Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Как клиентите на euShipments пестят от разходи за Наложен платеж, банкови такси и превалутирания?

Jun
29

Що е то наложен платеж и има ли той почва в България и Европа?

Опцията наложен платеж се използва от голям брой онлайн търговци при техните международни доставки.

 

Още преди около 10 години българските онлайн магазини решиха да разширяват дейността си в съседните държави Гърция и Румъния. Някъде през 2015/2016 започнаха да усещат, че международната онлайн търговия не „хапе“ и погледнаха към Централна и Източна Европа, където част от тях наложиха брандовете и магазините си успешно и където все повече унгарци, поляци, чехи и хървати поръчват от онлайн търговци, позиционирани в България.

 

При реализирането на тази международна експанзия търговците тук разбраха, че „наложен платеж“ като форма на разплащане между търговец и онлайн потребител не е фактор само в България, а е приложим в още редица държави!

 

Какви са фактите?

По-голямата част от потребителите в Полша, Унгария, Словения, Словакия, Унгария, Хърватия, Румъния и Гърция предпочитат да плащат за поръчаната от тях онлайн стока едва когато куриер им я донесе вкъщи или в офиса. Наложеният платеж е по-малко разпознаваем, но все пак използван и в държави като Австрия, Италия, Испания, Португалия и островната държава Кипър. Именно поради факта, че все повече позиционирани в България онлайн магазини продават и доставят до тези пазари, ние доразвихме услугите си така, че да са все по-полезни на българските онлайн търговци.

Фиксирахме таксата за наложен платеж!

Първият и вече известен факт е, че при определени условия нашите клиенти имат възможността да плащат фиксирана такса наложен платеж, а не % от инкасираната сума. По този начин те спестяват значителни средства от общата цена на транспорта и инкасирането на сумите от наложен платеж.

Всеки, който желае да се възползва от подобна фиксирана такса, може да се обърне към нашия Търговски отдел.

Клиентите ни сами избират в каква валута и разплащателна сметка да получават парите си, инкасирани от наложени платежи в цяла Европа.

Анализирайки паричните потоци, установихме, че едно нововъведение ще спомогне значително за конкурентоспособността на българските онлайн магазини, които продават и доставят на международни пазари с опция наложен платеж. То е свързано с пътя на средствата от наложени платежи.

 

Към момента, ние от euShipments, поддържаме следните fintech и разплащателни сметки:

 

Paysera.
Тук получаваме сумите от наложени платежи, инкасирани от нашите международни партньори, в следните валути: BGN, EUR, HUF, RON, HRK. Чрез нея можем да изплащаме инкасираните в съответните валути средства по други сметки в Paysera и то във всяка една от изброените валути.

 

Icard.
В тази сметка получаваме сумите от наложени платежи, инкасирани от нашите международни партньори, в следните валути: CZK и PLN.

 

Местна банкова сметка в Румъния в RON.
Използваме я за клиенти, които също имат местна банкова сметка в Румъния.

 

Всичко това ни дава възможност да инкасираме събраните чрез наложен платеж средства в оригинална местна валута и то независимо от държавата за доставка.

 

Преди активирането на нови за нас клиенти, ние предварително се информираме за предпочитания от тях начин за получаване на тези суми:

  • 💠 В оригиналната местна валута, в която сме инкасирали средствата.
  • 💠 В BGN, след като ние, без допълнителни за онлайн магазина разходи, сме обменили оригиналната валута по актуален за деня банков курс „купува“.
  • 💠 Или микс от двете. За определени дестинации в оригинална валута, а за други – в български лева и в българска разплащателна сметка.

 

Обобщението е, че нашите клиенти сами могат да избират в каква валута и банкова сметка да получават инкасираните от наложен платеж суми в цяла Европа. За всичко това те заплащат единствено стандартната такса за наложен платеж, която от своя страна може да бъде фиксирана абсолютна стойност.

 

Спестяваме излишните разходи на клиентите си!

Благодарение на разработения от нас модел на събиране, превалутиране и изплащане на сумите, инкасирани от наложен платеж, нашите клиенти спестяват значителни средства:

  • 💠 От поддържането на множество банкови сметки в България и чужбина.
  • 💠 От банкови разходи по прехвърлянето на средства от местна сметка в друга такава.
  • 💠 От валутните разлики, тъй като те са сведени до нула или до число близо до нулата.

 

Продавате на международни пазари с опция наложен платеж?

Попълнете формата за запитвания по-долу, за да научите как най-бързо, лесно и изгодно да получите парите си в предпочитаната от вас валута и разплащателна сметка.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

 

Всичко за euShipments и предлаганите от нас международни сухопътни куриерски доставки и фулфилмънт услуги за онлайн магазини може да научите тук.

Очакваме вашите въпроси и на office@euShipments.com или на формата по-долу!

 

 


Бетина Благовестова

Отдел "Финанси и счетоводство", euShipments
Имате въпрос?