Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Нашите eCommerce delivery heroes

Aug
09

eCommerce професиите в euShipments - в новата поредица на eCommerce Academy

eCommerce индустрията има специфични длъжности с функции без еквивалент в други сфери. От тази гледна точка за всички, навлизащи в онлайн търговията по един или друг начин, е интересно и полезно да разберат повече за работата на определени eCommerce професионалисти. Затова нашите приятели и партньори от eCommerce Academy създадоха видео поредица за запознаване с тези специфични професии, като екипът на euShipments с удоволствие взе участие!

Нашите eCommerce професии

Поредицата на eCommerce Academy има за цел да запознае аудиторията накратко с “длъжностната характеристика” на определени типове кариери в електронната търговия. Ние взехме участие с 6 различни работни позиции, за които разказаха членове на екипа ни. Ето и кои са 6-те eCommerce професии на euShipments в поредицата:

 

  • Специалист Складов мениджмънт

    “В голяма част от процесите в дневната си дейност съм отговорен за ефективната и точна обработка на поръчки на наши клиенти – онлайн търговци. От получаването на данни за поръчка в нашата система до изпращането на вече подготвена пратка – с други думи процесът по фулфилмънт на поръчки. Това включва задачи като събиране на продукти, опаковане, групиране и изпращане на поръчки. Според предпочитанията на различните клиенти опаковането може да е в персонализиран куриерски плик или кутия, с добавен комплимент или бонус към всяка поръчка, също така флаери, брошури и талони за отстъпка.”

 

  • Специалист Клиентско обслужване

“Моята роля в компанията е да предоставям услуги за Клиентско обслужване на нашите клиенти – онлайн търговци, продаващи в Румъния. Отговарям на запитвания от потребители през различни канали като имейл, телефон или чат. Предоставям точна и навременна информация за продукти, доставка, връщания и други свързани въпроси. Работата ми включва своевременно и професионално решаване на потребителски казуси, като в този процес си сътруднича с екипите на онлайн магазините – наши клиенти, както и с екипите на партньорските ни куриерски фирми за Румъния.”

 

  • Мениджър Мониторинг и съпорт

“Основна част от работата ми е да извършвам мониторинг на всички етапи от следпродажбения процес на нашите клиенти – онлайн магазини. Всеки ден с помощта на логистичния софтуер на euShipments проследявам хиляди пратки, които изпращаме чрез нашите куриерски партньори с над 600 метода за доставка. Когато подготвената пратка е предадена на „last-mile“ партньор, с моя екип извършваме 24/7 проследяване на статус и транзитно време, за да сме сигурни, че всяка една поръчка ще пристигне успешно при своя получател.”

  • Мениджър ИТ проекти

“Основна моя задача е конфигуриране и интегриране на системата на euShipments с различни платформи за електронна търговия, платежни инструменти, ERP и SaaS платформи. В ежедневието си управлявам проектните задачи на екипа ни ИТ специалисти и следя за спазване на предвидените срокове за разработка. Всеки ден извършвам мониторинг и анализ на ефективността на интеграциите, за да идентифицирам области за подобрение. Комуникирам и директно с нашите клиенти – онлайн търговци, за да съм сигурен, че интеграциите работят според желанията и очакванията им.”

 

  • Мениджър Проекти

“Работата на мениджъра проекти в euShipments е да идентифицира и достига до потенциални нови клиенти чрез различни канали за продажба като имейл, телефон и онлайн/лични срещи. Изграждане и поддържане на пряка комуникация със съществуващи клиенти и консултации относно предлаганите от нас логистични решения, както и проследяване на безпроблемното протичане на всички процеси в рамките на бизнес отношенията ни с тях. Необходимо е ежедневно сътрудничество с отдели Фулфилмънт операции и Обслужване на клиенти, за да съм сигурен, че заедно постигаме висока клиентска удовлетвореност.”

 

  • Финансов мениджър

“Като финансов мениджър управлявам и наблюдавам ежедневните операции във Финансов отдел. Важна част от работата ми е управлението на суми по Наложени платежи на нашите клиенти – онлайн магазини . На дневна база аз получавам репорти за дневни изплатени Наложени платежи – суми в 6 различни валути, които се верифицират автоматично. След това отново автоматично се генерират платежни нареждания към нашите клиенти. По този начин моделът ни на работа спестява на клиентите времето и разходите по поддържане на множество банкови сметки в България и чужбина, както и разходи по превалутиране на средства.”

Всяка от тези длъжности играе важна роля в успешното функциониране на euShipments. За нас е от съществено значение да имаме квалифицирани специалисти във всяка от тези области, които подкрепят нашата цел да предоставим изключително качество и услуги на нашите клиенти – онлайн търговци. Ако желаете да научите повече за логистичните ни решения, не се колебайте да ни изпратите запитване през формата по-долу.

 

euShipments.com е и социално отговорна компания, като провизира средства от всяка обработена пратка в бюджета си за подпомагане на различни социални каузи и инициативи. Доверявайки пратките си на тях, онлайн търговците помагат на различни каузи в подкрепа на хора в неравностойно положение и различни социални и спортни инициативи, свързани с детско и младежко образование и развитие.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата за запитвания по-долу

Имате въпрос?