Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Как да повишим удовлетвореността на своите онлайн потребители?

Mar
21

Как можем да оставим добро впечатление у нашите онлайн потребители и как да увеличим тяхната удовлетвореност? Научете повече! >>

Развитието на онлайн услугите и напредъкът на технологиите доказват, че удовлетвореността на активните онлайн потребители е от изключителна важност. Клиентите, които достигат до онлайн магазина ви и обмислят дали да си поръчат някои от вашите продукти, със сигурност ще искат да видят и условията на доставка. Това ще ги накара да се чувстват по-сигурни при извършване на онлайн поръчката.

 

Днес ще обърнем внимание на най-успешните и доказани практики, които без съмнение ще успеят да впечатлят вашите онлайн потребители и ще ги превърнат в лоялни клиенти:

 

  • 💠 Конкурентен, кратък срок за доставка
  • 💠 Възможност за избор на куриерска компания, която да достави стоката
  • 💠 Възможност за доставки до куриерски офис или локъри (автоматична пощенска станция)
  • 💠 Опция за доставки с наложен платеж 
  • 💠 Клиентско обслужване на майчин език за всяка държава 
  • 💠 Наличие на адрес за обслужване на заменени, върнати или невзети стоки

 

Научете кои аспекти от логистична гледна точка могат напълно да удовлетворят потенциалните ви онлайн клиенти и те да предпочетат вашия онлайн магазин.

 

Възможност за избор на срок на доставка, респективно цената за доставка

 

Важно е да предоставите на потребителите си възможността сами да избират между кратък срок за доставка, за който вероятно ще има нужда да доплатят повече, или доставка с по-дълго транзитно време, която да бъде за ваша сметка или на по-ниска стойност за клиента ви.

 

Така всеки ваш потребител има свободата сам да избира дали да получи стоката бързо и да доплати за това или да изчака, но да се радва на безплатна или много икономична доставка.

 

Тази гъвкавост в опциите за доставка още в чекаута на онлайн магазина ви може да получите чрез партниране с интегратор на куриерски услуги като нас, който да ви предостави възможност да доставяте:

 

 

Добри срокове, към които е хубаво да се стремите, са доставки с транзитно време от до 2-4 работни дни за международни куриерски доставки или от до 1 работен ден, ако използвате фулфилмънт склад в държавата за доставка или съседна на нея.

 

Възможност онлайн потребителят сам да избере куриерска компания, която да достави стоката

 

За един онлайн потребител опцията за избор на компания, която да достави продукта, е огромно удобство. Така той ще може да се довери на познат и/или предпочитан от него куриер, а вие ще игнорирате шанса той да не хареса куриерската компания, с която доставяте (ако е само с 1) и да изостави онлайн количката си във вашия онлайн магазин. Освен че ще повиши доверието и удовлетворението от страна на потребителя, това да предложите няколко различни и независими опции за доставка още при завършването на всяка онлайн поръчка, силно ще ви отличи от редица конкурентни онлайн магазини.

 

Доставки до куриерски офис или локъри

 

Поради колосалното развитие на онлайн търговията в последното десетилетие, възможността за доставка до куриерски офис или локъри (автоматична пощенска станция) се превърна от удобна услуга до задължителна необходимост. Тази опция повишава драстично гъвкавостта и ефективността на вашия бизнес. 

 

По-голямата ефикасност е директен резултат от 5 пъти по-високия дневен капацитет за обслужване на пратки в куриерските офиси и/или при локърите, като подобен капацитет се забелязва при водещите логистични брандове в Европа. 

 

Активирането на тази опция ще ви даде преднина пред конкурентите и ще впечатли вашите онлайн потребители, като тя ви дава възможност за по-кратки срокове за доставка на по-ниска цена и също така дава свобода на потребителя да избере удобни за него ден и час на получаване на пратката си.

 

Опция за наложен платеж

 

Наложният платеж е изключително разпространен начин за разплащане между онлайн магазин и потребител в Централна и Източна Европа, но не само. В част от държавите в тези региони това е един от най-предпочитаните начини за плащане от потребителите, тъй като така те плащат чак когато направената от тях поръчка пристигне физически. Наложеният платеж в тези случаи минимизира риска от измама и дава гъвкавост и сигурност на вашите клиенти.

 

Клиентско обслужване на майчин език за всички онлайн потребители във всяка държава

 

За един онлайн потребител, който се нуждае от помощ, малко неща биха предизвикали разочарование така, както срещата с представител от отдел по обслужване на клиенти, който не говори техния език.

 

Липсата на обслужване на майчин език може да се превърне в изключително неприятно преживяване за вашите онлайн потребители, тъй като по този начин губите личната връзка с клиента и у него може да се провокира объркване или дори гняв. 

 

3 от причините, които доказват ползата на тази услуга, са:

 

  • 💠 Показване на грижливо отношение спрямо клиента и създаване на доверие
  • 💠 Избягване на неправилна комуникация 
  • 💠 Създаване на предимство пред вашите конкуренти

 

Глобалните пазари стават все по-разнообразни и динамични, което увеличава необходимостта да посрещнете нуждите на вашите клиенти и да оставите приятни впечатления от личната ви комуникация с тях. Това включва и добавянето на обслужване на майчин език за всяка една от държавите, в които продавате и доставяте.

 

Обслужване на заменени, върнати или невзети стоки

 

В случай на върнат продукт или неуспешно вземане на пратка в чужбина, съществуването на фулфилмънт склад или конкретен адрес, където стоката може да бъде изпратена, би улеснило не само процеса по връщане на продукта за клиента, но и също така ще намали разходите ви и няма да има нужда от връщане на продукта в страната, от която е бил пратен. 

 

Оставете позитивно впечатление във вашите онлайн потребители

 

Бъдете адаптивни и осигурете услуги, които не само ще улеснят вашата дейност, но и също така ще задоволят вашите клиенти. Щастливите онлайн потребители са много по-склонни да се доверят на вашия бизнес отново, генерирайки повтаряеми поръчки.

 

Нашите над 350 активни клиенти са спокойни, когато става дума за потребителско преживяване, защото сме подсигурили всички изброени аспекти в логистиката, които могат да повишат потребителското удовлетворение и да накарат потребителите да поръчват отново и отново от техния онлайн магазин. Доверете се на 9-годишния ни опит в международните доставки и отношенията с онлайн потребители. Не се колебайте да ни изпратите запитване, за да можем да ви предоставим оферта за най-добрата комбинация от фулфилмънт и куриерски услуги с фокус върху клиентското обслужване, която е напълно адаптирана спрямо вашия бизнес.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Свържете се с нас по телефон или чрез формата за запитвания по-долу, за ви предложим най-предпочитаните опции за международни доставки на онлайн поръчки и пратки в Европа.


Бетина Благовестова

Отдел "Финанси и счетоводство", euShipments
Имате въпрос?