Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

ЕДИН ДОВЕРЕН КУРИЕРСКИ ПАРТНЬОР, ЕДНА API ИНТЕГРАЦИЯ, МНОЖЕСТВО ОПЦИИ ЗА ДОСТАВКА

Nov
12

Разработената API интеграция на euShipments спестява много време и ресурси при обработване на поръчки.

Автоматизацията с цел оптимизиране на оперативните и административните процеси, както и избягване на човешки грешки, често е един от основните приоритети на всеки онлайн бизнес в растеж. Ние от euShipments разбираме това и през последните 8 години сме инвестирали фокусирано в развитието на нашата IT инфраструктура. Създаването на API интеграция е един от основните фактори, който ни позволява да отговорим максимално на нуждите на всеки онлайн магазин в това отношение.

 

Създадената API интеграция обединява напълно цялата информация по логистичната част на вашия онлайн бизнес.

Разработената API интеграция на euSipments дава възможност на всеки електронен търговец да обработва поръчките си и да доставя пратките си чрез услугите на вече над 20 куриерски компании в цяла Европа, като разпечатва директно т.н. „last mile“ товарителница. През същата тази API интеграция онлайн търговците могат да подават поръчки за изпълнение във всеки от 10-те склада от фулфилмънт мрежата на euShipments. По-долу е обяснена подробно разликата в двата оперативни модела.

 

Важно е да се отбележи, че двата модела могат да се използват поотделно или заедно.

 

Във всички случаи, независимо колко склада ще използвате и до колко държави ще бъдат насочени пратките ви, създадената API интеграция е една единствена и обединява напълно цялата информация по логистичната част на вашия онлайн бизнес:

  • – отчети за наличности от продуктите ви във всеки фулфилмънт склад,
  • – статуси на поръчките,
  • – тракинг и подробна история на всяка товарителница,
  • – информация за изплатените наложените платежи.

 

Преди да започне работа с euShipment всеки онлайн търговец  трябва да има създаден акаунт в системата, на който съответства уникален код за достъп – API token. Във всеки акаунт могат да съществуват повече от една фирми/юридически лица като подакаунти. Това се налага, когато онлайн магазинът работи през няколко фирми, например отделна фирма за продажбите в различните държави.

 

EuShipments предлага два основни модела на работа, които са на разположение на онлайн търговеца през единната API интеграция.

  •  Сухопътна куриерска услуга – в този случай онлайн магазинът използва API-то на euShipments, за да генерира директно товарителници на куриера, който ще достави пратките до крайния получател. Куриерът може да е за доставки в България или от местните ни партньори в чужбина и обикновено го избираме заедно с търговеца, така че да отговаря максимално на неговите нужди. 

 

При сухопътната куриерска доставка онлайн магазинът сам разпечатва товарителниците, които е генерирал през неговата API интеграция с нас, и сам подготвя и опакова пратките си. Ние вземаме готовите пратки от адреса на онлайн магазина и ги транспортираме с организирано от нас логистично решение до депото на местния куриер и наш партньор в съответната държава за доставка. 

 

За създаване на товарителници за сухопътна куриерска доставка се използва уеб услугата: 

https://api1.inout.bg/api/v1/createAWB 

 

  •  Доставка от фулфилмънт склад на euShipments – в този случай онлайн магазинът използва API-то ни, за да ни подаде поръчка, която ние трябва да изпълним в някой от нашите фулфилмънт складове. Онлайн магазинът подава поръчката към нашата система, а когато дойде време да опаковаме пратката, наш оператор генерира куриерската товарителница. 

 

За създаване на поръчки за доставка от фулфилмънт склад на euShipments се използва уеб услугата:

https://api1.inout.bg/api/v1/fulfilment/create-order

 

В този случай освен обичайната информацията за пратката (получател, адрес на доставка, наложен платеж и т.н.) онлайн магазинът ни подава и продуктите, които складът трябва да опакова в съответната поръчка:

 

“products”: [

        {

            “refNumber”: “1001

            “qty”: 3

        }

    ]

 

Продуктите с техните кодове (SKU) и баркодове трябва предварително да са създадени в системата на euShipments. За максимално улеснение на нашата API интеграция ние използваме продуктовите кодове по начина, по който са създадени в платформата на онлайн магазина, така че не се изисква product code mapping.

 

Двата оперативни модела могат да се използват едновременно според нуждите на онлайн магазина.

Например:

 

Онлайн магазин от Пловдив продава в Полша, Румъния и Испания.

 

Той използва уеб услугата https://api1.inout.bg/api/v1/createAWB, за да генерира румънски и полски товарителници, разпечатва ги, подготвя и опакова пратките си и залепя на всяка пратка съответната товарителница. EuShipments ежедневно изпраща свой куриер до склада на търговеца в Пловдив, за да вземе пратките му. Те се транспортират до Русе, при което търговецът вижда през неговата API интеграция статус Warehouse Ruse. След това пратките се натоварват на групажната линия на euShipments, която ги транспортира до депото на куриера в Румъния и куриера в Полша. Куриерът ги сканира като получени и те влизат в мрежата за разнос.

 

През същата API интеграция онлайн магазинът подава поръчките си за Испания към системата на euShipments, използвайки тази уеб услуга: https://api1.inout.bg/api/v1/fulfilment/create-order. Системата автоматично разпределя тези поръчки към склада ни във Валенсия, където администратори генерират товарителниците на испанския куриер, разпечатват ги, опаковат поръчките и ги предават на куриера, за да бъдат доставени на следващия работен ден. В този случай търговецът предварително е изпратил стока в склада ни във Валенсия и следи наличностите на продуктите си ежедневно в системата на euShipments.

 

И в двата случая онлайн магазинът разполага с пълна информация за поръчките си под формата на статус и подробна история. Той може да провери кога точно е била опакована, експедирана и доставена на крайния получател. 

 

Разработената API интеграция спестява много време и ресурси при обработване на поръчки.

Създадената от нас API интеграция позволява с малка инвестиция от страна на онлайн магазина да се спестят много време и ресурси при обработването на поръчките за дълъг период от време напред. Вашият доверен акаунт мениджър в euShipments, както и IT отделът ни, са на ваше разположение по всяко време за съдействие и подкрепа. Така ще можете наистина изцяло да забравите за логистиката. еuShipments ще се погрижи за това, за да можете вие да се фокусирате върху развитието на бизнеса и продажбите си.

 

Използвайки изградената от нас мрежа за международни куриерски услуги, всеки онлайн магазин може да доставя пратките си едновременно с повече от една куриерска компания – да дава възможност на клиентите си/получателите на пратките сами да избират на база техните предпочитания или ние заедно с онлайн магазина да определим коя куриерска компания да доставя до офис, коя до адрес и/или АПС, като така отлично да балансира параметри като срок на доставка, цена и качество.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

 

Всичко за euShipments и предлаганите от нас международни сухопътни куриерски доставки и фулфилмънт услуги за онлайн магазини може да научите тук.

Очакваме вашите въпроси и на office@euShipments.com или на формата по-долу!

Имате въпрос?