Contactaţi-ne

+359 700 70 755

Contactează-ne prin e-mail la:

office@euShipments.com

Achiziționăm partenerul nostru actual PICK & PACK d.o.o.

Jan
25

Am investit în prima noastră achiziție - rezultatul strategiei noastre de extindere a operațiunilor în Europa

În urmă cu câteva luni, am încheiat un parteneriat strategic cu una dintre companiile de logistică cu cea mai rapidă dezvoltare din Croația – PICK & PACK. Astfel, am decis să folosim depozitul din Zagreb al acestora ca al treilea centru propriu de fulfillment – după cele două centre anterioare din Ruse și Budapesta.

 

Dezvoltarea noastră accelerată din ultimii ani a creat nevoia de a ne extinde baza operațională și locațiile de fulfillment. În timp ce la începutul anului 2022 operam mai multe depozite partenere în diverse locații europene și unul propriu în Ruse, Bulgaria, doar câteva luni mai târziu ne-am dublat capacitatea cu un nou depozit propriu în Budapesta, Ungaria. Rezultatele au apărut – timpi de tranzit și prețuri de transport optimizate pentru eCommerce din toată Europa Centrală.

 

Locația strategică a PICK & PACK din Zagreb a fost cea care a atras atenția echipei noastre. Dezvoltarea planificată a proceselor și a serviciilor pentru companie cu o astfel de locație de fulfillment în Croația părea mai mult decât promițătoare. Din acest motiv, următorul pas “înainte”, pe care l-am implementat la sfârșitul anului 2022 și cu care intrăm cu încredere și fără compromisuri în anul 2023, este achiziția PICK & PACK. Suntem mândri să împărtășim faptul că, la data de 22.12.2022, compania a transferat 60% din acțiunile sale către euShipments și a devenit parte a rețelei noastre de livrare.

 

Contextul achiziției

 

Etapa inițială a strategiei noastre de expansiune europeană a fost încheierea parteneriatului cu BlackPeak Capital, o firmă de investiții de capital cu o echipă de experți internaționali cu experiență dovedită. Prin această colaborare, pe lângă capitalul suplimentar pe care îl putem investi în dezvoltarea afacerii noastre, am obținut și un consilier financiar valoros, cu mulți ani de experiență în fuziuni și achiziții. Astfel, am intrat cu încredere în procesul de căutare a unor întreprinderi adecvate cu locații europene cheie pentru a ne extinde și dezvolta.

 

“În timp ce în primii ani de la înființarea euShipments o mare parte dintre clienții noștri erau din regiunea Balcanilor – Bulgaria, România, Grecia, astăzi avem clienți din toată Europa. Cu reprezentanțe comerciale în mai multe țări, acum definim cu încredere compania ca fiind internațională. După ce am încheiat parteneriatul cu BlackPeak Capital, a fost doar o chestiune de timp, și nu prea mult timp, până când am făcut prima noastră achiziție, iar acum este un fapt.” – a comentat SvetlozarDimitrov, co-fondator al euShipments.

 

Împreună cu partenerul său de afaceri, Lora Dimitrova, spune că, deși la prima vedere, achiziționarea unei participații majoritare la o altă companie de logistică poate părea o creștere cantitativă – mai multe locații proprii în rețeaua euShipments și o echipă operațională mai mare – scopul real al achiziției în sine este de a crește calitatea serviciilor pentru toți clienții internaționali eCommerce ai celor două companii.

 

“Strategia noastră de dezvoltare nu este doar de a achiziționa companii de logistică și de a le impune un model de lucru, ci de a căuta întreprinderi care aplică deja abordări similare cu a noastră și care au aceleași valori și viziuni de succes ca și noi”, adaugă Dimitrova.

 

După ce am intrat în contact cu PICK & PACK și am efectuat multiple analize și audituri, am identificat alinierea dorită a modelului de afaceri la nivel operațional și a viziunilor de dezvoltare între cele două companii. Dar cel mai important punct în acest proces a fost recunoașterea celor două echipe și a dorinței noastre de succes în viitor ca fiind una singură.

 

PICK & PACK este o companie croată de logistică concentrată pe servicii pentru sectorul eCommerce. Deși nu are în spate mulți ani de experiență, echipa companiei reușește să respecte un standard extrem de ridicat în ceea ce privește serviciile pe care le oferă pe piața croată. PICK & PACK s-a impus ca unul dintre liderii în domeniul logisticii pentru magazinele online la nivel local și este un partener de neprețuit pentru toți clienții săi. Fondatorul companiei, MatejJavorek, cunoaște îndeaproape “punctele nevralgice” în ceea ce privește serviciile de curierat pentru magazinele online din Croația, iar ideea sa de afaceri se bazează tocmai pe rezolvarea acestor probleme.

 

“Am fost proprietarul mai multor magazine online și cunosc din propria experiență problemele cu care se confruntă oamenii din această industrie. Acesta este motivul pentru care am înființat o companie de fulfillment – pentru a-i ajuta pe ceilalți și pentru a le ușura procesele. Când am intrat în contact cu euShipments, am realizat că a deveni parte din afacerea lor și a profita de expertiza acestora era cel mai bun nivel de dezvoltare pentru PICK & PACK”, spune Matej cu privire la achiziția de către euShipments.

 

De aici încotro?

 

Achiziția PICK & PACK aduce beneficii remarcabile nu numai ambelor companii, ci și clienților noștri. Împărtășim resurse și cunoștințe de afaceri – PICK & PACK pentru piața locală croată și noi, la rândul nostru, pentru cele mai inovatoare procese și cele mai bune practici în logistica eCommerce la nivel internațional. Acest lucru face ca serviciile noastre să fie mai bune și mai rentabile ca niciodată, stabilindu-ne astfel ca fiind alegerea potrivită pentru un partener logistic pentru orice comerciant online care vinde în Europa.

 

 

Intrați on-line cu euShipments pe blogul de pe site-ul nostru, sau urmăriți pagina noastră pe Facebook pentru mai multe noutăți utile și interesante.

🔵🔵🔵

Echipa noastră de vânzări vă stă la dispoziție pentru consultanță și mai multe informații despre serviciile noastre de logistică dedicate magazinelor online.

Îi puteți contacta prin:

✆ +359 700 70 755

✉ office@eushipments.com

⌨ Formularul de mai jos >>

AI O ÎNTREBARE?