Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Е-търговията – Анализ и коментар от Светлозар Димитров

Sep
26

Развитие на E-търговията в България в период на пандемии и военни конфликти. Научете повече >>

Светлозар Димитров, нашият управляващ съдружник, гостува в сутрешния блок на Дарик радио – „Дарик Кафе“. Дискусията засегна редица фактори в глобален аспект, които влияят на развитието на Е-търговията.

 

Тенденциите в е-търговията от 2020

 

Димитров споделя, че COVID мерките са допринесли много за ускореното развитие на онлайн търговията. От началото на карантината у нас бяхме свидетели на истински бум от онлайн търговци с повишени обеми от онлайн поръчки. 

В момента в  България протича процес по „естествен подбор“. Постепенно по-малките бизнеси се оттеглят от пазара, докато големите компании утвържават своето присъствие.

 

Онлайн търговията в Източна Европа 2022

 

Военният конфликт в Украйна даде своя негативен принос към индустрията. Наблюдава се спад на е-търговията в зоните около конфликта. Въпреки това Източна и Югоизточна Европа са най-динамично развиващите се пазари. Очаква се в бъдеще много западни бизнеси да насочват своите стоки и услуги към тези нови дестинации.

Димитров посочи още, че навлизаме в интересен период покрай наближаващите Black Friday и коледни празници, които по традиция подтикват към много повече от обичайното пазаруване.

 

„Голяма част от онлайн поръчките са емоционални поръчки“ – заяви той.

 

А до края на годината емоциите ще се увеличават. Българските онлайн търговци ще бъдат изправени пред доста работа, но екипът ни е подготвен да посрещне нуждите на своите клиенти в пика на натоварването и да предотврати „обичайните“ по това време забавяния.

Тук можете да проследите цялата дискусия с водещите на „Дарик Кафе“.

 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Свържете се с нас по телефон или чрез формата за запитвания по-долу, за ви предложим най-предпочитаните опции за международни доставки на онлайн поръчки и пратки в Европа.

Имате въпрос?