Contactaţi-ne

+359 700 70 755

Contactează-ne prin e-mail la:

office@euShipments.com

Care sunt tendințele e-Commerce care vor fi lidere în anul 2022

Mar
21

Care sunt tendințele de dezvoltare ale sectorului e-Commerce în anul 2022 și cum poate afacerea dumneavoastră online să aibă și mai mult succes? Aflați mai multe! >>

În ultimii 2 ani am asistat la modul în care un număr de afaceri din diverse domenii au cunoscut o scădere drastică a rezultatelor, în timp ce sectorul e-Commerce este în plină expansiune și digitalizarea în masă cucerește lumea.

 

Dezvoltarea accelerată a comerțului online promite multe oportunități pentru comercianții online, deoarece serviciile de e-Commerce au suferit multe schimbări în direcția unei mai mari satisfacții a clienților care comandă online și servicii mai cuprinzătoare pentru afacerile online care vând și livrează la nivel internațional.

Astăzi ne vom uita la câteva dintre acele domenii extrem de importante, care au marcat o mare dezvoltare în anul 2021 și care se vor dezvolta în continuare în noul an 2022:

 

 • 💠 Piețe și platforme de tranzacționare online.
 • 💠 Integrări modulare gratuite cu platformele e-Commerce.
 • 💠 Ciclu complet de servicii de fulfillment.
 • 💠 Integrator de servicii de curierat și de fulfillment.
 • 💠 Livrare la altă adresă în afara celei de domiciliu sau de serviciu.

 

Citiți articolul pentru a afla cum să vă transformați magazinul online într-o afacere e-Commerce internațională de succes.

 

Piețe și platforme de tranzacționare online.

 

Marketplace este un tip de magazin online în care mulți comercianți online își pot adăuga bunurile și le pot vinde publicului deja stabilit al platformei, unde utilizatorii pot beneficia de traficul securizat.Exemple de marketplace sunt eMAG Marketplace, Amazon, eBay, AliExpress. Pentru unii comercianți acest canal de vânzare este principal, în timp ce alții îl folosesc ca supliment pentru propriul magazin online. În ambele cazuri, există mai multe beneficii esențiale:

 

 • 💠 Produsele lor sunt expuse unui public mai larg, care în multe cazuri este segmentat.
 • 💠 Magazinul online primește trafic internațional suplimentar.
 • 💠 Costurile pentru construirea unui magazin online, pentru marketing și SEO pentru plăți, taxe, etc. sunt minimizate.
 • 💠 Nu sunt necesare cunoștințe tehnice sau departament IT pentru a crea și menține afacerea online.
 • 💠 Există, de asemenea, platforme integrate gratuite pentru marketplace care asigură automatizarea completă a proceselor logistice și financiare.

 

Celălalt canal de vânzare online către care se îndreaptă tot mai mulți comercianți online în ultimii ani sunt așa-numitele Platforme de tranzacționare online SaaS precum Gombashop. Motivele pentru care aceasta este alegerea preferată de comercianții online sunt multe:

 

 • 💠 Construirea extrem de ușoară și rapidă a unui magazin online fără cunoștințe tehnice sau echipă IT.
 • 💠 Mult mai multe opțiuni de personalizare și control în comparație cu marketplace-urile. 
 • 💠 Costuri lunare extrem de mici sub forma unui abonament sau comision.
 • 💠 Disponibilitatea multor instrumente integrate pentru optimizarea proceselor din magazinul online legate de plăți, servicii clienți, rețele sociale, algoritmi de urmărire a comportamentului consumatorilor, oferte, promoții, marketing, etc.
 • 💠 Automatizarea completă a logisticii șiintegrareagratuită cu rețele internaționale de curierat gata formate.

 

În concluzie, comercianții online caută modalități de a-și optimiza munca, de a reduce cheltuieli, de a scăpa de datorii suplimentare și de a câștiga mai mult timp pentru a se ocupa de branding, marketing și vânzări, iar marketplace-urile și platformele pentru comerț online sunt soluția perfectă.

 

Integrări modulare gratuite cu platformele e-Commerce.

 

Alegerea platformei sau pieței de vânzare online potrivite este fundamentală, dar v-ați întrebat vreodată cum are loc comunicarea între panoul dumneavoastră de administrare, unde apar toate comenzile online noi și curierii care vă livrează expedițiile? Există mai multe opțiuni:

 

Procesare manuală.

 

Una este să procesați manual toate comenzile online, să generați conosament și să vă pregătiți singuri coletele sau să angajați oameni pentru a-și asuma aceste responsabilități care necesită timp. Tot acest proces nu este preferat de obicei de comercianți deoarece necesită mult timp și resurse, iar posibilitatea de a face greșeli este destul de mare. 

 

Plug-In

 

Alta este utilizarea unui instrument de curierat (plug-in), care este integrat în unele dintre platformele de tranzacționare online. Dar în acest caz sunteți foarte dependent de platformă și de firma de curierat pe care ați ales-o, deoarece este extrem de rar ca firmele de curierat să fi dezvoltat un astfel de instrument pentru toate platformele posibile. În acest caz, nu există nicio garanție că țările în care livrați sau plănuiți să livrați în viitor sunt deservite de firma de curierat.

 

Cu alte cuvinte – sunteți obligat să alegeți o combinație de platformă, curier și țări de livrare care pot interacționa între ele, indiferent dacă condițiile, calitatea și oportunitățile de dezvoltare vi se potrivesc. 

 

Module de integrare cu platformele e-Commerce

 

Pentru că suntem conștienți de nevoile comercianților onlineși cunoaștem problemele care apar la integrarea unui magazin online cu o rețea de curierat, am dezvoltat module gratuite pentru integrare cu o serie de platforme de tranzacționare online. Modulele oferă comercianților online: 

 

 • 💠 Libertate și flexibilitate în alegerea unei platforme e-Commerce.
 • 💠 Acces în peste 27 de țări pentru livrări în Europa.
 • 💠 Acces la peste 30 de companii de curierat care livrează colete.
 • 💠 Acces la 10 depozite de fulfillment în toată Europa.
 • 💠 Integrare ușoară și rapidă în câteva minute, fără a fi nevoie de intervenția programatorului.
 • 💠 Automatizarea completă a procesării comenzilor și eliminarea riscului de eroare umană.

 

Clienții noștri activi s-au bazat pe soluția hibridă între implementarea completă a API și procesarea manuală, deoarece aceasta duce la acces rapid la rețeaua noastră de livrare a coletelor fără ca magazinul online să fie nevoit să investească bani și timp pentru a implementa integrarea. Iar dintre aceștia cei care apelează și la servicii de fulfillment nu alocă absolut deloc timp obligațiilor operaționale și administrative legate de logistică.

 

Servicii de fulfillment

 

Mai întâi vom împărtăși ce înseamnă serviciul complet de fulfillment pentru cei care nu sunt familiarizați. Serviciul de fulfillment este o subcontractare a activităților de logistică în ceea ce privește funcționarea magazinelor online. Aceste activități includ:

 

 • 💠 Transportul și/sau acceptarea produselor de către producător sau comerciant.
 • 💠 Asigurarea spațiului de depozitare.
 • 💠 Urmărirea stocurilor.
 • 💠 Deservirea și executarea comenzilor online.
 • 💠 Ambalarea și expedierea la adresa destinatarului.
 • 💠 Prelucrarea mărfurilor returnate sau neridicate.
 • 💠 Comunicarea cu destinatarii produselor. 

 

Serviciile de fulfillment au fost unele dintre serviciile preferate de comercianții online în ultimii ani. Cererea pentru acestea va continua să crească, întrucât în ​​perioadele de scădere intensă sau de creștere a volumelor, magazinele online nu sunt pregătite să răspundă rapid la schimbări. 

 

Alte beneficii importante ale serviciilor de fulfillment sunt:

 

 • 💠 Depozitarea produselor aproape de clienții dumneavoastră.
 • 💠 Livrare rapidă și accesibilă către destinații îndepărtate.
 • 💠 Gestionarea profesională a stocurilor și a spațiului de depozitare.
 • 💠 Ambalare profesională a coletelor.
 • 💠 Fără costuri pentru depozitare și întreținere.
 • 💠 Fără cheltuielicu personalul.

 

Indiferent dacă aveți o medie de 5 sau 500 de comenzi pe zi, serviciile de fulfillment sunt potrivite pentru dumneavoastră, deoarece taxele sunt de obicei bazate pe numărul de comenzi procesate. Acest lucru vă garantează securitate și flexibilitate, deoarece cheltuielile dumneavoastră sunt proporționale cu veniturile dumneavoastră într-o perioadă cu volume de comenzi reduse. În cealaltă situație, când numărul comenzilor dumneavoastră depășește capacitatea maximă, pierdeți oportunități de dezvoltare, vânzări și dezamăgiți potențialii clienți fideli. În această situație, serviciile de fulfillment vă vor fi și ele extrem de utile, întrucât capacitatea marilor centre de fulfillment este practic inepuizabilă.

 

Alegerea locațieide fulfillment potrivite pentru a vă stoca și a vă deservi comenzile este esențială, deoarece este important să fie aproape de clienții dumneavoastră finali. Cu toate acestea, aici există multe dificultăți atunci când livrați în 2 țări îndepărtate sau doriți să activați noi piețe europene unde să livrați în viitor. 

 

În calitate de integrator de servicii de curierat, am integrat 10 centre de fulfillment în rețeaua noastră de curierat și facem această alegere extrem de ușoară, deoarece clienții noștri au acces la cele 10 depozite situate în locații cheie printr-un singur contract. Astfel, se pot face livrări în toate țările Uniunii Europene în termen de 1 până la 4 zile lucrătoare și la prețul serviciului de curierat intern.

 

Integrator de servicii de curierat și fulfillment. 

 

Colaborarea cu un integrator de servicii de curierat, cum ar fi euShipments.com, oferă fiecărui comerciant online independență, flexibilitate în livrare și cea mai eficientă combinație de servicii de curierat și fulfillment.Integratorul colaborează cu multe companii de curierat și depozite de fulfillment și oferă toate serviciile acestora printr-un singur contract, care aduce o serie de aspecte pozitive vouă, comercianților online. Doar o mică parte dintre acestea sunt:

 

 • 💠 Livrați cu ajutorul mai multor firme de curierat în același timp, fără să fi negociat și semnat un contract separatcu fiecare dintre acestea;
 • 💠 Primiți condiții preferențiale și semnați doar 1 contract cu un furnizor de servicii de curierat;
 • 💠 Aveți acces la întregul portofoliu de servicii a peste 30 de firme de curierat și 10 depozite de fulfillment, doar printr-o singură integrare;
 • 💠 Le oferiți destinatarilor opțiunea de a alege metoda de livrare și cu ce companie de curierat locală să își primească coletele.

 

Puteți afla mai multe despre beneficiile pentru comercianții online și diferențele dintre integratorul de servicii de curierat și curierul internațional clasic în următorul videoclip:

 

 

 

Mai putem adăuga că varietatea de companii de curierat cu care lucrăm oferă acces la un nou tip de destinații alternative de livrare. Ele abia încep să fie remarcate în țările europene și despre ele vă vom povesti mai jos.

Livrare la altă adresă în afara celei de domiciliu sau de serviciu

 

Metodele de livrare a coletelor din magazinele e-Commerce la o altă adresă decât cea de acasă sau de serviciu sunt de mult răspândite în Bulgaria, dar abia în ultimul an au început să devină mai atractive pentru consumatorii din Europa Centrală și de Vest. Acestea sunt:

 

Livrări la biroul de curierat

Toate birourile firmelor de curierat care permit livrarea coletelor într-o zi lucrătoare. Avantajul acestora este că pot livra zilnic mult mai multe colete decât pot fi deservite de un curier cu microbuz.

 

Locații Pick Up – Drop off (PuDo).

Acest termen acoperă toate locațiile care nu au statutul de birou de curierat, dar au software de curierat și funcționează ca parte a rețelei unui anumit curier sau curieri – librării locale, benzinării, supermarketuri, etc.

 

Oficii poștale automate (APS)

Sunt cunoscute și sub denumirea de automate, automate de colete, dulapuri (lockers) și reprezintă dulapuri automate de diferite dimensiuni, care au o locație fixă ​​cu o capacitate totală mare și nu necesită prezența angajaților.

 

Toate cele 3 tipuri de metode alternative delivrare înstrăinătate se caracterizează prin costuri de livrare mai mici, perioade de tranzit mai scurte și o mai mare securitate la livrarea coletelor. Datorită acestor metode de expediere, puteți fi și mai competitiv în vânzările și livrările internaționale.

 

Asigurați creșterea rapidă și ușoară a magazinului dumneavoastră online.

 

Fiți întreprinzători și deschiși către inovațiile din sectorul e-Commerce pentru a întrece concurența și pentru a vă bucura de rezultate mai bune la sfârșitul anului 2022, dar și pentru a fi pregătiți pentru circumstanțe neprevăzute. Dinamica și intensitatea care sunt caracteristice tranzacționării online în acest moment vă pot pune în situații neplăcute și dificile. 

 

Aveți încredere în experiența și expertiza noastră de 9 ani în livrări internaționale și trimiteți-ne o solicitare pentru a vă oferi cea mai eficientă combinație de servicii de fulfillment și curierat, în funcție de specificul afacerii dumneavoastră online. 

Vizitaţi-ne online pe blogul de pe site-ul nostru sau urmăriţi pagina de Facebook pentru mai multe noutăţi utile şi interesante.

🔵🔵🔵

Toate informaţiile despre euShipments şi despre livrările de curierat internaţional rutier oferite de noi, despre serviciile de fulfillment pentru e-comercianţi, le puteţi afla de aici.

Aşteptăm întrebările dvs. şi prin email la adresa  office@euShipments.com sau prin formularul de mai jos!

AI O ÎNTREBARE?