Contactaţi-ne

+359 700 70 755

Contactează-ne prin e-mail la:

office@euShipments.com

5 pași simpli pentru a deschide un magazin online.

May
03

Care sunt dificultățile înființării unui magazin online și cum să îl lansezi cu succes? Aflați mai multe >>

Comerțul online a devenit în ultimii ani un teren tot mai propice dezvoltării, mai ales datorită interesului crescut al cumpărătorilor pentru comerțul online și intrării rapide în era digitală.  

 

Construirea și lansarea unui magazin online poate avea un potențial uriaș, dar sunt numeroase decizii la nivel strategic și operațional care pot avea impact asupra succesului dvs. 

 

În articolul de astăzi vom analiza cei 5 pași de bază în construirea propriului magazin online, dar înainte de asta vom face o precizare. 

 

Există 2 modalități principale de a configura un magazin online – magazin online complet personalizat și panou de administrare susținut de specialiști IT sau utilizarea unei platforme de eCommerce gata făcută unde trebuie doar să adaugațibranding-ul, produsele, contul bancar și compania de curierat pentru a începe să vindeți. În primul caz, specialiștii IT vă stau la dispoziție pentru toate problemele tehnice, iar funcționalitatea și aspectul magazinului online sunt pe gustul și conform dorințelor dumneavoastră. Desigur, timpul și banii pe care trebuie să îi cheltuiți pentru dezvoltare sunt de multe ori mai mulți decât crearea unui magazin online într-o platformă eCommerce gata făcută. În cel de-al doilea caz, caracteristicile și funcționalitățile platformei alese sunt cruciale pentru dezvoltarea viitoare a magazinului dumneavoastră online, ceea ce ne conduce la primul și cel mai important pas în crearea magazinului dumneavoastră online:

 

Alegerea platformei eCommerce potrivite pentru magazinul dumneavoastră online

 

Primul pas în lansarea unui magazin online pentru orice comerciant este alegerea platformei potrivite. 

 

În multe cazuri, comercianții online preferă utilizarea platformelor e-Commerce în locul construirii de la zero a propriului site, datorită optimizării excelente a proceselor de vânzare, a confortului gestionării vânzărilor online și a costurilor semnificativ mai mici. 

 

Construirea unui magazin online pe o platformă SaaS este extrem de ușoară și rapidă, fără a fi nevoie de cunoștințe tehnice. Costurile lunare sub forma taxelor sau comisioanelor pentru întreținerea platformei sunt reduse, iar numeroasele instrumente integrate pentru optimizarea proceselor legate de plăți, servicii pentru clienți, rețele sociale, algoritmi pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor, oferte, promoții și marketing fac alegerea și mai ușoară pentru comercianți. Cu toate acestea, principalul avantaj al acestui tip de platforme rămâne posibilitatea de optimizare completă a logisticii și de integrarecucompaniile de curieratinternaționale.

 

Aveți la dispoziție mai multe opțiuni, iar alegerea dvs. ar trebui să fie adaptată obiectivelor și capacităților dvs. Cele mai recunoscute platforme eCommerce pentru vânzări online internaționale sunt soluția SaaS Gombashop, Shopify, CloudCart, Magento, WooCommerce, OpencartșiValival Commerce, iar atunci când se compară parametrii acestora este important să se acorde atenție următorilor factori:

 • 💠 Cât de mult se extind opțiunile de personalizare și varietatea de culori, fonturi și teme?
 • 💠 În ce măsură aveți nevoie de intervenția unui specialist cu cunoștințe tehnice și puteți construi singur întregul magazin online?
 • 💠 Care este numărul maxim de produse pe care le puteți încărca?
 • 💠 Este asistența tehnică și pentru clienți inclusă în abonament?
 • 💠 Există posibilitatea de a traduce toate informațiile în limbi străine?
 • 💠 Ce metode de plată oferă platforma și sunt acestea ușor de integrat?
 • 💠 Cu ce companii de curierat există module  pregătite  și ce metode de livrare veți oferi clienților dumneavoastră?
 • 💠 Sub ce formă se face plata către platformă – taxă lunară sau anuală, comision pe vânzări, plată unică sau o combinație a acestora?

 

După ce răspundeți la toate aceste întrebări pe măsură ce cunoașteți platformele, vă sfătuim să le raportați direct la specificul afacerii dvs. online și să decideți care platformă va fi cea mai utilă și mai ușor de utilizat.

 

Aici este locul să menționăm că, în calitate de integrator de servicii de curierat și fulfillment pentru comercianții online și lider în servicii de logistică, am dezvoltat module gata pregătite pentru integrarea gratuită cu toate platformele de vânzări online listate.

 

Alegerea marketplace-ului 

 

Un alt canal de prezentare și comercializare a produselor online sunt marketplace-urile. Acestea sunt magazine online de mari dimensiuni în care mai mulți comercianți își adaugă produsele și le vând unui public deja stabilit, profitând de traficul garantat al consumatorilor. Printre principalele avantaje se numără accesarea unui public mai larg și segmentat, trafic internațional și minimizarea costurilor de construcție a unui magazin online, marketing și SEO, plăți, taxe, etc.

 

Indiferent dacă folosiți marketplace-urile ca un canal suplimentar sau ca un canal principal, pentru a obține rezultate optime este esențial să ajungeți la cât mai mult din publicul dumneavoastră țintă. Dacă se caută produse pe piețe precum eMAG Marketplace, Amazon, eBayșiAliExpress, atunci și dumneavoastră trebuie să fiți acolo.

 

Dacă vindeți produse în Bulgaria, România sau Ungaria, eMAG Marketplace este alegerea potrivită, deoarece este cea mai recunoscută pe aceste piețe și are milioane de utilizatori online activi care cumpără de pa această platformă în fiecare zi. Un alt avantaj important al eMAG Marketplace este faptul că oferă posibilitatea automatizării complete a procesării comenzilor online și a integrării cu rețeaua noastră de curierat și de fulfillmet din cele 3 țări, datorită modulului gratuit de integrare dezvoltat de specialiștii noștri IT. Acest lucru reprezintă un mare confort pentru dumneavoastră, deoarece sunteți eliberat de întregul proces logistic și vă puteți concentra doar pe selecția produselor și pe marketing.

 

Dacă intenționați să vindeți online pe alte piețe europene, puteți începe să vindeți și pe eBay. Ca lider global în rândul marketplace-urilor, eBay oferă numeroase optimizări în procesele legate de vânzările online și de gestionarea acestora, iar utilizatorii care folosesc activ eBay în Europa sunt aproximativ 400 de milioane în fiecare lună. Un alt aspect care vă poate interesa este acela că eBay vă oferă posibilitatea de a participa la programe care stimuleazăcreșterea afacerii dvs. online,  precum și integrarea cu rețeaua noastră internațională de livrare în peste 25 de țări europene, care este deservită de peste 30 de companii de curierat premium. 

 

Strategia generală de marketing și identitatea brandului 

 

Odată cu tendința din ce în ce mai mare de transformare digitală a afacerilor, devine din ce în ce mai dificil să ieși în evidență față de concurență și aici intervine rolul instrumentelor de marketing pentru a te poziționa în lumea digitală precum:

 • 💠 Construirea identității brandului 
 • 💠 Elaborarea unei strategii de comunicare
 • 💠 Activități de marketing și publicitate pe Facebook și Google
 • 💠 Optimizare SEO, etc.

 

Construirea une iviziuni debrand și a unei strategii de comunicarecuprinzătoare vă vor îmbunătăți vizibilitatea online și vă vor poziționa brandul în mod clar și permanent în mintea consumatorilor. 

 

Un alt instrument important, parte a mixului general de marketing, sunt activitățile de publicitate pe Facebook și Google. Dacă administrarea unui magazin online nu este doar o activitate secundară sau un hobby, ci o activitate serioasă, atunci puteți să vizați și să atrageți utilizatori specifici și să urmăriți cu exactitate rezultatele prin Google Analytics și Facebook Pixel pentru a lua deciziile de afaceri corecte. Odată cu lansarea campaniilor publicitare și a canalelor personalizate construite în mod corespunzător, veți ajunge la publicul țintă, iar după un timp de optimizare, veți obține o performanță și mai mare prin scăderea costurile pentru vânzare.

 

Nu în ultimul rând, optimizarea SEO afectează în mod direct clasarea magazinului dvs. online printre alte rezultate pentru căutările specifice ale utilizatorilor pe Google. Aici, este important să selectați cuvintele cheie potrivite pentru care doriți să vă poziționați, imagini de calitate și atribute SEO optimizate pentru a atrage mai mult trafic organic de calitate pe site. 

 

Alegerea unei companii de curierat pentru livrări internaționale, servicii de fulfillment sau o soluție logistică completă

 

Lansarea unui magazin online este o aventură atractivă pentru mulți, dar puțini sunt cei care realizează cât de complex este întregul proces de vânzare, de la generarea comenzii de către utilizator până la efectuarea livrării la adresa acestuia.

 

Logistica este un element foarte important în administrarea magazinelor online și adesea cea mai dificilă parte a procesului, incluzând următoarele etape:

 • 💠 Primirea unei comenzi online și introducerea datelor clientului în panoul de administrare al site-ului sau al marketplace-ului
 • 💠 Prelucrarea comenzilor și generarea conosamentului
 • 💠 Tipărirea conosamentului cu parametrii de livrare (adresă, destinatar, telefon, etc.) sau trimiteți datele direct firmei de curierat prin intermediul integrării modulare gratuite
 • 💠 Transportul produselor de la adresa comerciantului până la baza logistică a firmei de curierat și/sau pregătirea acestora într-un depozit fulfillment (în cazul în care comerciantul folosește unul)
 • 💠 Livrarea coletelor de către firma de curierat aleasă la adresa finală de livrare.

 

Este important să verificați următoarele înainte de a semna un contract cu firma de curierat: 

 • 💠 Care sunt termenele de livrare și prețurile solicitate pentru țările selectate de dumneavoastră?
 • 💠 Ce opțiuni de livrare oferă compania de curierat – expres, extins, la adresă, la biroul de curierat, la locațiile PuDo, dulapuri (lockers), etc.?
 • 💠 Care sunt țările pe care le deservește compania și este posibilă activarea de noi piețe la cererea dumneavoastră, la momentul ales de dumneavoastră?
 • 💠 Oferă o opțiunea de plată ramburs și cum sunt procesate și plătite încasările?
 • 💠 Care sunt opțiunile de integrare între sistemul lor și platforma de eCommerce aleasă de dumneavoastră și dacă există?
 • 💠 În ce măsură este automatizat procesul de transfer de date de la panoul dvs. de administrare la software-ul de curierat?
 • 💠 Cine este responsabil pentru transportul produselor de la adresa dumneavoastră la centrul logistic al curierului?

 

În ciuda integrărilor existente între anumite platforme online și anumite companii de curierat care automatizează întregul proces logistic și permit antreprenorilor online să se concentreze pe creșterea afacerii lor, lucrul cu o singură companie de curierat într-o anumită țară limitează oportunitățile de dezvoltare și livrare competitivă a coletelor magazinelor online. Acest lucru se datorează faptului că depinde în proporție de 100% de prețul, capacitatea, volumul de muncă și calitatea serviciilor companiei de curierat, care, în general, poate oferi metode de livrare limitate într-un număr limitat de țări. Aceasta duce la semnarea mai multor contracte cu alte companii de curierat pentru fiecare țară suplimentară și impune necesitatea de a trece prin întregul proces de cercetare, selecție, cunoaștere, negociere a condițiilor și semnare a unui contract cu o nouă companie de curierat.

 

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți comercianți online preferă să se asocieze cu un  integrator de serviciide curierat, ca noi, euShipments.com, în loc să se asocieze cu mai mulți curieri internaționali clasici. 

 

Iată care sunt principalele avantaje ale integratorului de servicii de curierat:

 

💠 Oferă acces la mai multe companii de curierat și centre de fulfillment cu o singură integrare cu panoul dvs. de administrare prin semnarea unui singur contract.

💠 Oferă cel puțin 2 opțiuni de livrare independente în fiecare țară în parte.

💠 Garantează un procent ridicat de colete livrate și minimizează numărul de livrări nereușite.

💠 Permite cumpărătorilor să își aleagă propria metodă de livrare sau o companie de curierat locală pentru a primi coletele. 

 

Metode de plată și folosirea serviciului „Plată Ramburs”

 

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când definiți metodele de plată ale magazinului dvs. online este să cheltuiți cât mai puțini bani pe tranzacții bancare inutile și comisioane de conversie valutară, oferind în același timp o varietate de metode de plată pentru a satisface nevoile de consum ale potențialilor cumpărători:

 • 💠 Plata anticipată prin transfer bancar
 • 💠 Prin card de credit/debit Visa/Mastercard
 • 💠 Plată ramburs
 • 💠 Plăți prin instituții nebancare, cum ar fi PayPal, Revolut, etc.

 

Nu puteți fi flexibil cu plățile online, deoarece depindeți în întregime de condițiile oferite de banca dumneavoastră și de organizațiile nebancare pe care le puteți folosi.

 

De aceea, pentru a vă optimiza costurile, este important să verificați care sunt metodele de plată pe care le puteți oferi prin intermediul platformei alese, dacă firma de curierat cu care vă asociați livrează cu plată ramburs și care este comisionul, astfel încât să nu rămâneți în impas în prima linie dreaptă a construirii propriului magazin online.

 

Noi de exemplu, am conectat la software-ul nostru diverse sisteme de plată, cum ar fi PaySera, myPOS și iCard, pentru a satisface toate nevoile clienților noștri și pentru a-i scuti de costuri și comisioane inutile pentru tranzacțiile financiare și bancare, pentru conversiile valutare și pentru plăți.

 

Pentru a economisi o sumă semnificativă de bani din costurile totale de expediere și procesare a sumelor din plată ramburs, comercianții online, clienți ai euShipments.com, au opțiunea de a plăti o taxă fixă pentru plata ramburs în loc de un procent din suma colectată în anumite condiții și de a primi toate fondurile în moneda și contul pe care le aleg.

 

Lansați magazinul dvs. online rapid și ușor, iar noi vă vom livra coletele în mod profitabil și cu succes în toată Europa!

 

Dacă sunteți la început de drum în dezvoltarea propriului dvs. magazin online și aveți nevoie de un partener de încredere care să se ocupe de întregul proces logistic de depozitare și expediere a coletelor dvs., puteți contacta echipa noastră de vânzări la office@euShipments.com sau trimiteți-neo solicitare și vă vom pregăti o ofertă personalizată în funcție de nevoile dvs. de afaceri. 4

 

Vizitaţi-ne online pe blogul de pe site-ul nostru sau urmăriţi pagina de Facebook pentru mai multe noutăţi utile şi interesante.

🔵🔵🔵

Toate informaţiile despre euShipments şi despre livrările de curierat internaţional rutier oferite de noi, despre serviciile de fulfillment pentru e-comercianţi, le puteţi afla deaici.

Aşteptăm întrebările dvs. şi prin email la adresa  office@euShipments.com sau prin formularul de mai jos!

AI O ÎNTREBARE?