Обадете ни се

0700 70 755

Пишете ни:

office@euShipments.com

5 сигнала, че имате нужда от фулфилмънт услуги.

Aug
22

Научете как фулфилмънт услугите могат да направят онлайн бизнеса ви още по-ефективен.

Фулфилмънт услугите са доста предпочитан избор от онлайн търговците и са един от водещите eCommerce трендове през 2022г. Те са подходящи за всеки онлайн търговец, който продава и доставя на международни пазари, понеже не са обвързани с обема от реализирани поръчки и обработени пратки. Това ги прави подходящи както за малки онлайн магазини, така и за лидерите в бранша с хиляди пратки всеки ден, тъй като спестяват редица проблеми и ангажименти на онлайн търговеца. 

 

Ако пропуснете момента да превъзложите складовите процеси, чрез използването на фулфилмънт услуги, има огромна вероятност да срещнете затруднения с управлението на своя онлайн магазин, като например да плащате огромни суми за наем на склад, който е на половина празен през по-голямата част от годината само за да можете да посрещнете увеличаващите се обеми от пратки по време на черния петък и коледните празници. Друг често срещан проблем, пред който се изправят онлайн търговците, е да освобождават част от персонала си или да имат недостиг на служители поради непредвидени обстоятелства и/или силната сезонност на продаваните от тях продукти. 

 

Но как да бъдете сигурни, че вашият онлайн магазин има нужда от фулфилмънт услуги?
Днес ще разгледаме най-често срещаните признаци, които ясно индикират, че вашият онлайн магазин може да бъде още по-конкурентен, що се отнася до международните доставки, ако започнете да използвате фулфилмънт услуги:

 

 • 💠 Доставяте до далечни дестинации на висока цена;
 • 💠 Срокът на доставката ви е повече от 3-5 дни;
 • 💠 Нямате достатъчно място в склада или достатъчно персонал;
 • 💠 Нямате време да обработвате пратките си, така че те да напуснат склада ви в деня, в който е направена поръчката;
 • 💠 Изпитвате затруднения поради липсата на локален адрес за обратна логистика.

 

Прочетете статията, за да научите как фулфилмънт услугите разрешават тези проблеми и какви предимства ви дават пред вашите конкуренти в чужбина.

 

 

1. Доставяте до далечни дестинации на висока цена.

 

Цената за доставки на пратки до съседна на вашата държава в повечето случаи не се отличава особено от цената за вътрешно национална куриерска услуга. Ако обаче продавате в по-отдалечена дестинация и пратката трябва да прекоси повече от 3-4 държави, то тогава цената скача главоломно. В същото време, ваш конкурент, който е базиран в държавата за доставка, може да предложи 2 или 3 пъти по-ниска цена за доставка на вашите потенциални клиенти. Това би ги накарало да направят поръчка от неговия онлайн магазин вместо от вашия, дори вашите продукти да са по-интересни и на по-добри цени.  

 

В този случай, ако използвате фулфилмънт услуги и складирате стоките си близо до държавите, в които искате да се позиционирате, подобни разлики в цената на доставката са незабележими. Освен това, избирайки подходяща складова или фулфилмънт локация, която да се намира възможно най-близо до таргетираните от вас пазари в чужбина, можете да доставяте пратките си с местен куриер, който да е добре познат и предпочитан от получателите ви в конкретната държава. 

 

Друг позитив е това, че можете да подсигурите на клиентите си възможно най-атрактивен срок на доставка, което ни води и към следващия сигнал, че фулфилмънт услугите са за вас.

 

2. Срокът на доставката ви е повече от 3-5 дни.

 

При по-отдалечените дестинации за доставка, сухопътният превоз технически отнема много повече време и вашите получатели са задължени да чакат седмица, две или дори месец. За съжаление потребителите, които пазаруват онлайн, обикновено са свикнали да получават пратките си за много по-кратък срок и държат на това, когато правят онлайн поръчки. 

 

Най-подходящото решение тук е да използвате фулфилмънт склад, от който доставката да се извършва с възможно най-кратки транзитни времена до всички държави, в които продавате онлайн. Това не само ще ви направи по-конкурентни на местните силни играчи, но и ще ви спести редица разходи за куриерска доставка, такси и обработка на върнати стоки. 

 

Например, от нашия фулфилмънт склад в Русе доставката на пратки се извършва за:

 • 💠 1 работен ден до Румъния и България
 • 💠 2 работни дни до Гърция и Унгария

 

А от фулфилмънт центъра ни в Унгария, транзитните времена са както следва:

 • 💠 1 работен ден до Унгария
 • 💠 2 работни дни до Словения, Словакия, Австрия и Хърватска
 • 💠 3 работни дни до Полша и Чехия

 

3. Нямате достатъчно място в склада и/или персонал.

 

През последните няколко години станахме свидетели както на значителни рецесии в общото онлайн потребление в някой сфери, така и на огромни ръстове на обемите от пратки на онлайн магазини в други специфични категории. Част от бизнесите не можаха да посрещнат текущите си разходи, тъй като приходите им спаднаха рязко, а други нямаха нужния капацитет да поемат нарастващия брой онлайн поръчки. 

 

И в двата случая, предприемчивите собственици на онлайн магазини прибягнаха към нашите фулфилмънт услуги поради няколко основни причини, които им дават спокойствието, че няма да попаднат в същата ситуация отново:

 

 • 💠 Ползват 10 фулфилмънт центъра на ключови локации в Европа, близо до техните крайни клиенти
 • 💠 Фулфилмънт центровете ни предлагат на практика неизчерпаем капацитет за обработка на онлайн поръчки и куриерски пратки.
 • 💠 Фулфилмънт центровете ни предлагат неизчерпаемо складово пространство.
 • 💠 Разходите за фулфилмънт услугите ни са тясно свързани с използваното складово пространство и броя на обработените поръчки – онлайн търговците заплащат само толкова складово пространство, колкото използват и заплащат такси само за пратките, които са обработени и изпратени.

 

4. Нямате време да обработвате пратките си.

 

Ако все още нямате достатъчно персонал, който да обработва онлайн поръчките и да подготвя пратките за изпращане, и често се налага да се включвате в тези дейности или сте поели тази задача собственоръчно, то тогава пропускате редица възможности да работите по оптимизирането на бизнеса, управлението му и стимулирането на продажбите, тъй като не ви остава време за тези по-важни неща. 

 

С превъзлагането на тези логистични дейности в ръцете на професионалисти, не само си спестявате време и ангажименти в склада, но и намалявате риска от човешки грешки, тъй като разработените от нас безплатни модули за интеграция с eCommerce платформи автоматизират изцяло процеса по обработка на онлайн поръчки.

 

5. Изпитвате затруднения поради липсата на локален адрес за обратна логистика.

 

Един от подценяваните плюсове на фулфилмънт услугите е наличието на адрес за обратна логистика близо до получателите на вашите пратки. На този адрес се приемат върнатите стоки или се складират пратки, които не са достигнали до получателите си. Ако не разполагате с такъв адрес, често може да ви се налага да заплатите огромна сума, а в някой случаи – дори по-голяма от стойността на самия продукт, за да го получите обратно, когато получателят не го е потърсил. 

 

Друго предимство на адреса за обратна логистика е, че можете да предложите на своите потенциални потребители безплатно връщане или връщане с минимални такси, което е важна полза за тях и в много случаи е решаващо за извършването на онлайн поръчка. 

 

Ключови предимства на фулфилмънт услугите.

 

За да обобщим, можем да изведем основните ползи за вас и вашия онлайн бизнес в следствие на фулфилмънт услугите ни:

 

 • 💠 Складиране на стоките близо до вашите клиенти.
 • 💠 Експресна и достъпна доставка до отдалечени дестинации.
 • 💠 Професионално управление на стоковите наличности и складовото пространство.
 • 💠 Професионално опаковане на пратките.
 • 💠 Без фиксирани разходи за склад и неговата поддръжка.
 • 💠 Без разходи за персонал.

 

В дългогодишния си опит ние успяхме да интегрираме услугите на 30+ премиум куриерски компании и тези на 10 фулфилмънт склада в Европа, поемайки целия логистичен процес свързан с вашия онлайн магазин:

 

 • 💠 Транспортиране и/или приемане на стоките от вашия склад или този на производителя.
 • 💠 Осигуряване на складово пространство.
 • 💠 Следене на стокови наличности.
 • 💠 Обслужване и изпълнение на онлайн поръчките.
 • 💠 Опаковане и изпращане към адреса на получателя.
 • 💠 Обработка на върнати или невзети стоки.
 • 💠 Комуникация с получателите на стоките. 

 

Изпратете ни запитване с информация за вашия бизнес, а ние ще ви изпратим персонална оферта, която е най-подходяща спрямо вашия бизнес модел, държавите, до които доставяте и естеството на пратките, които изпращате.

 

Бъдете на линия с euShipments в блога на сайта ни или Facebook страницата, за да научавате още интересни и полезни новини.

🔵🔵🔵

Свържете се с нас по телефон или чрез формата за запитвания по-долу, за ви предложим най-предпочитаните опции за международни доставки на онлайн поръчки и пратки в Европа.


Бетина Благовестова

Отдел "Финанси и счетоводство", euShipments
Имате въпрос?