Contactaţi-ne

+359 700 70 755

Contactează-ne prin e-mail la:

office@euShipments.com

Cum să vă pregătiți magazinul online pentru următorul Black Friday?

Nov
16

Ce probleme logistice pot apărea în perioada Black Friday și cum putem fi pregătiți?

În mod tradițional, Black Friday are loc în vinerea de după Ziua Recunoștinței, iar în ultimii ani, campaniile de Black Friday au durat o săptămână întreagă – ultima săptămână din noiembrie. În acest an, multe magazine online și fizice își lansează reducerile mai devreme – chiar de la jumătatea lunii.

 

În Europa, Black Friday este o inițiativă relativ nouă, care nu provoacă un entuziasm atât de mare ca în SUA, de exemplu. Dar este cu siguranță una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului pentru comercianții online. În cele ce urmează, vom analiza cele mai frecvente probleme ale magazinelor online care apar în această perioadă, precum și soluțiile pentru acestea bazate pe anii noștri de experiență.

 

Întârzierea livrărilor

 

În mod logic, odată cu intensificarea cumpărăturilor, între Black Friday și sărbătorile de Crăciun și Anul Nou se înregistrează cele mai mari întârzieri în livrarea coletelor. Există două tipuri principale de întârzieri care apar cel mai des – întârzieri în procesarea comenzilor și întârzieri în procesul de livrare.

 

Întârzierea în procesarea comenzilor

 

Acest tip de întârziere este cauzat de o capacitate operațională insuficientă atunci când magazinele online își folosesc propriile depozite. Cea mai bună soluție este să utilizați servicii de fulfillment cu capacitate inepuizabilă. Acestea asigură expedierea la timp a comenzilor primite, precum și reducerea semnificativă a posibilității de eroare umană în pregătirea fiecărui transport. În plus, externalizarea acestui proces către terți permite comercianților online să se concentreze pe generarea de vânzări mai mari și pe gestionarea afacerii lor.

 

Întârzieri în procesul de livrare

 

În această perioadă a anului, companiile de curierat sunt copleșite de livrări, în multe cazuri cu o flexibilitate insuficientă a proceselor și o lipsă de personal pentru a face față volumului de muncă. Dacă apelați doar la serviciile unei singure companii de curierat, este foarte probabil să apară întârzieri în livrarea coletelor dumneavoastră. Soluția este de a avea cel puțin un curier alternativ pentru fiecare țară în care vindeți.

 

Comenzi nefinalizate 

 

Având în vedere volumul mai mare de comenzi din perioada Black Friday, procentul așa-numitelor “coșuri abandonate” este, de asemenea, mai mare. Motivele pot fi variate, dar experiența noastră arată că există o serie de factori principali pentru acest fenomen.

 

Varietatea metodelor de livrare

 

Lipsa unor metode de livrare avantajoase este una dintre principalele cauze ale comenzilor online incomplete. Opțiunile de livrare la o adresă personală și la un birou de curierat au încetat de mult să mai garanteze competitivitatea, în special în Europa Centrală și de Vest. Livrarea la o stație poștală automatizată (Parcel Locker) sau la punctele de acces ale partenerilor (PUDO-uri) este sunt unele dintre metodele din ce în ce mai populare. Și iată câteva fapte:

– Până la sfârșitul anului 2021, existau deja peste 336000 de Parcel Lockers pentru colete din Europa, existând o creștere de 40% a utilizării acestora față de anul 2019.
– Polonia – 50% din livrări se fac către Parcel Lockers.
– Franța – 64% din livrări se fac către PUDOs.
– Republica Cehă – 40% din livrări se fac către PUDOs.
– Slovacia – 50% din livrări se fac către Parcel Lockers și 30% către PUDOs.

 

Opțiunea de livrare gratuită și expres

 

Un alt motiv care determină apariția comenzilor incomplete este lipsa transportului gratuit. Majoritatea magazinelor online oferă transport gratuit pentru toate comenzile sau pentru cele care depășesc o anumită sumă. Atitudinea consumatorilor se bazează pe această practică, iar lipsa transportului gratuit devine un motiv pentru a refuza o achiziție.
Livrarea expres este o altă opțiune care este deosebit de valoroasă și aplicabilă pentru comenzile urgente din perioada sărbătorilor. Dacă nu oferiți un astfel de serviciu pentru vânzările dvs. online, cu siguranță puteți pierde o mulțime de comenzi.

 

Opțiunea de plată la livrare (ramburs)

 

O modalitate suplimentară de a reduce în mod semnificativ numărul de comenzi incomplete este de a oferi opțiunea de plată ramburs. Deși plățile online sunt destul de frecvente în zilele noastre, un procent mare de consumatori online doresc încă să plătească comenzile la livrare. Iar dacă nu există o astfel de opțiune la magazinul dvs. online, aceștia vor prefera să cumpere de la alt magazin.

 

Soluția în acest caz este utilizarea unui integrator de servicii de curierat. În acest fel, aveți la dispoziție mai multe companii de curierat alternative în fiecare țară, cu întregul lor portofoliu de metode de livrare, plus o opțiunea de Plată ramburs. Acest lucru vă garantează, de asemenea, cele mai competitive prețuri, cu care puteți oferi transport gratuit pentru magazinul dvs. online, dar și transport expres în condiții avantajoase. 

 

Comenzi pentru produse care nu mai sunt în stoc

 

În acest caz, dorim să atragem o atenție deosebită asupra unei situații care poate fi evitată complet cu o pregătire adecvată.

 

În perioadele de vârf ale cumpărăturilor, cum ar fi viitorul Black Friday, este normal să existe discrepanțe în ceea ce privește informațiile despre disponibilitatea anumitor produse. Prin urmare, se primesc comenzi pentru produse care nu mai sunt stoc, iar livrarea este imposibilă. În astfel de cazuri, utilizarea serviciilor de fulfillment cu capacitate de urmărire a stocurilor în timp real 24/7 poate evita acest tip de “greșeli”.

 

Care este soluția la toate problemele logistice care decurg dintr-un Black Friday aglomerat?

 

Pentru a evita astfel de probleme logistice, încredințați-ne coletele dumneavoastră!
Am investit timp și bani în cercetarea celor mai importante companii locale de curierat pentru fiecare dintre cele 27 de țări europene în care livrăm. În calitate de integrator de servicii de curierat, punem la dispoziția clienților noștri o gamă completă de peste 600 de metode de livrare diferite, ceea ce înseamnă o mai mare flexibilitate și siguranță în cele mai neprevăzute situații, prețuri mai competitive și livrări mai rapide.

 

Opțiunea “Plată ramburs” este, de asemenea, activă pentru 17 țări. În plus, centrele noastre de fulfillment din 12 locații strategice din Europa vă oferă liniștea de a fi siguri că toate coletele vor fi pregătite și expediate la timp.

 

Cu integrarea noastră API unică, obțineți feedback în timp real cu privire la disponibilitatea stocurilor în depozitele de fulfillment. Și, la rândul lor, informațiile sunt coordonate cu site-ul dvs. web sau cu platforma de vânzări online.

 

Cu ajutorul nostru, obțineți soluții logistice premium și economisiți timp pentru a vă concentra pe creșterea afacerii dvs. online. Trimiteți-ne o solicitare sau contactați echipa noastră de vânzări astăzi – fiecare consultare este complet gratuită și veți primi o ofertă personalizată, adaptată la obiectivele și perspectivele afacerii dumneavoastră!

 

 

 

Fiți la curent cu euShipments prin intermediul blogului nostru, al profilurilor Facebook sau LinkedIn pentru a afla mai multe știri interesante și utile.

🔵🔵🔵

Echipa noastră de vânzări vă stă la dispoziție pentru consultanță și mai multe informații despre serviciile noastre de logistică pentru magazine online.

Echipa poate fi contactată prin intermediul:

✆ 0700 70 755

office@eushipments.com

⌨ Formularul pentru solicitare de informații de mai jos

AI O ÎNTREBARE?