Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

InPost и euShipments – дългогодишно партньорство с развитие

Feb
16

Цялата мрежа от Lockers на InPost е достъпна в мрежата на euShipments - през API и клиентски интерфейс. Вижте още >>

Партньорствата с местни куриерски компании от цяла Европа, които изграждаме през годините, имат една-единствена цел. Тя е значително увеличаване на конкурентоспособността, а оттам и продажбите на нашите клиенти – международните онлайн търговци. 

 

За да можем да гарантираме сигурно и стабилно бизнес развитие, непрекъснато увеличаваме броя на местните логистични компании, чрез които оперира нашата международна мрежа за доставки. В същото време имплементираме в портфолиото си нововъведенията на всяка една партньорска структура. 

 

Радваме се да ви информираме, че към началото на 2023 всички над 22 000 Locker локации на InPost са достъпни чрез API интеграци с нас или през клиентския ни интерфейс. Каквo е значението на тази нова функционалност и какви са предимствата от използването й – научете по-долу.

 

euShipments и InPost

 

InPost е лидер в куриерските услуги за Полша и еталон за логистично качество в цяла Европа. Нашата колаборация с компанията датира отпреди доста години и те са основният ни логистичен партньор за Полша. 

 

В момента на територията на Полша InPost разполагат с най-голямата в Европа мрежа от Автоматични пощенски станции, или Lockers, част от така наречените Out-of-Home доставки на пратки. Те постепенно се превръщат в най-използвания метод за доставка в Полша, като този тренд оказва силно влияние и върху съседните държави от Централна и Източна Европа.

 

През последните три години InPost значително увеличи броят на своите Locker устройства и локации. Стартирайки с около 2 000 станции през 2020, до края на 2022 Locker устройствата са вече над 22 000 в цяла Полша и броят им продължава да расте.  Kъм момента над 87% от поляците имат под 350 метра до най-близкия Locker.

 

Предимствата на Locker станциите

 

Lockers превъзхождат останалите методи за доставка – до личен адрес, куриерски офис и т.н., с това, че използването на самото устройство е “без работно време”. Когато дадена пратка се озове в определения за нея Locker, тя е на разположение за получаване веднага и денонощно, за улеснение и на потребителите с най-натоварен график. 

 

Компактните размери позволяват монтиране на подобен тип устройства на много удобни за потребителите локации – молове, супермаркети, офис сгради, метростанции. Доставките до Lockers са по-изгодни чрез спестяване на разходи –  поради липсата на обслужващи служители и много по-ниската консумация на ел. енегрия в сравнение с куриерски офис например. Освен това автоматичните станции щадят околната среда, намалявайки използването на горива за транспорт и оттам – емисиите вредни газове. 

 

Всички тези предимства се оценява все повече и повече от потребителите в Полша и съседните държави, като трендът за масово използване на Lockers постепенно се разпростира върху цяла Европа.  Това обуславя нуждата от използване на Locker локациите като опция за доставка на всички онлайн магазини, които искат да са конкурентоспособни и коректни спрямо потребителските предпочитания.

 

А ето и някои факти:

 

    •  На територията на Европа към януари 2023 функционират над 80 000 Lockers, като основното потребление е в Полша, Великобритания, Германия, Швеция и Испания.

 

    •  Лидер за Европа е InPost със своите над 22 000 Lockers,  следван от Deutsche post/DHL с около 18 000.

 

    •  Процентът успеваемост на Out-of-Home доставките, към които спадат Lockers, е над 99% към края на 2022.

 

    •  В допълнение, към момента Out-of-Home доставките заемат над половината от общия брой доставки за Полша, Чехия, Унгария, Германия, Франция и Скандинавския регион.

 

Управление на връщания и замени чрез Lockers

 

Предимствата на Locker устройствата за онлайн търговците не се изчерпват само с доставка на пратки до потребителите в Полша. Те могат да бъдат използвани и в процеса по обратна логистика. Lockers са изключително удобни за стартова точка от обратния път на пратките при едно връщане или замяна на продукти. Техните локации са не само масови и лесно достъпни, но не се и налагат никакви допълнителни действия от страна на потребителите, освен да заяват своята замяна или връщане и след това да оставят пратката в най-близкия Locker.

 

Ние предлагаме обратна логистика чрез Locker локации на всички свои клиенти, продаващи на полския пазар. По този начин те са не само по-конкурентоспособни чрез използване на най-предпочитаните методи за връщане и замяна, но и чрез използването на Lockers спестяват време и ресурси на себе си и своите потребители.

 

Чрез мрежата на euShipments онлайн магазините, продаващи в Полша, могат да бъдат сигурни, че с тези над 22 000 Locker локации удобното получаване на пратка е гарантирано за абсолютно всеки техен онлайн потребител. 

 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата за запитвания по-долу

Имате въпрос?