Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

euShipments.com осъществи ново придобиване – базираната в Словакия Swiss Point Data s.r.o. е най-новият член на логистичната ни група!

Swiss Point Data
Mar
12

Инвестицията в Swiss Point Data - водещ фулфилмънт оператор в Словакия, затвърждава лидерските ни позиции в Централна и Източна Европа

Придобивайки дялове в Swiss Point Data, един от водещите фулфилмънт оператори в Словакия, euShipments.com JSC стартира ново стратегивеско за групата партньорство и затвърждава позициите си в Централна Европа. Това значимо събитие беше официално подписано на 5-ти март, когато необходимите документи бяха заверени от двете страни.

Swiss Point Data стана поредната компания, която се присъединява към нашата логистична група. Този неорганичен растеж е част от стратегията ни за развитие, подкрепена от фонда за капиталови инвестиции BlackPeak Capital. 

Експертизата на Swiss Point Data в областта на фулфилмънт операциите ще засили нашата способност да отговаряме на растящите изисквания на клиентите. 

 

Swiss Point Data – факти и стойност

 

Създадена през 2002 г. от Ондре Холик, Swiss Point Data (преди – Swisspoint) ще допринесе за развитието на групата ни със своя над 20-годишния си опит в областта на фулфилмънта и логистиката за електронна търговия. Компанията е базирана в Братислава, като самият фулфилмънт център на Swiss Point Data се намира в периферния град Сенец – само на 15 мин. от словашката столица. Тази стратегическа точка осигурява на онлайн търговците изключително бърза връзка с цяла Централна Европа чрез локацията си на:

 

🔹 60 км от Виена

 

🔹 200 км от Будапеща

 

🔹 320 км от Прага

 

Swiss Point Data е високо оценяван логистичен партньор и заради гъвкавостта си в предоставянето на решения за бизнеси от всякакъв калибър. Компанията оптимизира фулфилмънт и логистичните си услуги както за стартъп онлайн магазини, така и за големи и утвърдени международни играчи. Тази способност за приспособяване към индивидуалните нуждите на eCommerce клиентите ще бъде особено полезна в развитието на логистичната група на euShipments.

Отляво надясно Матуш Герек, Михал Хeлцман и Ондре Холик във фулфилмънт центъра на Swiss Point Data до Братислава, Словакия
Отляво надясно Матуш Герек, Михал Хeлцман и Ондре Холик във фулфилмънт центъра на Swiss Point Data до Братислава, Словакия

Значение на сделката за онлайн търговците

Всички настоящи и бъдещи клиенти на euShipments и Swiss Point Data ще имат достъп до разширен спектър от услуги. На тяхно разположение са над 60 куриерски компании, както и 600+ метода за доставка – с над 100 000 Out-of-home (PUDOs, локъри и т.н.) локации в ЕС. Това само по себе си дава на онлайн търговците огромни възможности за пенетрация на нови европейски пазари и скалиране на бизнеса. Също така словашките е-магазини могат да се възползват от географските предимствата на останалите 12 фулфилмънт центъра в мрежата ни и специално разработените инджекшън пойнт локации за улеснен транзит на международните им пратки.

От своя страна останалите клиенти на логистичната група ще могат да се облагодетелстват от значителните оптимизации за доставки в ЦИЕ, които наличието на този нов логистичен хъб носи на мрежата ни. Подобренията ще засягат не само фулфилмънта и международните доставки, но и процесите по връщане и замяна – т.нар. Return management. Центърът на Swisspont е на разположение да играе ролята на адрес за обратна логистика на пратките в мрежата ни.

 

Новата сделка със Swiss Point Data е факт броени дни след като за втора поредна година бяхме класирани в FT1000: Най-бързо развиващите се компании в Европа 2024 на престижното издание Financial Times. Изпълнителният директор на euShipments АД –  Светлозар Димитров коментира интензивното бизнес развитие на компанията:

 

“Наред със силния органичен растеж в последните няколко години, през 2023г. претърпяхме и мащабен неорганичен ръст базиран на успешно затворените сделки по придобиване на компании от бранша. До скоро наши конкуренти, сега тези компании са вече наши стратегически партньори и част от групата на euShipments. Вече имаме бизнес единици в пет европейски държави. Синергиите на обединената група от компании води до по-ефективно управление на цялата логистична мрежа на euShipments.com. Подобряваме значително качеството на услугите си, транзитните времена за доставка и сме в състояние да предложим редица нови услуги, които да направят клиентите ни още по-конкуретни при продажби и доставки на международни пазари.”Светлозар Димитров подписва документите по стратегическо партньорство между euShipments.com и Swiss Point Data - гр. Русе, 05.03.2024
Светлозар Димитров подписва документите по стратегическо партньорство между euShipments.com и Swiss Point Data – гр. Русе, 05.03.2024

 

Swiss Point Data ще запази сегашната си корпоративна структура с изпълнителен директор Ондре Холик. В новия борд на директорите на словашката компания влизат още Матуш Герек, дългогодишен член на Swiss Point Data и акционер в компанията, заедно с Вихрен Бисет, търговски директор на euShipments.com.

 

“Стратегическото ни партньорството с euShipments.com представлява важен етап от развитието на нашата компания. Swiss Point Data ще разшири географския си обхват, съчетано с предлагането на по-разнообразни логистични решения за нашите клиенти. Това носи значителни възможности за растеж и иновации, които са интегрална част от стратегията ни за засилено международно присъствие.” – коментира Холик.

 

Новото ни придобиване бележи период със силен акцент върху развитието, оптимизация на логистичното ни покритие и разширяване на оперативния ни капацитет. Сега, с включването на Swiss Point Data в нашата логистична група, утвърждаваме водещи позиции в  eCommerce логистиката за Централна и Източна Европа. За нашите клиенти, това означава не само подобрена ефективност и бързина на доставките, но и дългосрочна сигурност чрез партньорството с група от признати и динамично развиващи се логистични брандове.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата по-долу >>

Имате въпрос?