Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Международни пазари – правилната посока за българските онлайн магазини.

Jun
25

Стартирането на онлайн продажби на международни пазари е едно от важните неща, върху които българските онлайн магазини трябва да помислят.

Това беше един от основните изводи от дискусията, посветена на онлайн продажбите на международни пазари, по време на “Cobiz-20” – първата голяма конференция, насочена към малкия и среден бизнес в сферата на услугите, която стартира дебат за икономическите предизвикателства и възможности в следващите месеци.

Конференцията се проведе от 2 до 4 юни с участието на Светлозар Димитров – управляващ съдружник в euShipments.com, a пълен запис можете да гледате в сайта на нашите приятели от urboapp.com.

 

Основните акценти в дискусията за онлайн продажби на международни пазари.

Участниците в дискусията по време на панела, посветен на значението на онлайн продажбите за малкия и среден бизнес, се обединиха около няколко основни стратегии и добри практики за успешното развитие на онлайн бизнесите и онлайн търговията като цяло:

 

  • 💠 Диверсификация на пазарите и каналите за продажба;
  • 💠 Алтернативни опции за доставка в чужбина и търсене на фулфилмънт услуги;
  • 💠 Спад в поръчките с наложен платеж;

 

Диверсификация на пазарите и каналите за продажба.

Диверсифицирането на каналите за продажба, както и на пазарите, в които активно участва всеки онлайн търговец, се налага поради една от неприятните последици за онлайн бизнесите след кризисния период. А именно, че много от тях се оказаха зависими от условията на пазара, на който продават или от доставчика, с който оперират.

 

Съветът на Светлозар Димитров към българските електронни търговци е да обмислят излизане на един или повече международни пазари. От нашата практика знаем, че всеки един добре позициониран онлайн магазин вече търси възможност за излизане навън, тъй като това е изключително лесна стъпка.

 

Алтернативни опции за доставка в международни пазари и търсене на фулфилмънт услуги.

Ще се фокусираме върху основните опции за доставка, от които могат да избират онлайн търговците. Това са международна сухопътна куриерска услуга или доставка от фулфилмънт склад. При сухопътната “кросбордър” доставка търговците изпращат от свой адрес подготвените пратки до съседни държави с кратки срокове за доставка, на изключително конкурентна цена. Когато дестинацията е далечна, по-доброто решение е доставка от фулфилмънт склад.

 

За да не се увеличават драстично транзитните времена и транспортните разходи, стоките на търговците се складират в местни фулфилмънт складове. Това позволява транзитното време да е още по кратко – от до 1 работен ден, а цената е за вътрешно национална куриерска услуга. Това решение привлича все повече онлайн търговци, тъй като позволява висока мобилност и гъвкавост в различни ситуации.

 

Най-голямата полза за търговците, които използват фулфилмънт услуги, е че се освобождават всичките си задължения и главоболия свързани с обработката на поръчки, опаковането на пратки и доставката към крайни потребители.

 

Спад в поръчките с наложен платеж.

Поради противоепидемиологичните мерки, редица куриерски компании преустановиха възможността за доставки с опцията “наложен платеж”. Също така от мерки за сигурност много от крайните клиенти започнаха да предпочитат да плащат онлайн или с карта. Това е една нова тенденция, по-характерна за западните страни, която с доста бързи темпове ще обхване и източната част на Европа, включително балканските страни и България. Хубавото тук е, че процентът на успешните доставки търпи увеличение, поради високия брой предплатени поръчки.

Като обобщение можем да кажем, че в бъдеще дигитализацията и автоматизацията на всички продажбени, разплащателни и логистични процеси е неизбежна и нужна за успешното и бързо развитие на всеки онлайн бизнес, а интегрираните логистични решения са ключов фактор в спестяването на много време и ресурси за онлайн търговците.

 

Прочетете обобщение от панела и в уебсайта на topnovini.bg.

🔵🔵🔵

 

Всичко за euShipments и предлаганите от нас международни сухопътни куриерски доставки и фулфилмънт услуги за онлайн магазини може да научите тук.

Очакваме вашите въпроси и на office@euShipments.com или на формата по-долу!

Имате въпрос?