Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

Дигиталният маркетинг и електронна търговия през 2023

Sep
20

Маркетинг стратегии за eCommerce успех през погледа на дигитална агенция BeCreative

Дигиталният маркетинг и ‘новото’ в тази сфера през 2023 преобръщат начина, по който онлайн бизнесите се свързват с аудиторията си. С помощта на новите дигитални инструменти собствениците на онлайн магазин могат да разширят своя обхват и да достигнат до своите потенциални клиенти по-бързо и лесно от всякога. Първата стъпка към успешната маркетингова стратегия за стартиращи онлайн магазини, разбира се, е планирането. Идентифицирането на целите, пазарите и бюджета е ключова стъпка преди да се изгради план за действие.

 

Една от ключовите задачи за подобряване видимостта на онлайн магазина в търсещите машини в Интернет оптимизацията за търсачки (SEO), която през 2023 е просто задължителна. Използването на социалните мрежи, имейл кампании, органично съдържание и платена реклама са сред основните класически елементи на дигиталния маркетинг, които продължават и ще продължават да помагат на електронната търговия да ангажира потребителите и да ги насочва към платформите на онлайн търговците.

 

Дизайнът на онлайн магазина играе продължаващо важна роля за привличането на клиенти и увеличаване на продажбите. Необходимо е да оптимизирате уебсайта си от гледна точка на бързина, спрямо десктоп/мобилна версия и потребителско изживяване, което ще стимулира клиентите да останат повече време на вашата страница и да закупят продуктите ви.

 

Качественото съдържание и през 2023 си остава ключово за успешния дигитален маркетинг. Създаването на ценни и релевантни блог статии, видеоклипове, инфографики и експертизи ще ангажира клиентите ви и ще популяризира вашата марка.

 

Таргетирането и ретаргетирането също са важни процеси, на които да отделите специално внимание и които ще ви помогнат да достигнете до специфични аудитории, които имат интерес към вашите продукти.

 

Дигиталният маркетинг партньор – предимства за вашия онлайн бизнес

 

Работата с агенция за дигитален маркетинг през 2023 предоставя достъп до най-иновативни услуги, включително AI решения, и оптимизира време и разходи за eCommerce бизнеса. Добрата агенция подпомага своите клиенти в няколко насоки – изгражда бранда, неговия тон на комуникация с аудиторията и индивидуалност; оптимизира представянето на продуктите заедно с най-характерните им черти и предимства; изгражда успешно детайлен профил на потребителската аудитория и го следва чрез маркетинг стратегията.

 

Казано по друг начин – развива в дигиталното пространство уникална идентичност на бранда, така че той да изпъкне сред конкурентите и спомага за оптимизирането на маркетингови кампании и увеличаването на възвръщаемостта на инвестициите.

 

Това, в което се фокусираме ние от дигитална агенция BeCreative, е увеличаване ангажираността към бранда, респективно приходите и клиентската база, което спомага да бъдете по-конкурентоспособни и да увеличите пазарния си дял на всички пазара, на които продавате онлайн.

 

Нашите партньори (както наричаме клиентите си) ни се доверяват за своето дигитално присъствие, а ние се стремим да надхвърляме техните очаквания. Ето и някои примери от постигнати резултати за различни брандове през последните години:

 

1. 400% ROAS в конкурентна тематика само за 3 месеца

2. Увеличаване трафика към сайта

3. Увеличаване броя на поръчките с 308% за период от един месец

4. Достигане средна цена от 0,02 лв. за клик за брандова кампания и 2775,80 лв. приход.

5. Първа позиция в мрежата за търсене сред рекламните кампании

6. Приходи от реклама Last click за последните 5 месеца на седмична база

 

Дигиталният маркетинг е от съществено значение за успеха на вашия eCommerce бизнес в дългосрочен план. Включвайки маркетингови стратегии във вашите планове за бизнес развитие, вие можете да достигнете до по-голяма аудитория, да увеличите трафика към онлайн магазина си и да постигнете международне растеж и успех за вашия бранд!

 

Aвтор: Антония Aтанасова, Специалист Дигитален маркетинг, BeCreative

 

euShipments.com е и социално отговорна компания, като провизира средства от всяка обработена пратка в бюджета си за подпомагане на различни социални каузи и инициативи. Доверявайки пратките си на нас, онлайн търговците помагат на различни каузи в подкрепа на хора в неравностойно положение и различни социални и спортни инициативи, свързани с детско и младежко образование и развитие.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни, във Facebook или LinkedIn профилите ни, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Нашият търговски екип е на ваше разположение за консултация и повече информация за предлаганите от нас логистични услуги за онлайн магазини.

С него може да се свържете чрез:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Формата за запитвания по-долу

Имате въпрос?