Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

FT1000 2024: euShipments.com отново е сред отличниците на Европа

Фулфилмънт софтуер
Mar
07

FT1000 2024 - Класацията на Financial Times за най-бързо развиващи се бизнеси в Европа включва euShipments.com за втора поредна година

На първи март беше публикувана новата класация FT1000: Най-бързо развиващите се компании в Европа за 2024. еuShipments.com е класирана за втора поредна година, заемайки 456-та позиция.

 

Както знаете, през изминалата 2023 г. придобихме две логистични компании – хърватската Pick&Pack и румънската Helpship. Според правилата на класацията се вземат предвид само резултатите на българската компания, част от euShipments JSC. На ниво логистичната група на euShipments, обаче, резултатите ни са още по-впечатляващи. Предвид заеманото от euShipments.com 456-то място е реалистично да се каже, че комбинираните ни резултати ни правят по-успешни и по-динамично растящи от мнозинството компании в тазгодишната класация FT1000.

 

FT1000 – детайли за класацията

 

Financial Times е една от най-старите и уважавани бизнес медии в света. Ежегодно екипът на изданието анализира компании от цяла Европа и всички индустрии, за да излъчи от тях 1000 с най-динамичните ръстове. За тазгодишната класация са разглеждани ръстове в приходите на компаниите между 2019 и 2022 финансова година. FT1000 е идентификатор за бизнес успех и служи както за отличие на бързо развиващи се компании, така и като сравнителен анализ на бизнеса в Европа по държави, региони, индустрии, финансови показатели и т.н. 

 

FT1000 – трендове на тазгодишната класация

 

Тазгодишната класация се отличава  с факта, че вече частично отразява тенденциите в глобалната бизнес среда, предизвикани от навлизането на нови технологии и особено изкуствен интелект (ИИ). Нагледно – от 5-те български компании в списъка за 2024 г. само euShipments.com не е част от индустрията на ИТ/дигитални технологии и е единствената тясно специализирана в областта на електронната търговия компания.

 

Интересен факт е, че в тазгодишния списък FT1000 запазваме 13-то място сред логистичните компании в класацията, както и 3-то сред фулфилмънт операторите. В същото време като цяло се наблюдава спад в броя на представителите на логистичния сектор и други по-традиционни индустрии като промишленост, медицина и здравеопазване, недвижими имоти. Намаленият им брой е за сметка на повече компании в сферата на ИТ, дигитални технологии и финтех.

 

Бизнес ръстовете ни са правопропорционални на ръстовете на нашите клиенти. Като дългогодишен партньор на български и международни екомерс бизнеси, euShipments.com обработи и достави близо 6 млн. пратки за 2023 г., при 1.8 млн. за 2022 г. При този тренд прогнозираме над 10 млн. пратки до края на годината, както и още по-престижна позиция в FT1000 догодина.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата по-долу >>

Имате въпрос?