Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Логистичният доклад на Капитал за 2022: euShipments.com “скача със 7 позиции” в списъка на най-големите логистични компании

Фулфилмънт софтуер
Feb
22

Новият логистичен доклад представя детайлен анализ на сектора и водещите компании в България

Логистичният доклад на Капитал за 2024 г. (с анализ на 2022 г.) “Транспорт, логистика и куриерски услуги”, беше публикуван на 16 февруари, едновременно онлайн и като печатно издание. Докладът се издава през февруари всяка година и стандартно разглежда и класира в списък ТОП 20 най-големите и значими компании в областта на логистиката, транспорта и куриерските услуги. euShipments.com за поредна година е в списъка, като с показателите си за 2022 г. влизаме в челната десятка, или по-точно на девета позиция. Това е изместване с цели седем позиции напред в листата – припомняме, че в миналогодишния доклад, който разглеждаше 2021 г., бяхме включени под номер 16.

 

ТОП 20 за 2022

 

Новият логистичен доклад – какви трендове очертава?

Изданието отчита онлайн търговията като все по-значим “двигател на пазара на куриерските услуги”. Само за една година (между 2021 и 2022 г.) приходите от пратки от онлайн търговия са се увеличили с над 23% . Тук се имат предвид само приходите от компаниите от ТОП 20 – като дори част от тях не обслужват eCommerce сектора. Данните са показателни за нарастващото значение на онлайн търговията не само за логистичния бранш, но и като процент от БВП на България – а именно 2.14% за 2022 г. Наблюдават се и леки изменения в състава на ТОП 20 спрямо предходната година, но болшинството от компании в списъка запазват позицията си или се изместват с до 1-2 позиции.

Прави впечатление, че euShipments.com e една от малкото компании в списъка, която обработва пратки само от електронна търговия и с фокус върху фулфилмънт услугите.

Прогнози за следващия логистичен доклад

“Въпреки мащабните процеси, свързани с бизнес развитието ни, не изместваме основния си фокус – напротив, следваме го по-силно от всякога. Засилваме операциите си и пазарния си дял в държави, в които клиентите ни искат да са по-конкурентни и да реализират повече продажби. Именно по този начин сме решили къде ще реализираме придобиванията, които са част от стратегията ни за развитие.” – това коментира изпълнителният ни директор Светлозар Димитров по въпроса на екипа на Капитал относно бизнес ръстовете на euShipments.com

Както знаете, миналата 2023 г. бележи важен момент в развитието ни. Обособихме собствена логистична група, в която заедно с придобитите ни компании споделяме експертен опит и ресурси. Това доведе до възможност за скалиране на операциите ни, обработка и доставка на много по-голям брой eCommerce пратки в мрежата ни.

 

Предвид показателите ни за 2023 г. с увереност очакваме в следващия доклад на Капитал, анализиращ 2023 г., да бъдем още по-високо в класацията ТОП 20. Ръстовете ни са не само поради увеличението на продажби/пратки на нашите клиенти, но и отразяват цялостния ръст на eCommerce индустрията. За сравнение, през 2022 г. обработихме и доставихме над 1,8 млн. пратки, докато за 2023 г. бройката им е почти 6 млн.

 

Този тренд ни дава увереността да прогнозираме още по-добри резултати (повече пратки) за нас и нашите клиенти в рамките на тази календарна година. Продължаваме да се ангажираме с изграждането на успешни и дълготрайни партньорства с амбициозните онлайн търговци, които се стремят към постоянно развитие.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата по-долу >>

Имате въпрос?