Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Фулфилмънт услугите в детайли – в най-новия епизод на радио рубриката ни

Фулфилмънт софтуер
Mar
05

За кого са предназначени фулфилмънт услугите, как помагат на онлайн бизнеса да расте и как да изберете подходящия за бизнеса ви фулфилмънт партньор?

Фулфилмънт услугите в детайли – това е темата на втори епизод във втория сезон на ексклузивната ни радио рубрика за международни онлайн продажби и доставки. Епизодът се излъчи на 27-ми февруари на живо в сутрешния ефир на Дарик Кафе. Участници в рубриката отново бяха нашият изпълнителен директор Светлозар Димитров и търговският ни директор Вихрен Бисет. Двамата споделиха със слушателите експертни детайли за фулфилмънт услугите и как те помагат на онлайн търговците да развиват бизнеса си локално и в международен план.

 

Фулфилмънт услугите – какво всъщност представляват?

“Буквално, фулфилмънт услугите представляват пълно логистично изпълнение”- уточни Бисет на въпроса на водещите Дюзев и Райчев какво точно е фулфилмънт. Процесът възниква още през 70-те години на миналия век и обслужва главно пощенски пратки. Към днешна дата услугата е неизменна част от бизнеса на онлайн търговците от САЩ и Западна Европа. В Източна Европа обаче ситуацията е различна. Предвид по-слабото икономическо развитие на региона тепърва се създава трендът онлайн магазините да аутсорсват този неизменен eCommerce процес към фулфилмънт партньори.

 

Накратко, фулфилмънт партньорите приемат и съхраняват продуктите на онлайн търговците и управляват наличностите. Те обработват постъпилите към онлайн магазина поръчки, като събират необходимите за всяка поръчка продукти от съответните им локации в склада, опаковат ги и ги подготвят за доставка. Специализираните фулфилмънт оператори като euShipments.com автоматизират всички възможни процеси, както и създават персонализирани такива. Примери са генерирането на баркодове, създаването и поставянето на допълнителни лейбъли като гаранционни срокове, описания, ръководства за употреба, бъндълиране (създаване на комплекти от продукти), асемблирането на големи количества продукти за B2B продажби и т.н.

 

Фулфилмънт услугите – за кого са предназначени?

Не са за всеки” – категорични са Димитров и Бисет. Преди даден онлайн търговец да реши дали и как ще ползва фулфилмънт услуги за своя бизнес, той трябва да бъде консултиран (етично) от експерти в сферата. Не всеки eCommerce бизнес може да се облагодетелства от аутсорсинга към фулфилмънт партньор и е важно ‘сметките’ да се направят предварително.

 

Фулфилмънт услугите – как да изберем правилния фулфилмънт партньор?

Както обобщи Димитров, “фулфилмънт партньорът превръща фиксираните разходи като наем на складови помещения, заплати, сметки, в променливи”. По този начин онлайн търговците разполагат с по-голяма гъвкавост и по-свободно управляват ресурсите си. Освен чисто финансовата оферта за фулфилмънт услуги обаче има и множество допълнителни фактори, които трябва да се вземат под внимание при избора на фулфилмънт партньор.

 

Бисет допълни, че допреди десетилетие ‘чистите’ фулфилмънт оператори – предлагащи само и единствено фулфилмънт услуги, са били често срещано явление. С времето практиката обаче показва, че това е неуспешен бизнес модел, затова към днешна дата повечето компании предлагат комбинацията между фулфилмънт и логистични услуги – вътрешнонационални, или най-често – международни доставки. Консолидирането на фулфилмънт и международни доставки в един единствен партньор, оптимизира времето и разходите на eCommerce бизнесите.

 

Трябва да се вземе под внимание и гъвкавостта на партньора по отношение на доставките – какви дестинации покрива, колко куриерски компании и методи за доставка е интегрирал – като цяло, но и на ниво отделна държава. *Припомняме, че euShipments.com предоставя поне 2 опции за доставка – за внедряване в check-out страниците на нашите клиенти. Както показва опитът ни, това е минимумът за международна eCommerce конкурентоспособност.

 

Има още много аспекти в подбора на правилен фулфилмънт партньор, които разговорът в студиото на Дарик Кафе не успя да обхване. Екипът ни е на разположение за безплатна бизнес консултация с всеки онлайн търговец, който има нужда от професионален анализ на целите и възможностите по отношение на фулфилмънт и международна логистика. Както винаги, благодарим за гостоприемството на водещите Михаил Дюзев и Иво Райчев. Не пропускайте и следващия епизод на “Онлайн продажби и доставки” – само в ефира на Дарик радио!

 

Гледайте целия втори епизод на втори сезон тук:

 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата по-долу >>

Имате въпрос?