отбрани продукти в сферата на спортните стоки и аксесоари за ежедневна употреба. Комбинацията от качествени продукти и собствени брандове, маркетирани през няколко различни онлайн канали, беше довела дo стабилен растеж и утвърждаване на Апримония като предпочитан електронен търговец за българските потребители в съответната пазарна ниша.

При наличието на толкова успешни онлайн продажби в България следващата естествена крачка е да се погледне в посока международни продажби. Научавайки за нашите специализирани логистични услуги за онлайн магазини от сайта ни, Владимир се свърза с нас през април 2019 г. След няколко разменени имейла пристъпихме към първи опознавателен разговор. Нашата цел при първа среща с потенциален клиент обикновено е снемане профила на компанията с възможно най-много детайли. Трябва да знаем следните няколко неща:

 

  1. Естеството на продуктите в магазина – тяхното тегло, размери и средна стойност.
  2. В кои държави продава онлайн магазинът текущо и как доставя пратките си?
  3. Пред какви предизвикателствата е изправен бизнесът в момента по отношение на логистичната задача?
  4. В кои други дестинации иска да навлезе търговецът?

 

Първа стъпка: доставки до Румъния от фулфилмънт склад в гр. Русе.

По време на разговора установихме, че един от най-успешните канали за продажби на Апримония в България е eMAG. Съответно, следващата посока за развитие като международен европейски бизнес беше най-силният eMAG пазар, а именно – Румъния. Заедно с екипа на Апримония определихме най-работещия за тях оперативен модел на работа, а именно:

  1. Заскладяване на продуктите във фулфилмънт склада на euShipments в Русе – по този начин гарантирахме на клиента, че всички поръчки в онлайн магазина получени до 15:00 в съответния ден ще бъдат доставени от нас до всяка точка на Румъния в срок от 24 часа.
  2. Работа през клиентски панел – в него администраторите на Апримония можеха лесно да качват поръчките и да следят цялата необходима информация (статуси и история на поръчките, приета стока и складови наличности, пълна и подробна тракинг информация за пратките и инкасираните и изплатени суми по наложени платежи).
  3. Доставки до цяла България за 24 часа – съвсем естествено бе взето и решението и поръчките за България да се поемат от нас. По този начин Апримония „убиха“ собствения си склад в София заедно с всичките свързани с него процеси, ангажименти и разходи.

Дългогодишният ни опит в обслужването на онлайн търговци за Румъния ни позволи да подкрепим Апримония в много отношения в процеса на стартиране на продажби на този пазар. От получаване на румънски телефонен номер, до преодоляване на езиковата бариера и съвети по отношение на ДДС регистрацията в Румъния, нашият екип от професионалисти беше винаги на разположение за съдействие.

Втора стъпка: доставки до Унгария и Полша от същия фулфилмънт склад в гр. Русе.

Лятото на 2019 г. настъпи и Апримония ежедневно увеличаваше броя на поръчките си. По това време с тях вече се чувствахме като един екип, в който всеки дава най-доброто от себе си за по-добра комуникация, по-гладки процеси и повече доволни клиенти. Най-естественото продължение бе клиентът да ни довери повече поръчки за изпълнение, повече пратки за доставка и то до по-голям брой държави.

Тук е моментът да споделим, че стартирането на доставки до нови държави за нашите активни клиенти и превръщането на тяхната дейност в международен европейски бизнес е лесно като 1, 2 и 3:

 

  1. Анекс на договора;
  2. IT настройка на акаунта;
  3. Уточняване начина на работа с наложени платежи.

 

За онлайн търговеца остава задачата да продава. Ние се грижим за доставките. Били те сухопътно от негов склад или през Фулфилмънт.

„Унгария и Полша ни струваха усилия – преводи на текстове и съдържание, откриване на акаунти в съответния Емаг. По отношение на куриерските доставки и работата с Инаут не ни струваше нищо – моят екип продължава да работи през един единствен клиентски интерфейс както до преди това, и всички наложени платежи получаваме заедно в една банкова сметка. От същия склад в Русе вече доставяме до 4 държави!“Владимир Ризов

Какво предстои? Разширяване на бизнеса в Италия, Франция и Германия.

Със сигурност 2020 г. ще бъде отново динамична и вълнуваща по отношение работата ни с Апримония. До няколко месеца им предстои стартиране на онлайн продажби в Италия и Франция, така че съвсем скоро очакваме да изпратят стока до фулфилмънт склада ни в Болцано, от който извършваме куриерските доставки до тези две дестинации. Германия също е в процес на разработване като пазар, а складът ни в Берлин е идеално място, от което да превръщаме поръчките им в доставени пратки.

Доверете ни се!

Стабилен растеж в онлайн продажбите е възможен само със силни партньори. Когато търговецът добре е подбрал стоките за магазина, намерил е работещите маркетинг канали, остава само някой да се погрижи за доставките на поръчките.

Вече осем години правим това и гордо можем да споделим, че натрупаното за това време know-how, изградената мрежа и грижещата се за нейното функциониране IT среда имат своята уникалност, както за България, така и за региона.

Нека заедно достигнем до вашите нови клиенти/получатели в чужбина, чрез пълния ни цикъл от куриерски и Фулфилмънт услуги!

Можем да ви гарантираме експресни срокове за доставка и цени без конкуренция!
Всичко за нас и предлаганите от нас куриерски и Фулфилмънт услуги за онлайн магазини може да научите тук.
Очакваме вашите въпроси и на office@euShipments.com

Имате въпрос?