5 znakov, da potrebujete fulfillment storitve

Jul
06

Preberite, kako lahko s fulfillment storitvami postane vaše spletno poslovanje še učinkovitejše

Fulfillment storitve so prednostna izbira spletnih trgovcev in so eden od vodilnih trendov e-trgovine v letu 2022. Primerne so za vse spletne trgovce, ki prodajajo in pošiljajo na mednarodne trge, saj niso vezane na količino zaključenih naročil in obdelanih pošiljk. Zaradi tega so primerne tako za majhne spletne trgovine kot tudi za vodilne v panogi, ki vsak dan odpošljejo na tisoče pošiljk, saj spletnemu trgovcu prihranijo veliko težav in obveznosti.

 

Če zamudite trenutek, da bi procese skladiščenja oddali v zunanje izvajanje s pomočjo fulfillment storitev, boste zelo verjetno imeli težave pri upravljanju svojih spletnih trgovin, kot je plačevanje visokih najemnin za skladišče, ki je večino leta napol prazno, samo da bi lahko sprejeli povečan obseg naročil med črnim petkom in božičnimi prazniki. Druga pogosta težava, s katero se soočajo spletni trgovci, je to, da morajo zaradi nepredvidenih okoliščin in/ali velike sezonskosti izdelkov, ki jih prodajajo, odpustiti nekatere zaposlene ali pa imajo premalo zaposlenih.

 

Kako z gotovostjo veste, da vaša spletna trgovina potrebuje fulfillment storitve? Danes si bomo ogledali najpogostejše znake, ki jasno kažejo, da bi bila lahko vaša spletna trgovina pri mednarodnem pošiljanju še konkurenčnejša, če bi začeli uporabljati fulfillment storitve:

 

💠 dostavljate na oddaljene destinacije z visokimi stroški;

💠 vaši tranzitni časi so daljši od 3–5 dni;

💠 nimate dovolj prostora v skladišču ali dovolj osebja;

💠 nimate časa za obdelavo pošiljk, da bi jih iz svojega skladišča poslali na dan oddaje naročila;

💠 imate težave, ker nimate lokalnega naslova za povratno logistiko.

 

V članku boste izvedeli, kako fulfillment storitve rešujejo te težave in kakšne prednosti vam zagotavljajo v primerjavi s tujimi konkurenti.

 

  1. Dostavljate na oddaljene destinacije z visokimi stroški.

Stroški dostave pošiljk v sosednjo državo se v večini primerov ne razlikujejo veliko od stroškov domače kurirske službe. Če pa prodajate v bolj oddaljene kraje in mora pošiljka prečkati več kot 3 do 4 države, cena močno naraste. Hkrati lahko vaš konkurent, ki ima sedež v državi odpreme, vašim potencialnim strankam ponudi dva- ali trikrat nižje cene dostave. Zaradi tega bodo namesto v vaši spletni trgovini naročili v njegovi spletni trgovini, čeprav so vaši izdelki bolj zanimivi in cenejši.

Če uporabljate fulfillment storitve in skladiščite blago v bližini držav, v katerih se želite uveljaviti, so te razlike v stroških dostave neopazne. Poleg tega lahko z izbiro ustreznega fulfillment skladišča ali lokacije, ki je čim bližje ciljnim mednarodnim trgom, pošiljke dostavite z lokalnim kurirjem, ki ga vaši prejemniki v določeni državi dobro poznajo in ga raje izberejo.

Druga prednost je, da lahko svojim strankam zagotovite najugodnejši možni čas dostave, kar nas pripelje do naslednjega znaka, da so fulfillment storitve za vas.

 

  1. Vaš čas dostave je več kot 3–5 dni.

Pri bolj oddaljenih destinacijah pošiljanja čezmejno pošiljanje traja veliko dlje in vaši prejemniki morajo čakati teden, dva ali celo mesec dni. Žal so potrošniki, ki nakupujejo prek spleta, običajno navajeni, da pošiljke prejmejo v veliko krajšem času, kar jim je pri spletnem naročanju pomembno.

 

Najprimernejša rešitev je uporaba fulfillment skladišča, od koder se naročila v najkrajšem možnem času dostavijo v vse države, v katerih prodajate prek spleta. S tem ne boste le konkurenčnejši močnim lokalnim akterjem, temveč boste prihranili tudi veliko stroškov za dostavo po kurirju, pristojbine in ravnanje z vrnjenim blagom.

 

Na primer, iz našega fulfillment skladišča v mestu Ruse v Bolgariji so pošiljke dostavljene:

 

💠 v 1 delovnem dnevu v Romunijo in Bolgarijo,

💠 v 2 delovnih dneh v Grčijo in na Madžarsko.

Tranzitni časi iz našega fulfillment centra na Madžarskem pa so:

💠 1 delovni dan na Madžarsko,

💠 2 delovna dneva v Slovenijo, Slovaško, Avstrijo in Hrvaško,

💠 3 delovni dnevi na Poljsko in Češko.

 

  1. Nimate dovolj prostora v skladišču in/ali dovolj osebja.

V zadnjih nekaj letih smo ne eni strani zaznali velik upad spletne potrošnje na nekaterih področjih, hkrati pa velik porast pošiljk iz spletnih trgovin na nekaterih drugih področjih. Nekatera podjetja niso mogla pokriti tekočih stroškov, saj so se njihovi prihodki močno zmanjšali, druga pa niso imela zmogljivosti za obdelavo vse večjega števila spletnih naročil.

 

V obeh primerih so se podjetni lastniki spletnih trgovin zatekli k našim fulfillment storitvam iz več glavnih razlogov, ki jim zagotavljajo, da se ne bodo več znašli v enakem položaju:

 

💠 uporabljajo 10 fulfillment centrov na ključnih lokacijah v Evropi, ki so blizu njihovih končnih strank;

💠 naša fulfillment skladišča ponujajo praktično neomejene zmogljivosti za obdelavo spletnih naročil in kurirskih pošiljk;

💠 naši fulfillment centri ponujajo neomejen skladiščni prostor;

💠 stroški naših fulfillment storitev so povezani z uporabljenim skladiščnim prostorom in številom obdelanih naročil – spletni trgovci plačajo le toliko skladiščnega prostora, kolikor ga uporabljajo, in plačajo pristojbine le za obdelane in poslane pošiljke.

 

  1. Nimate časa za obdelavo pošiljk.

Če še vedno nimate dovolj osebja za obdelavo spletnih naročil in pripravo pošiljk za dostavo ter morate pogosto sodelovati pri teh dejavnostih ali ste to nalogo prevzeli sami, potem zamujate številne priložnosti za optimizacijo podjetja, njegovo upravljanje in pospeševanje prodaje, ker nimate časa za te pomembnejše stvari.

Z oddajo teh logističnih dejavnosti strokovnjakom ne prihranite le časa in obveznosti v skladišču, temveč tudi zmanjšate tveganje človeških napak, saj brezplačni moduli za integracijo s platformami za e-trgovino, ki smo jih razvili, v celoti avtomatizirajo postopek obdelave spletnih naročil.

 

  1. Imate težave, ker nimate lokalnega naslova za povratno logistiko.

Ena od podcenjenih prednosti fulfillment storitev je, da imate naslov za povratno logistiko, ki je blizu prejemnikov vaših pošiljk. Na tem naslovu se sprejema vrnjeno blago ali shranjujejo pošiljke, ki niso prispele do prejemnikov. Če takega naslova nimate, boste morali pogosto plačati visok znesek, v nekaterih primerih celo več, kot je vrednost samega izdelka, da bi ga dobili nazaj, če ga prejemnik ni prevzel.

 

Druga prednost naslova povratne logistike je, da lahko svojim potencialnim strankam ponudite brezplačna vračila ali vračila z minimalnimi stroški, kar je zanje pomembna prednost, ki je v številnih primerih odločilna za oddajo spletnega naročila.

 

Glavne prednosti fulfillment storitev

 

Če povzamemo, lahko izpostavimo glavne prednosti, ki jih bodo naše fulfillment storitve doprinesle vam in vašemu spletnemu podjetju:

 

💠 skladiščenje blaga v bližini strank,

💠 hitra in cenovno ugodna dostava na oddaljene destinacije,

💠 strokovno upravljanje zalog in skladiščnega prostora,

💠 strokovno pakiranje pošiljk,

💠 ni fiksnih stroškov skladišča in njegovega vzdrževanja,

💠 ni stroškov osebja.

 

V naših dolgoletnih izkušnjah nam je uspelo povezati storitve več kot 30 vrhunskih kurirskih podjetij in 10 fulfillment skladišč v Evropi, tako da lahko v celoti prevzamemo logistični proces vaše spletne trgovine:

 

💠 prevoz in/ali prevzem blaga iz vašega skladišča ali skladišča proizvajalca,

💠 zagotavljanje prostora za skladiščenje,

💠 sledenje zalogam in pošiljkam,

💠 obdelava spletnih naročil,

💠 pakiranje in pošiljanje na naslov prejemnika,

💠 obdelava vrnjenega ali nedostavljenega blaga,

💠 komunikacija s prejemniki blaga.

 

Pošljite nam poizvedbo s podatki o svojem podjetju in poslali vam bomo prilagojeno ponudbo, ki najbolj ustreza vašemu poslovnemu modelu, glede na države, v katere pošiljate, in vrsto vaših pošiljk.

 

Spremljajte euShipments na našem spletnem blogu ali na Facebooku, kjer boste izvedeli še več zanimivih in koristnih informacij.

🔵🔵🔵

Naša prodajna ekipa vam je na voljo za svetovanje in dodatne informacije o logističnih storitvah, ki jih ponujamo za spletne trgovine.

Z njo se lahko povežete prek:

✆ 0700 70 755

✉ office@eushipments.com

⌨ spodnjega obrazca >>

 

IMATE VPRAŠANJE?