Contactaţi-ne

+359 700 70 755

Contactează-ne prin e-mail la:

office@euShipments.com

Livrarea comenzilor și expedierilor online în afara adresei de domiciliu sau de serviciu.

Sep
28

Vedeți ce discută Svetlozar Dimitrov și Nikola Ilchev despre cele mai eficiente locații pentru livrarea comenzilor online în străinătate.

Metoda standard de livrare a comenzilor online la adresa de domiciliu sau de serviciu este cea mai obișnuită modalitate în care comercianții online livrează expedieri către clienții lor finali. În ultimii ani, însă, s-a observat o altă tendință. 

 

Metodele alternative de livrare a coletelor din magazinele online, menționate de Svetlozar Dimitrov și Nikola Ilchev în videoclip, sunt de mult răspândite în Bulgaria și devin din ce în ce mai atractive pentru consumatorii din Europa Centrală și de Vest. Acest lucru îi motivează pe mulți comercianți online să-i includă ca opțiune de livrare, precum și o serie de companii din industria de curierat pentru a investi timp și resurse pentru a construi acest tip de rețea.

 

 

 

Metode alternative de livrare a comenzilor online și expedierilor din magazine online

În 2020, Uniunea Europeană (inclusiv UK) trece pentru prima dată pragul de 10 miliarde de colete B2C. 

 

Experții din Last Mile Experts prezic că în următorii 5 ani volumul expedierilor se va dubla și doar până în 2030 se va dubla din nou.

 

Creșterea uriașă a comerțului online din ultimii ani impune necesitatea ca comercianții online să caute metode de livrare mai eficiente și mai rentabile în loc de livrări la o adresă de curier mobil pentru a satisface volumele mari de expedieri la nivel internațional. Pot fi împărțite în 3 grupe.

Livrări către biroul de curierat.

Se mai găsește și ca „mică recepție de curierat” – acestea sunt toate birouri ale companiilor de curierat care permit livrarea coletelor pe o zi lucrătoare. Un alt avantaj al birourilor de curierat este capacitatea lor de a deservi zilnic mai multe expedieri decât poate deservi un curier cu microbuz.

 

Locații Pick up – Drop off (PuDo).

Acest termen acoperă toate locațiile care nu au statutul de birou de curierat, dar au software de curierat, funcționează ca parte a rețelei unui anumit curier sau curieri și acționează ca punct de primire-predare pentru expedițiile din magazinele online către destinatarii lor. Astfel de locații pot fi librării locale, benzinării, supermarketuri și altele.

 

Post-terminal.

Sunt, de asemenea, obișnuite ca automate, mașini de expediere sau “lockers” și sunt construcții automatizate de dulapuri de diferite dimensiuni, care au o locație fixă ​​cu o capacitate totală mare. În fiecare seară sunt încărcați cu expedieri, iar în timpul zilei destinatarii lor le pot ridica și plăti la o oră convenabilă pentru ei fără participarea unui angajat al companiei de curierat.

 

De ce livrările în afara adresei de domiciliu sau de serviciu sunt de 3-4 ori mai eficiente pentru comercianții online?

Eficiența mai mare este o consecință a capacității zilnice de 5 ori mai mari pentru deservirea expedierilor de către rețelele PuDo, locații lockers și/sau birouri de curierat. Acest lucru este esențial atât pentru curierii și integratorii de servicii de curierat, cum ar fi euShipments,  cât și pentru destinatarii.

 

Capacitatea medie zilnică a 1 curier cu microbuz sau automobil este de aproximativ 200 de expedieri. Numărul depinde de orașul în care livrează, zona, traficul și câte expedieri poate livra la fiecare oprire. 

 

În comparație, eficiența unui birou de curierat cu 2 angajați este de până la 4 sau 5 ori mai mare, deoarece poate deservi aproximativ 1000 de expedieri într-o zi. La lockers, în funcție de locație și dimensiune, eficacitatea poate fi nelimitată, deoarece nu necesită numirea personalului. 

 

Acest tip de rețea este singura alternativă și singura modalitate de a îndeplini și procesa creșterile preconizate ale volumului de expedieri internaționale B2C.

 

Care sunt reacțiile companiilor de curierat și ale integratorilor de servicii de curierat ca noi?

Companiile lider de curierat din Europa și din lume investesc în dezvoltarea unor astfel de rețele alternative. Am integrat deja acest tip de livrări pentru clienții noștri actuali și viitori, ceea ce ne face prima companie bulgară care oferă o astfel de opțiune de livrare din magazinele online din Bulgaria către destinatarii lor din străinătate.

 

Astfel, fiecare comerciant online poate oferi fiecărui destinatar posibilitatea de a alege să ridice bunurile pe care le-a comandat, la o adresă specificată sau la o anumită locație PuDo sau post-terminal.

 

Datorită muncii grele a echipei noastre IT, avem aproape 36.000 de locații alternative de livrare în UE, care sunt complet integrate în rețeaua noastră și sunt deja disponibile pentru clienții noștri:

 

 • 💠 Franța – peste 11.000 de locații PuDo
 • 💠 Polonia – peste 16.000 de locații Locker 
 • 💠 România – peste 15000 de locații PuDo și Locker
 • 💠 Ungaria – peste 7000 de locații PuDo și Locker
 • 💠 Cehia – peste 5000 de locații PuDo 
 • 💠 Slovacia – peste 1300 de locații PuDo

 

De ce sunt mai preferate metodele alternative de livrare a comenzilor online?

Avantajele există atât pentru comercianții online, cât și pentru utilizatorii finali.

 

Utilizatorii:

 • 💠 Nu așteaptă curierul și nu respectă ora vizitei.
 • 💠 Primesc un cost mai mic de transport.
 • 💠 Știu din timp care va fi timpul de tranzit.

 

Comercianții online:

 • 💠 Își optimizează costurile de transport cu până la 30 % și pot fi mai competitivi oferind transport gratuit sau reduceri din prețul produselor lor. 
 • 💠 Garantează securitatea livrărilor.  Expedierea din rețeaua post-terminal sau PuDo este primită personal după ce destinatarul este identificat printr-un cod PIN/QR, evitându-se astfel reclamațiile cu privire la expedierile preplătite, dar care nu sunt primite.

 

Urmăriți videoclipul complet pentru a afla mai multe despre modalitatea de funcționare a acestui tip de livrări alternative, precum și avantajele acestora față de livrarea standard la adresă. 

 

Vizitaţi-ne online pe blogul de pe site-ul nostru sau urmăriţi pagina de Facebook pentru mai multe noutăţi utile şi interesante.

🔵🔵🔵

 

Toate informaţiile despre euShipments şi despre livrările de curierat internaţional rutier oferite de noi, despre serviciile de fulfillment pentru e-comercianţi, le puteţi afla de aici.

Aşteptăm întrebările dvs. şi prin email la adresa  office@euShipments.com sau prin formularul de mai jos!

 

AI O ÎNTREBARE?