Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

БЕЗПЛАТНИ МОДУЛИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ С ПЛАТФОРМИ ЗА ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ

Nov
18

Лора Димитрова, управляващият ни съдружник, споделя защо разработихме модули за интеграция с платформи за онлайн продажби, водени от нуждите на клиенти ни.

Нашите модули за интеграция са поредното логистично и IT решение, базирано на нуждите на нашите клиенти. Както не един път съм казвала, моделът на работа на euShipments е изграден изцяло на обратната им връзка и техните запитвания. По естествен път в годините изградихме мрежата си за международни доставки в партньорство с над 20 доверени куриерски компании и вече 10 фулфилмънт склада.

 

Интегрирате с нас веднъж и доставяте до вече 21 държави в Европа.

За нас е важно всеки наш клиент, който е онлайн търговец да има възможността:

  • – да доставя сухопътно или от местен склад,
  • – да ползва цялата ни куриерска и фулфилмънт мрежа,
  • – да работи с всички наши куриерски и фулфилмънт партньори,
  • – реализирайки една единствена API интеграция с нас.

 

Това е факт от вече над две години! Да, всеки онлайн магазин може да се интегрира с нас веднъж и да доставя до вече 21 държави в Европа, а скоро и до цял свят.

 

Защо ви е нужна API интеграция?

API интеграцията е стабилна връзка между нас и платформата за онлайн продажби, автоматизира процеса, игнорира човешките грешки и дава възможност на всеки онлайн магазин бързо да доставя пратките си до множество държави с различни куриерски компании.

 

С годините видяхме, че от друга страна не всеки български онлайн търговец има времето и/или финансовия ресурс да я изпълни. Нужен е IT разработчик, който да има опит в изграждането на подобни интеграции и такъв, който добре да познава платформата, която се интегрира.

 

Поради тази причина нашата логистична платформа разполага и с други две опции за генериране на поръчки и обработване на пратки от онлайн магазини:

 

1. През клиентския ни интерфейс всеки оператор в онлайн магазин може да обработва пратки, създавайки ги ръчно една по една – това е добре познатия и наложен от българските куриерски компании модел;

 

клиентски интерфейс модули за интеграция

 

2. Отново в клиентския ни интерфейс да се „наливат“ данните за пратките чрез т.н. „import“ на .xls и/или .csv файлове.

 

Така нашите клиенти използват един достъп за обработване на поръчки и пратки за доставка до 21 държави и имат възможността да правят това по най-удобния за тях начин:

модули за интеграция

 

И защото не спираме да се развиваме!

И защото пазарът и клиентите търсят още по-бързо/лесно и сигурно решение за обработка на техните поръчки с минимален риск за грешки!

И защото не спираме да инвестираме в българските онлайн магазини, които искат да продават и доставят пратки на международни пазари, изградихме още един начин, по който поръчките от вашите онлайн магазини да попадат в нашата логистична платформа.

 

Модули за интеграция с различни платформи за онлайн търговия.

euShipments модули за интеграция

 

Какво представляват новите модули за интеграция

Те са хибридно решение между пълното изпълнение на API и ръчна обработка, което води до бърза достъпност до изградената от нас мрежа за доставка на пратки и то без да се налага онлайн магазинът да инвестира средства и време за изпълнение на интеграцията.

За разлика от API интеграцията, при която платформата подава инфо за поръчките на нас, при модулните интеграции ние изтегляме от платформата нужните ни за генериране на товарителници данни.

Нарекохме го „обратна интеграция“.

 

Всичко започна с изграждането на интеграция между euShipments и eMag

Изпълнена веднъж интеграцията между нас и водещaта платформа/маркетплейс дава възможност на всеки търговец/партньор, който я използва, да въведе в нашия панел своите данни за достъп (API Url адрес, потребителско име и парола) и след това само с един клик да синхронизира цялата информация.

 

Senior Software Engineer Михаил Кръстев споделя и част от софтуерната страна на безплатните модули за интеграция

Реализирахме в няколко стъпки:

 

Frontend клиент кабинет

  • – Взаимодействия между клиент и система, като за целта използвахме JavaScript code – autocomplete, autocorrect, inline edit и bulk operations.

 

Backend core

  • – Функционалност за обработка и/или валидация, обработка на съответни елементи спрямо целта – товарителница или Fulfillment Order в нашата система;
  • – API (Application Programming Interface): процес на извличане на поръчките от съответната маркетплейс платформа на клиента;
  • – „Композиране“ до универсален формат/структура, подходяща за backend core решение;
  • – API заявки към съответната маркетплейс платформа, обновявайки съответната поръчка с коректен статус;
  • – Еvent listeners – функционалност, която „прихваща“ събития от Backend core система и на база тези събития и параметри се извършва съответното действие за поръчките.

 

Маркетплейс интеграционният модул в частност съдържа сървис + съответните провайдер адаптери (за всяка платформа по 1) + допълнителни компоненти (собствен routing, валидатори, къстъм изключения и други).

 

Накратко:

 

Сървиса – от Backend Core се изпраща API заявка, която извиква модул сървиса и съответно чрез подходящ механизъм се инстанцира и използва съответният адаптер, който извършва исканото действие, след което се връща унифициран резултат.

 

Всеки провайдер адаптер имплементира:
InOut\EcommerceIntegrations\Interfaces\Providers\IProviderAdapter interface, което гарантира, че всеки адаптер ще може да извършва/поема необходимата функционалност.


Важни функционалности на разработените модули за интеграция


Листване на чакащите поръчки.

С параметри: платформа, клиент, интеграция и съпътстващи служебни параметри – текуща страница, ограничение на елементи на страница, статус.

Обработване на статуса на поръчката.

Когато настъпи събитие относно промяна на статус в основното ядро, съответният Еvent listener (който може да е общ или индивидуално разработен) прихваща и взема поръчката, асоциирана с ID-то в събитието, и се обработва неговия статус – актуализира статуса (ако се налага) в съответната маркетплейс платформа като основните статуси са 5 на брой –  in progress, prepared, finalized, cancelled, returned.

 

Веднъж попаднали в нашия клиентски интерфейс, търговецът може да коригира данни за доставки и други и след това по зададени от него филтри да генерира товарителници, без да се интегрира с еMag и/или с euShipments. Опциите са много, клиентът решава. Важното е, че данните пристигат в панела чрез вече изградената от нас интеграция бързо и без възможност за грешка. 

 

Колко време коства синхронизирането на eMag с euShipments

 

Точно толкова, колкото да попълните видните по-долу полета:

 

интеграция клиентски панел eushipments

 

След това всичко се случва, както е показано във видеото тук:

 

 

А след въвеждането на правилните настройки, остава само да проверим какви „Чакащи“ необработени поръчки имаме за съответната платформа и търговец.

 

интеграция euShipments

 

Увеличаваме броя на платформите за онлайн търговия, с които можете да се интегрирате

 

Изградената между нас и eMAG Marketplace интеграция толкова допадна на нашите клиенти, че на същия принцип разработихме и модули за интеграция с Magento, OpenCart 3 и WooCommerce. Ако клиентът има няколко канала за продажба, ще може да управлява лесно и достъпно поръчките си само с панела на euShipments без добавен разход за интеграции и без загуба на време.

 

Важно е да отбележим, че описаните тук модулни интеграции функционират двупосочно. При желание от страна на онлайн търговеца може да връщаме информация към платформата като статуси на пратки, статуси на инкасирани от наложени платежи суми и други.

 

И в момента работим по добавянето на подобни решения с други популярни платформи като целта винаги е била една. 

 

Бързи, изгодни и работещи логистични решения за онлайн магазини!

Решения, базирани на един единствен доставчик и подписвайки един единствен договор, а предоставящи достъпност до множество държави и обработвайки пратките ви с вече близо 30 от най-доказаните куриерски компании в Европа!

 

Безплатна интеграция

Попълнете формата по-долу и ние ще се свържем с вас или пуснете запитване, за да ви изпратим персонална оферта за нашите куриерски и фулфилмънт услуги спрямо нуждите на вашия онлайн бизнес! Модулната интеграция е напълно безплатна за всички наши активни и бъдещи клиенти!

 

 

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

 

Всичко за euShipments и предлаганите от нас международни сухопътни куриерски доставки и фулфилмънт услуги за онлайн магазини може да научите тук.

Очакваме вашите въпроси и на office@euShipments.com или на формата по-долу!


Лора Димитрова

Управляващ съдружник, euShipments.com
Имате въпрос?